Te foznel ebedet egy komuves brigadnak 7 hos baba mellett?
15-ös vagyok, én gondolkodom rosszul?
Hmmmm, akkor talán valamit rosszul csináltam, hogy ha a 3 főre készülő kajához 1 fej hagymát pucolok és vágok össze, míg a 15 főre készülőhöz többet, a fokhagymával ugyanígy, akkor az pontosan annyival több idő, ahány fej hagymával többről van szó, nem? Fél kiló darált húsból szoktam készíteni magunknak, de akkor 1,5 kg-ból csináltam, ezért tovább tartott megpirítani.
A tésztáról meg már nem is beszélve, mivel nincsenek üzemi konyha méretű edényeim, így a 1,5 kg tésztát 3 részletben tudtam csak kifőzni.
Ja és 30 dkg sajtot max. 5 perc alatt lereszelek, de akkor kb. 1 kilót reszeltem, na az sem volt pite...
A szemkiszúrásról meg annyit, hogy reggelire szalonnás tojásrántottát kaptak, ebédre gyümölcslevest és és az általatok lefikázott bolognait, délután pedig grilleztünk. Mivel 2 nappal előtte bográcsoztunk, így az nem került szóba, a pörköltet pedig egyöntetűen leszavazta mindenki, mert 30 fok volt. A rántottát, a hideg gyümilevest, a tésztát és az esti grillezést sokkal jobban értékelték...
Ja a több láda jéghideg sörről, üdítőről és vízről már nem is beszélve, mert direkt erre az alkalomra beüzemeltünk egy másik hűtőt is a pincében.
A sztorihoz még hozzátartozik, hogy a párom asztalos és mindannyiuknak csinált már puszira ezt-azt, így tul. képpen természetes volt, hogy jönnek, jobban mondva ők ajánlották fel. Na ennyit erről.
A rántott húst pedig tényleg nem értem hogy lehet ugyanannyi idő alatt elkészíteni több személyre is. Hiszen eleve több húst szeletelsz, klopfolsz, panírozol, stb, tehát ez már több idő, mint egyébként. A sütésnél oké megértem, hogy kihasználtad a technikát, na de akkor is csak 2 kezed van :)
De mind1, nem akarok vitatkozni, csak osszátok meg velem kérlek, hogy miként lehet ugyanannyi idő alatt többször annyi kaját készíteni, mert nekem nem megy :)
ha ingyen jönnek a haverok segíteni,akkor persze,hogy főznék. de hozzánk pénzért jöttek, nem is kevésért - akkor miért költenék még az étkeztetésükre, piáztatásukra is?
Hozzánk idegenek jöttek, pénzért, előtte árajánlatot adtak. Nem főztem rájuk, nem is kell ilyen esetben. a férjem pedig megtiltotta nekik a napközbeni sörözést is, nehogy pont nálunk szédüljön le vki a létráról.
20-as válaszoló írta hogy több serpenyőben csinálta a rántott húst :) Anyósom is így szokta, palacsintát is kettő palacsintasütőben.
Amúgy a bolognai szerintem is tök jó. Nálunk nagy kedvenc, egyáltalán nem snassz kaja, mint például egy krumplistészta.
Jó az előkészületekre tényleg rámegy több idő h a sokat csinálsz, de én pl. hagymát aprítóval szoktam (a botmixer szettünkben van), tésztát nagy fazékban szerintem össze lehet főzni két adagot, sajtot lereszelni 1 kg-t tényleg nem lehetett semmi, de azért mindent összevetve meg lehet oldani.
Én vagyok a rántott húsos.
A húst szeletelve kérem, így én azzal nem kínlódok. Általában van segítségem, úgyhogy ha innen nézzük nekem nem több idő az előkészítése. :)
Amúgy szerintem sem snassz kaja a bolognai. Szívesen ennék most egy tányérral. Úgyhogy az lesz a vacsi. :)
Ügyik vagytok :)
Sajnos nekem nincs 3 serpenyőm, sem segítségem, így nálam szóba sem kerülhetnek a rántott dolgok, ha 4-nél több személyre kell főzni :)
Vagyis a csirkemell még igen, mert azt szezámmagos bundában és sütőben szoktam sütni, na de arra meg mindenki húzza a száját, mert ugye jó magyar szokás szerint csak a bő olajban sült dolgok a finomak...
Ja és ha már itt tartunk, a bundás kenyeret toast sütőben is el lehet készíteni, csak jól ki kell kenni olajjal és a végén jó sok reszelt sajtot kell rá szórni. Kicsit más az íze, de ha valaki nem szereti az olajtól tocsogó dolgokat, annak kiváló alternatíva :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!