Ti is újra és újra kimerültök? Sokszor délelőtt iszonyatosan fáradtnak érzem magam.9 hónapos baba anyukája.
Pont azt írtam, hogy soha, egyetlen percre se hagytam sírni őket, mondjuk nekem ebből fakad tutira, hogy annyira kiegyensúlyozottak, önállóak, már piciként is eljátszottak magukban, hiszen tudták, hogy egyetlen hang és jövök.
A hordozókendő nagyon jó megoldás, a gyerek veled van, de szabad a kezed - én sokat kendőztem velük, még füvet is úgy nyírtam, hogy ott lógtak rajtam.
Remélem, most a picurral is sikerül úgy alakítani a dolgokat, hogy jó legyen mindenkinek. Kétszer már sikerült, majdcsak nem most borul a papírforma. :-)) Pár nap és kiderül. :-)
Megértelek,az én lányom is hasonlóan nehéz eset volt és nekem sem volt segítségem.Valószínűleg én voltam nagyon béna,de én nem éreztem úgy h szanatóriumi körülmények vannak az otthonomban-ahogy egy tapasztalt anyuka itt írta-sokkal inkább a diliházban éreztem magam.
2 évig voltam itthon és azalatt mindig fáradtnak éreztem magam-leginkább fejben.Nálam a dolog akkor változott amikor visszamentem dolgozni és kikerültem ebből a ,,főzök-mosok-takarítok és egész nap gyerekezek" mókuskerékből.Ismét voltam felnőtt társaságban és zavartalanul foglalkozhattam a munkámmal ami engem maximálisan felpörget.Hiába kezdődött a nap 05.30-kor és fejeződött be 23.00 óra után-nem éreztem magam fáradtnak.Kitartás Kedves Kérdező!Azt javaslom, hogy időnként próbálj saját magad számára pár szabad órát szerezni és akkor olyasmit csinálni amit a gyerekvállalás előtt nagyon szerettél.
Bocsánat az off-ért, de feltűnt valami Gabka77 által leírt napirendben és azt hiszem az ő ,,kérdésére" megvan a válasz.
A napirendben sokszor kihangsúlyozza, hogy a gyerekek jól elvannak egyedül vagy egymással.Azt írja:
- a reggeli ébredés után együtt kakaóznak,ő addig netezik
-amíg a nagy oviban van,addig a kicsi egyedül észrevehetetlenül elvan a szobájában és Ő nyugodtan végzi a dolgát
-amíg a kicsi alszik Neki is pihi van
-délután szintén játszanak együtt az udvaron vagy bent-addig Ő végzi a dolgát
-amikor este apa hazaér játszik velük, fürdet-Neki addig megint van ideje a teendői elvégzésére
-lefekvés előtt a gyerekek ismét együtt eljátszanak-addig Ő elvégzi az utolsó simításokat a lakáson
Bár nincsen felnőtt segítsége,de a gyerekek nagyszerűen megoldják azt,hogy ne okozzanak problémát.Az általa leírtak alapján mindkét gyereke partner abban, hogy anyát hagyjuk végezni a saját dolgát.Vannak azonban olyan gyerekek-mint például az enyém-akik nem játszanak el szépen egy helyben hanem folyamatos mozgásban vannak és csupa olyan dolgot tesznek amitől az ember haja égnek áll. Na az igazi energiabomba gyerek jobban le tudja fárasztani az embert, mint két nyugisabb típusú gyerek.Ez a válasz arra, hogy hogyan lehet egy gyerek mellett is hullafáradt az ember!Nem szeretem amikor többgyerekes anyukák értetlenkednek azon,hogy egy gyerektől hogy lehet valaki fáradt.Nincs két egyforma gyerek,két egyforma anya és két egyforma élethelyzet amiben a gyerekvállalás történt...
Kedves utólsó, van némi igazad, de azért nem teljesen. Az én gyerekeim olyan energiacsomagok, hogy kevés ilyet láttam még. Viszont úgy oldottuk meg a hátsó kertet is, a szobájukat is, hogy ne legyen túl problémás semmi, ne sérülhessenek, stb. Persze így is megtörténik néha - tanulnak a saját kárukon, legközelebb óvatosabbak.
Az, hogy ők szépen eljátszanak egyedül is, az idők folyamán alakult ki. Ahogy írtam, nálunk is ölbebabaság volt, együttalvás volt, rengeteg cicin lógás volt, ne soroljam. Kendőztünk is iszonyú sokat, mert igényelték a közelségemet. Csak ahogy telt az idő, megtanulták, hogy anya mindig ott van elérhető közelségben, egyetlen szavukra ugrok, így bátrabban és könnyebben indultak saját útjaikra.
A mai napig előfordul persze, hogy egyszerre kettő lóg rajtam, de mivel a napok többségében nincs ilyen gond, így a problémásabb napokon megvárhat minden egyéb, nem vagyok elmaradva semmivel. Többnyire a fagyóban is van eltéve kaja, ha valamiért nem tudnék főzni, legyen mit előkapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!