Elmondanád a véleményed? Lehet rá valamilyen negatív hatással?
NEM VAGYUNK EGYFORMÁK!!!!
barátnő már az 5 hónapost is lepasszolta 1 hétre!!!és elment külföldre nyaralni én meg a 2 évesemet sem hagyom 2-3 óránál tovább másra...
Bár én sem úgy élem az életed, mint a húgod, azért nem tartom elítélendőnek az ő álláspontját sem. Ahogyan az első is írta különbözőek vagyunk. Viszont a húgodnak megmondanám, hogy ti így érzitek magatokat jól nincs ezzel baj én viszont máshogyan szeretném. Aranyos vagy, hogy segíteni próbálsz, de mások vagyunk, nektek az a jó, ha kikapcsolódhattok gyerek nélkül én úgy érzem, hogy szeretnék minél több időt otthon lenni a gyerekkel.
Nincs a te álláspontoddal sem baj, a gond akkor kezdődik, ha mindegyikőtök a sajátját tartja az egyetlen igazi is követendő példának. Amíg nincs ilyenről szó addig minden rendben van :)
Egy gyermek életében 1 elsö személy létezik. jobb esetben ez az anya, ehhez kötödik legjobban, ö jelenti a túlélést a számára. Mert egy gyermek el sem tudja képzelni mi lehet ha nincs az elsö személy. (ezért pl egy 4-5 éves gyerek halál témánál simán megkérdezheti, hogy anya te is meg fogsz halni?, ez egy félelm hogy akkor mi lesz ha anya sem lesz?, ik is vigyázna rám.)
Egy gyerek az elsö személytöl függ az élete.
Szóval ha nem az anya az elsö személy akkor ki? van egyáltalán neki?
Kérdés mennyit passzolják le? Mennyire van rendszeresség az életükben? Nem biztos hogy rossz a gyermeknek, ez csak szervezés kérdése, de ha össze vissza rakosgassák a gyereket az tuti nem tezs jót neki.
Én a barátaimmal csinálok programot, nem a gyerekemmel, ez röhej, minek gyerek ha minden más fontosabb. Egy ismerősöm most ment Bulgáriába nyararni a férjével, 4 hónapos gyerek maradt a mamával. Legyen bármilyen megbízható, nem hagynám itthon, vagy várnék egy évet a nyaralással, ez az én véleményem.
Bátran megmondhatod a húgodnak hogy majd a férjeddel megbeszélitek hogy legyen, ti kell döntsetek, nem más!
egy kisgyereknek a szülei jelentik a legnagyobb érzelmi biztonságot, tehát a gyereknek annál jobb, minél tovább lehet otthon anyával apával az ő kis megszokott közegében
minél korábban kikerül innen, annál rosszabb neki, és annál jobban sérül a kötődés az anyához
nagy különbség van aközött hogy néha pár órára vagy egy délutánra elmész barátnőzni, vacsorázni, mozizni a férjeddel, és addig mama vigyáz rá, meg aközött hogy 10 hónaposan lepasszolod, másfél évesen meg bölcsibe adod
ha megteheted hogy otthon maradsz vele minél tovább, akkor ezt válaszd, a gyereknek mindenképpen ez lesz a legjobb
Jelzem a lányom 3 éves volt amikor külön aludt először tőlünk a kicsi 2 meg még soha) de mindezek ellenére a falra mászok azoktól akik szerint gyerek csak annak való aki 3 éves koráig otthon van vele stb.
Mindenki SAJÁT MAGA érzi, hogy hogy jó neki. Az sem rossz anya aki a gyereket bölcsibe adja és 10 hónapos korától már a nagyinál altatja néha, hogy kikapcsolódhasson és az se aki 5 éves kora előtt még a játszótérre sem viszi le. Különbözőek vagyunk és ez a különbözőség részben abból fakad, hogy a szüleink más elvek mentén neveltek minket, persze bejátszik az alap személyiség is.
Kérdező: te nyugodtan mond meg a tesódnak, hogy majd ti eldöntitek, hogy hogy legyen. Nem kell kertelni, de nem kell beleszólni sem a nevelésükbe. Ez az amit a ember a legjobban utál :) Hidd el :) Ha neked is meglesz a baba utálni fogod, ha valaki még csak ha jó szándéktól vezérelve, de megmondja neked a tutit.
Tanácsod adni gyereknevelésben akkor kell, ha valaki megkér rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!