Mennyi idős kortól rakhatom meitai-ba, vagy kenguruba a picúrt?
Attol fugg, melyik milyen konstrukcio.
Mei tai: ha allithato a terpesze, akkor ujszulott kortol. Ha nem, akkor kb. 3-4 honapos kortol, amikor tartja a fejet.
Kenguru: ha manduca, akkor szinten ujszulott kortol. A tobbi markat felejtsd el, nem csinalnak jo terpeszt, a baba laba csak log.
Mei tai-ba újszülöttkortól, hogyha: felpakolod a lábát békapózba vagy ha állítható a terpesze, akkor úgy is, hogy kilóg a lába. "Rendesen", olyan mei tai-ba, aminek nem lehet állítani a terpeszét, 3 hónapos kortól.
A kengurut lehetőleg kerüld, mert:
-nem tesz jót a baba gerincének
-szintén nem jó csípőjének
-neked is kényelmetlen
-kifelé is ajánlják a vele a hordozást, de az a legrosszabb módja a hordozásnak, azt tényleg felejtsd el!
Ha kenguru alatt a csatos hordozóra (Manduca, ErgoBaby, Beco, Magyarinda stb.) gondolsz, akkor azt 3 hónapos kortól lehet használni.
A gyártó ezt állítja...nézd meg a képeket a helyes hordozáskori pozíciókról, könnyen belátható, hogy a mt.- ban ez nem valósul meg, hiszen fix a terpesze, egy kisebb baba spárgázik benne, és a háta is egyenes.
Tulajdon képpen ez olyan dolog, hogy nem biztos, hogy a mt.- jal ártunk a legkisebbeknek, a kendővel/ karikással jó kötésben viszont szinte biztos hogy nem, ugyanis az ideálishoz legközelebbi testtartást tudjuk vele biztosítani,ami a mt.- ról nem mondható el.
Szerintem mar sosem tudjuk meg, hogy miben szeretne a kerdezo hordozni. :-)
Nekem pl. olyan mei taiom van, aminek allithato a terpesze. Ebben lehet ujszulottet is hordozni, tanacsado mondta tobbek kozt. Mamamin varrta egy anyuka kendobol, szoval szuper puha es allithato. Ha esetleg ilyenje lenne a kerdezonek, akkor abba siman mehetne par honapos is. :-)
bocsánat,csak nem egyszerű az élet egy 3 hetessel,meg egy 2 évessel:)ksznöm válaszokat!kzben tgnap itt volt a doktornénink,megkérdeztem őt is,ő a mei tait már 3hetes kortól ajánlotta-ha belülre rakom a lábacskákat.a kengurura meg húzta a száját.
mindenkinek jó egészséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!