Második baba vállalas ügyeben kérnék tapasztalatot olyan anyukáktól, akiknek nem volt a férjükon, párjukon kivul más segitség! Nehéz volt-e? Stb.
Mi két-három év különbségben gondolkodtunk, és a 3 év maradt, pont emiatt.
Igaz, a nagyik közelebb laknak, 100 és 200km-re, de azért az is elég messze van:)
Szerintem simán elboldogulnál két kicsivel is, de valószínűleg kicsit könnyebb lenne, ha a nagy önállósodna egy keveset a tesó érkezése előtt.
Nekem most jobb (bár még a tesó pocakban van) mert a fiam már elég jól elvan maga is, tavaly még folyamatos foglalkoztatást igényelt, az sok lett volna egy újszülöttel.
Hát ez nagyon ember függő, nekem sok ismerősöm van akiknek hozzánk hasonlóan kis korkülönbséggel születtek a gyerekek. Van aki jobban bírja, van aki imádja ezt a szitut, van aki pedig kevésbé.
Én előre nagyon féltem tőle (19 hónap van köztük)és ahhoz képest nem volt rossz, a kicsi eleinte evett aludt, a nagyobb nem volt féltékeny. Sokszor eljátszanak együtt viszont azért azt hozzátenném hogy most 4 és 2 évesek és folyton hajbakapnak valamin, és a nap nagyrésze abból áll hogy szétválasztom őket.
Azért az sokat segít szerintem ha legalább előre megbeszélve lehet pár nap az évben mikor el tud jönni egyik nagyszülő vagy másik, vagy ti mentek, és később is jó lesz mikor kicsit nagyobbak hogy egyáltalán van hova vinni őket.
Nálunk egy nagyszülő sincs, így tényleg mindig együtt vagyunk a gyerekekkel. Na ez megterhelőbb. Főleg a jövőre nézve hogy ez mindig is így marad.
Nálunk pont két év lett a korkülönbség, nincs miért panaszkodnom. Nem volt féltékenykedés, jól összenőttek (2 és 4 évesek lesznek nyár vége felé), szuperul játszanak együtt, stb. Nekem könnyebb volt otthon a két picivel, mint ha az egyiket már oviba, iskolába, akárhova kellett volna hordanom. Gyorsan kialakult a közös napirend, volt idő mindenre és mindenkire.
A napokban várjuk a harmadik babót, közte és a középső között még két év sem lesz, de direkt így akartuk.
Szerintem ez sok mindentől függ. Milyenek a gyerkőcök, stb. Nekem az anyukám nem él, Apukám nem az a típus, akire rá lehet bízni egy babát/gyereket. AZ anyósom szintén nem olyan , sőt őt mi segítjük.
Nekem néha hiányzik, hogy le tudjam passzolni picit a gyerkőcöket, és nyugi legyen. De ezen kívül nincs gond. :)
És egész nyáron a nővérem fiaira vigyázok pluszba az én gyerekeimen kívül.
Az utolsó válasz baromság, nem attól függ, hogy csak gyest kapsz-e vagy pedig tgyást-gyedet, hogy 2 éves kora után szülsz!
Ha él a munkaviszonyod, akkor mindenképpen tgyás lesz, majd gyed, gyes kizárólag akkor, ha nincs munkaviszonyod.
Az, hogy 2 éves kora után szülsz, maximum az ellátások ALAPJÁT érintheti, nem a jogosultságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!