Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves kor után tényleg...

1 éves kor után tényleg mindent ehetnek a babák?

Figyelt kérdés

Olyanokra gondolok itt elsősorban,amik allergizálhatnak:pl.eper, méz ...stb

köszi a válaszokat

2012. jún. 2. 22:10
 1/6 anonim ***** válasza:
25%

mézet ehet 1 éves kor után

epret(többi apró magvast) 1.5 évesen

gombát 2 éves kor után

mogyorót 2 vagy inkább 3 évesen

2012. jún. 2. 22:17
 2/6 anonim ***** válasza:

Igen!

Bár van olyan táblázat ami mást ír,de nekem amit a védőnőm adott (tankönyvben szereplő táblázat) abban az van,hogy már mindent lehet,ha nincs egyéni érzékenység!

2012. jún. 2. 22:17
 3/6 anonim ***** válasza:

Kismamablogos táblázat szerint pl:

1 éves kortól adható

méz, tojásfehérje, mandula, napraforgómag,

tökmag és egyéb olajos magvak

Másfél éves kortól adható

kiwi, ribiszke, feketeribiszke, szeder, egres,

csipkebogyó, áfonya, som, málna, eper, szamóca,

déligyümölcsök (ananász, mangó, grapefruit stb.)

ezeken túl te döntöd el, hogy előbb adod-e mint az ajánlott vagy sem. Lehet hogy hirtelen semmi baja nem lesz, de pár évvel később allergiás lesz emiatt. Ezt senki nem tudja előre megmondani sajnos. Én ezek miatt megvárom a másfél évet.

2012. jún. 2. 22:18
 4/6 anonim ***** válasza:
52%
diófélét,szalonnát,kolbászt,bab-,lencsefőzeléket,még nem adok 13 hónapos fiamnak,de tojást tejet már igen,epret is kapott egy keveset
2012. jún. 2. 22:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Attól függ hogy mennyire voltál óvatos előtte. Mivel én mindenre allergiás vagyok, ezért én nagyon óvatosan vezettem be a különböző ételeket, ezért egy évesen nem tartott ott mint az aki "normális" tempóban vezette be a különböző ételeket és nem félt az allergiától. Szóval az én babám még mindig nem eszik pl piros paprikás ételt, de csak azért mert én nagyon allergiás vagyok rá, ezért félek bevezetni, de az aki semmire nem allergiás biztos nyugodtan bevezette ezt a fajta élelmiszert már akár hamarabb is.
2012. jún. 2. 23:11
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Angliában az eper már adható 6 hónapos kortól. :O
2012. jún. 3. 00:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!