Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3,5hónaposom leesett az...

3,5hónaposom leesett az ágyról, mire figyeljek? Annyira büntudatom van.

Figyelt kérdés
2évesem szolt, hogy pisi (4napja gyakoroljuk a bilizést) a kicsit letettem magam mellé a kanapéra s felálltam a nagynak nyultam a biliért.miközben pisilt egy pillanatban a kicsi legurult az ágyrol s annyit tudtam még reflexből tenni, hogy a lábam odanyujtottam azon gurult le végülis de a végén hanyatt a fejét beütötte. valamivel talán tompitottam az ütést meg szőnyegre esett. nagyon sirt 2percig, aztán megnyugodott, szopizott kicsit most alszik.:((( nagyfiam sosem esett le ágyrol vagy ilyesmi, mindig ugy vigyáztam, most meg ilyen hülye voltam...:((( félek hogy baja lesz...vigyem dokihoz? vagy felesleges lenne?
2012. jún. 8. 11:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Előfordul, az én kislányom is legurult az ágyról 4-5 hónaposan, de szerencsére még oda tudtam ugrani, hogy elkapjam félúton...

Figyeld a picit, de ne legyen lelkiismeret furdalásod. Ha bármi furcsát tapasztalsz (bágyadtság, hányás), vidd dokihoz, de feleslegesen ne idegeskedj előre. Én amióta volt ez az eset, csak a földön merem egyedül hagyni a picit, vagy a rácsos ágyban, még ha 3 lépésre megyek a mi ágyunktól akkor is lerakom a földre (persze ez is csak addig lesz biztonságos amíg nem kezd mászni- mert akkor meg mindent magára ránthat).

2012. jún. 8. 12:48
 12/15 anonim ***** válasza:
Nekem tudatlannak magyarázza el kedves kötözködő, hogy mi a a különbség egy 3 hónapos és egy 1 éves gyerek agyrázkodása között? Talán annyi, hogy a 3 hónaposnak kevésbé csontosodott a koponyája, így jobban "elvezeti" az ütést az agytól. De a légyeg az volt, hogyha álmos és elalszik, az nem akkora probléma, főleg, ha nincs külső nyoma! Ha felébred figyeld, de felesleges felébreszteni!
2012. jún. 8. 12:57
 13/15 A kérdező kommentje:
nem birtam ki, felhivtam a háziorvost, s szerencsére ő is azt mondta, hogy nyugodjak meg, igy az elmondottak alapján nem gonolná hogy bármi baj lenne,de figyeljem, s ha ugy gondolom vigyem el hozzá szivesen megnézi...lehet hogy ha felébredtek akkor elmegyünk, csak hogy én is megnyugodjak.meglátom milyen lesz a kedve miután felkelt.
2012. jún. 8. 13:06
 14/15 anonim ***** válasza:

így mi is jártunk annak idején, a biztonság kedvéért elvittem az ügyeletre (ugyanígy volt, 2 percig nagyon sírt, aztán megszoptattam és elaludt), ott átirányítottak a balesetibe, mondván, hogy ez oda tartozik. A balesetiben csináltak mellkas- és koponyaröntgent, mindkettő negatív lesz, és azt mondták, hogy ha 48 órán belül szédülést, hányást, tudatzavart stb. tapasztalnánk, azonnal vigyük vissza.

Én azt mondom, hogy vidd orvoshoz, valószínűleg semmi baja, de fő a biztonság.

2012. jún. 8. 16:28
 15/15 anonim ***** válasza:
Nem akartam kötözködni, csak arra gondoltam, hogy a tünetek mégiscsak ugyanazok lehetnek a 3 hónaposnál és az 1 évesnél is agyrázkódás esetén. Az persze más dolog, hogy 3 hónaposan sérülékenyebb az agy, mivel a koponya még nem olyan csontos, mint 1 éves korban - ahogyan előttem leírták.
2012. jún. 9. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!