Milyen zöldséget, gyümölcsöt adhatnék még 7 hónapos babámnak?
Eszik már: meggy, cseresznye, alma, banán, őszibarack (a körtét kihányta), krumpli, sárgarépa, brokkoli, tök, sütőtök, cékla.
Nem tudok már újat kitalálni ezek variációjával, kicsit unalmasnak tűnik. Mit ehet még?
Azért ez elég sok, egyáltalán nem tűnik unalmasnak ahhoz képest, hogy még csak 7 hónapos a babád.
De ezeken kívül ehet még: rizs, gesztenye, zabpehely, kukoricadara, paradicsom, cukkini, brokkoli, karfiol, spenót, saláta, petrezselyem.
Szia!
Mehet a sárgabarack, szilva (óvatosan, mert megfoghatja a kis hasát).
Édesburgonya, leveszöldség, cukkini, borsó, kukorica.
Ehet baromfit, marhát, borjút, májat, halat. Tésztát is kaphat.
Így már nagyobb a variációs lehetőségek száma! :))
Ezt nézd meg, itt sok infó van!!!
Én pedig ezt a táblázatot használtam és amit a védőnő javasolt (majdnem ugyanezeket)
És én már adtam tejpépeket is a babámnak, főleg az uzsinál szopi után, vagy tejberizspépet, nagyon sokfélét lehet kapni, imádja.
A gesztenyét próbáld még ki, lehet kapni egész gesztenyét (mirelit), nagyon fini almával párolva, pici krumplival sűrítve, esetleg csirkehusi hozzá! 9 hós baba anyuja
Köszi a válaszokat!
Tejpépet, gabonaféléket (zabpehely, kukoricadara, rizs, köles) már eszik.
Én ezeket adtam/adom még: gesztenye, sárgabarack, sárgadinnye, szilva (fagyasztott v üveges) - imádja - , görögdinnyét apró falatonként,
spenót (heti 1-szer), borsó passzírozva, paradicsom héjjazva, magozva, főzve - paradicsomos krumpli az új kedvenc :)
7 hónaposan kezdtem el a glutént bevezetni babakekszel, majd kb 2 hét múlva adtam neki durumtésztát is - ezzel is lehet variálni a kajákat. Ja meg rizzsel!
Vettem só nélküli vegetát bioboltban, kapott vegetás-petrezselymes krumplit (kis almával, mert amúgy ehetetlen a krumpli)
Most múlt 8 hónapos, kb 1,5 hete kis rántással csinálom a főzeléket és elkezdtem a joghurt, sajt adását is. Így a tökfőzeléke majdnem olyan mint a mienk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!