Mennyi idös kortol lehet beletenni a babát a hordozo kenguruba?
Soha. Árt a csípőjének, ahogy előttem is írták, ha kifelé fordítod, még a gerincének is, nem mellesleg sokkal nehezebb benne hordozni a babát, mint tisztességgel megkötött kendőben vagy meitai-ban.
Rossz nézni a sok szerencsétlen babát a kengurukban, lóg a lába, lóg a csípője, nagyon durva. Amikor mindezt még kifelé fordítva csinálják, legszívesebben szólnék az anyukának, egyáltalán tudja-e, mit csinál a gyerekével. :-(
Kengururba nem ajánlott, mivel az ágyékán öl a baba(nem jó sem az ágyéki lágy részeknek sem a gerincének), lógó lábakkal(nem kedvez a csípőfejlődésnek), nem öleli körbe.
Vannak olyan hordozóeszközök, amikkel elérhetjük az optimális testtartást(M lábtartás,köldökig felhúzott térdek, 90- 110 fokos terpeszben, gömbölyű háttal).
Ezek: újszülött kortól hordozókendő, karikás kendő, ülő/mászó kortól mei tai, kicsit később SSC/csatos hordozó
Mennyi idős a babád?
Gabka! Ne törődj vele! Nekem is van néha olyan érzésem, mintha a pontozások tök véletlenszerűen történnének. Sokszor nem is értem, hogy egy teljesen normális, adekvát választ mi a fenéért kell lepontozni???
Na, mindegy. Egyetértek az előttem szólókkal. Az én fiam még ugyan nem ül, és nem mászik, de attól Mei taiba még belerakhatom, nem?
Azért nem tökéletes választás 3 hónapos babát meitaiba vagy csatosba tenni mert mivel fix a derékrésze, tehát nem alakul a terpesze a baba méreteihez,túlterpeszti a kicsit, és e miatt a háta sem tud megfelelően görbülni.
Természetesen egészséges babát rövid távon nem tud "tönkretenni" de napi szinten való hosszabb(egy órás) hordozáshoz ülni nem tudó babáknál nem ajánlott igazán.
Kedves 7es:)!
Ha megfelelő magasságba kötöd hátra a babát, akkor látod:)! Az szokott lenni a legkényelmesebb, hogy a baba épp átlásson a vállad felett, így látod is őt:). És a hordozós kelléktár hasznos eleme egy kistükör, amiből bármikor meglesheted. Egyébként csak eleinte lesz fura, hogy nem látod, aztán megszokod, hogy érzed minden apró rezdülését, nem is lesz szükséged a vizuális "kontrollra".
Ha szeretitek a hordozást, akkor érdeme a hátra tétellel próbálkozni, mert 6- 7 kiló körül már a Te derekadnak/gátadnak is sokkal jobb, és a babád is jobban tud nézelődni:).
Gabka, nem értem én sem a lepontozást, talán az lehetett a baja valakinek, hogy nem egyszerűen tényeket közöltél, hanem véleményt is alkottál a hozzászólásoddal, amit nem mindenki visel el:(.
Kedves 8-as, a mei-taik között is van olyan, ami kisebb, tehát kifejezetten a fiatalabb babáknak való. Gremese pl. gyárt kétféle méretezésben is.
Igazad van, hogy nem minden meitai megfelelő minden babának, de a komolyabb készítők tudják ezt és életkorra szabják a méretet.
Ezért nem szabad meitai-ból sem akármilyet venni, érdemes megfizetni a márkát, mert azzal minőség is jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!