Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elmondanád a véleményed?...

Elmondanád a véleményed? Lehet rá valamilyen negatív hatással?

Figyelt kérdés
Húgomról van szó 2,5 éves a fia.Én most várok babát,és sokat beszélgetünk.Ő mondta nekem,hogy csináljuk majd úgy a dolgokat ahogy ők,és akkor mennyire jó lesz nekünk.Ők a követketőképpen csinálták.Mikor a kisfiú 10 hónapos lett,a húgom visszament dolgozni,a gyerek,hol a nagymamára,hol a dédire,hol bébiszitterre volt bízva.Sokat aludt a nagymamánál éjszakákat,ők mentek addig wellneselni,bulizni hétvégeken.Gyerek 1,5 évesen bölcsibe,és gyakorlatilag most is úgy élnek mint ha nem lenne gyerekük.Persze szeretik,meg minden,szerveznek vele programokat,de én kicsit sokkallom,hogy ilyen hamar le lett passzolva a pici.Okozhat ez neki kárt a későbbiekben,vagy én reagálom túl??
2012. jún. 8. 14:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A saját ösztönöd és a kislányod igényei szerint éljetek. Ha Te úgy érzed, nem akarod másra bízni, ne tedd. Akkor se, ha a babád nagyon ragaszkodik hozzád. Hogy okozhat-e neki valami, az majd csak később fog kiderülni, ha már jóval idősebb lesz.

(Csak mellékesen: a lányom 16 hónapos, de még nem hagytam senkinél aludni, ragaszkodik este hozzám. Nem teher. Idén tervezünk menni nyaralni 4-5 napra a Balcsira, és számunkra természetes, hogy jön velünk, a család teljes jogú tagja, ha nekünk "jár" a pihenés, "jár" neki is :o) - Mindemellett baromira jól esne egy hét a lányom nélkül, de nem tudnék nélküle menni sehová!

2012. jún. 8. 14:41
 12/14 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszoló asszem elég korrekt.Szerintem ez azért túlzás,amit a hugodékról írtál.te magad írtad:"úgy élnek,mintha nem lenne gyerekük".-akkor miért van?Te ezzel nem értesz egyet,az látszik.Másként akarod csinálni,és csináld is,mert ez így nem lehet jó.Kell a szülőknek a kikapcsolódás,de nem így.Lehet,én vagyok a másik véglet,mert én a 2 éves fiaimat 1-1 órára is fájó szívvel hagyom másra.Na tuti ez sem normális,sokak szerint.de te majd tudni fogod,mikor jön el az az idő,ne aggódj.Jó babavárást!
2012. jún. 8. 14:54
 13/14 anonim ***** válasza:
Hogy lehet -e rá negatív hatással? Ezt a későbbiekben fogod csak megtudni. :) Vagy igen, vagy nem. Egyáltalán nem törvényszerű. A családban nálunk van egy kislány akit szintén így lepasszolgatnak a szülők minden egyes hétvégén, nyaranta több hétre is, mikor miért. Van olyan, hogy alkalmi munkák miatt, meg olyan is van, hogy csak úgy. Ettől függetlenül a kislány okos, beszédes, közvetlen, jól nevelt. Érzelmileg rendben van. Viszont (akár lepontoztok, akár nem) én is egyetértek azzal a válaszolóval aki azt írta, hogy minek az ilyen szülőknek gyerek, akik nyilvánvalóan a legtöbb esetben magukat részesítik előnyben. Ha egy pár gyermeket vállal, akkor ezzel együtt azt is vállalja, hogy ha nem is örökre de egy jó időre nem anya és nem apa lesz az első, hanem a gyermek. Lehet itt kiskapukat keresni, hogy de ha ők így akarják csinálni, meg ki kell mozdulni ... stb. Igen, ebben is van igazság. Néha ki kell mozdulni, pár órára, gyerekkel vagy gyerek nélkül de, hogy rendszeresen éjszakákat kimaradni, vagy hétvégéken wellnesezni amíg a gyerek máshol van ... Hát én ezzel nem értek egyet! Pedig én sem vagyok egy úgymond mártír anyuka aki a végtelenségig türelmes és minden másodpercben a gyerekkel foglalkozik, de igenis sokat foglalkozom a gyermekemmel, ha nem muszáj nem passzolom le. Mozdultam már ki nélküle, de nem többre mint 2-3 óra és egyébként nem is éreztem jól magam úgy, hogy tudtam más vigyáz rá. Ahogyan azzal sem értek egyet, hogy egy másfél éves gyerek már bölcsiben van. Egy gyereknek ilyen korában szerintem még az édesanyja mellett a helye. 2-2,5 éves kora körül már elgondolkodnék a bölcsön de előtte semmiféleképp. Valaki előttem írta, hogy külföldön az édesanyák hamar visszamennek dolgozni, mert muszáj nekik. Így van, nekik sajnos muszáj (van ahol már 3 hónap után is). De ha nekünk nem muszáj és nem a mindennapi kenyerünk múlik rajta, akkor amíg ilyen picik a gyermekeink és szükségük van ránk, miért nem használunk ki minden percet ebből a szép időszakból? A gyerekek hamar megnőnek, aztán pedig visszasírjuk, hogy hány szép pillanatot mulasztottunk el. :)
2012. jún. 8. 19:41
 14/14 Disi ***** válasza:
Nekem is van egy "jó akaró" barátnőm :))) Imádom a csajszit, és néha tényleg ad jó tippeket (az ő kislánya már nagyobb), de hozzám képest ő paramami :))) Egy idő után megtanulod meghallgatni a tanácsokat és kiszűrni azokat amik tényleg hasznodra lehetnek. A te kis családod, a te babád, ami nekik jó nem biztos hogy neked is. Nem vagyunk egyformák. De az alapján amit írtál, te biztosan nem olyan típus vagy mint ők, és ezzel nincs is semmi baj.
2012. jún. 8. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!