Mennyi babaruha kell kb. egy újszülöttnek, és milyenek főként?
bady, rugi. nekünk olyan 15-20 badynk volt, kicsit sokalltam, de végülis jó volt, hogy ennyi volt. kikakilt, kipisilt, lebüfizte magát, naponta vagy 5x öltöztettem ;)
rugiból 12 volt azt hiszem.
ha nyári akkor kellenek még napozók, zoknik, ha téli akkor bundazsák, overál, plüss rugi, pulcsik, kiskabátok..
és persze kis sapik.
szerintem az első hónapokban a legpraktikusabb a bady-rugi, én nem adtam rá fél éves koráig farmert, pólót..
-Body: 20-25 hosszú ujjú, 10-15 rövid ujjú
-Rugdalózókat utálta, kis nadrágokat adtunk rá, ebből volt 6-7
-Zokni, mivel nem rugiban volt, kb. 8-9
-Hálózsák: 2
-Kiskabát: 1 (májusi)
-Kardigán: 2
-Sapkák: 5
Szerencsére sosem lett pisis vagy kakis semelyik ruha, max büfis néha, így ez elegendő volt
Szerintem felesleges 10-nél több body-t és rugdalózót venni.
Mondjuk attól függ milyen gyakran akarsz mosni.
Nyárra mindenképp vegyél rövid ujjú és hosszú ujjú rugdalózót/body-t is.
+ 3-4 napozó
+ 3 sapka
1-2 kardigán
kisplédek
15 db textilpelenka minimum
ha téli baba akkor pluszba még overál, zoknik, meleg sapi
fürdéshez 2 db puha frottír fürdőlepedő
Igen, body-k és rugdalózók kellenek főleg, jó ha van mindegyikből legalább kb. 10 db, mert gyakran kell cserélni néha. Kicsi méretet szerintem ne sokat vegyél, ha picit nagy rá, nem zavarja, és úgyis belenő. Body-ból én a borítéknyakút szeretem.
Vettem pár nadrág-pulcsi szettet is, de azokat nem nagyon használtuk, mert a zoknit lerugdosta.
11 hetes Kisfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!