Hogy kell elkészíteni az első főzelékeket?
Egy étkezést már kiváltottunk gyümölccsel (alma, őszibarack, meggy). Próbálgatom a főzelékeket is (krumpli, sütőtök, répa), de nemigazán hajlandó megenni. A főtt krumplit főtt répával egyáltalán nem ette (mindkettőt csak összetörtem), a sütőtököt almával keverve (kb. 10 egység almához 1 egység sütőtök) már elfogadta, de ez utóbbi - tekintettel az alma mennyiségére - még nem igazán tekinthető főzeléknek.
Ti hogy készítitek el az első főzelékeket, hogy azt meg is egye a baba? Olvastam itt már olyat is, hogy az almát és a krumplit is megfőzte valaki, s azt turmixolta össze. A sárgarépát hogy kell elkészíteni? Mivel lehet keverni? Az almát mennyire kell megfőzni ilyen esetben? Sajnos nem nagyon tudok főzni, inkább a párom szokott főzőcskézni, szóval kérlek Benneteket, hogy részletesen írjátok le, hogy is kell ezeket a főzelékeket elkészíteni. Előre is köszönöm!
Én mindent megfőztem sima vízben, amit adni akartam neki. Legyen az krumpli, sütőtök, répa, bármi. Én mindig inkább tvább főztem, mint kevesebb ideig. Aztán leturmixoltam, higítottam a főzőlével, és úgy adtam a babának.
Azt adj neki, amit szeret, amit eddig is megevett, és lassan növeld benne az új ételek arányát.
Ha megy a 10/1 alma-répa, akkor növeld minden nap a répa arányát, és menni fog:-)
Légy türelmes, sok baba nem fogadja el az ízeket.
A főzibe az almát, gyümölcsöt teheted nyersen is, de főve is. A sütőtököt sütheted is, ahogy magatoknak tennéd (sütőbe simán felszelve betenni, megsütni, majd kanállal leszedni a héjáról, turmixolni és mehet a kicsinek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!