Miért veszek észre egyre több szülőt, aki
túlöltözteti a pici gyerekét?
Hát nem tudom én pont az ellenkezőjét látom... Anyukán hosszú nadrág és pulcsi,babakocsiban ülő babán rövid body és sort.. Nálunk pl sokszor fúj a szél így adok rá könnyű sapit,de sok babán nincs. Mondjuk engem mások nem igazán érdekelnek,eddig nem volt sosem megizzadva,azt inkább itthon szopi után produkálja.
2012. máj. 31. 20:33
ma láttam egy anyukát, gyerek a babakocsiban, Plüss téli overál, meg rajta vastag duplán hajtott takaró, kötött sapka! szerencsétlen gyerek meg üvölt mint a sakál.
mondjuk olyat is ismerek, hogy a gyerek a 19 fokban egy szál pólóban....
2012. máj. 31. 21:27
Én sem találom el mindig, hogy is öltöztessem fel. Volt, hogy elindultunk rövid ujjú body-ban és egy kantáros szoknyában. Mire leértünk a 2-ról, meggondoltam magam, visszamentem neki egy hosszú ujjú pólóért és nadrágért. Fújt a szél. Én inkább túlöltöztetem, mint alul...
2012. máj. 31. 23:47
Nem ítélkezem senki felett, hogy ki, hogyan öltözteti a babáját. Annyit azért már észrevettem, hogy Nálunk a túlöltöztetett babák többek betegeskednek, mint azok, akik nincsenek túlöltöztetve. Hála istennek sok babával tartjuk a kapcsolatot napi szinten, vannak babák, akik havonta, de max másfél havonta náthásak, orruk szörcsög, lázasak, ilyen gyulladás, olyan gyulladás. Ezzel szemben egy éves kislányunk eddig egyszer volt lázas (elkapta a három napos lázat) és max ha kétszer szörcsögött az orra.
Nem állítom, hogy ez ebben a formában törvényszerű, simán csak a tapasztalatom írtam le. :)
2012. jún. 1. 06:06
Utolsó vagyok, az kimaradt, hogy pedig anyukájuk azokat a babákat még a széltől is óvja, állandóan be vannak öltöztetve, még csak nem is újszülöttek.
2012. jún. 1. 06:07
16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én sem ítélkezek, de én is az a típus vagyok, aki nem öltözteti halálra a gyereket! Ha meleg van, akkor aszerint öltöztetem, ha hűvösebb, akkor pedig aszerint! Minden nap van, h látok olyan babát, aki bundazsákba van öltöztetve! Május vége június eleje van!!!! És a facebook-on látva sapkában a lakásba a gyereket, hát, túlzásnak érzem! Az ismerőseim között van olyan, aki télen 30-32fokba tartja a gyereket beöltöztetve! Nemrég még kórházba is kellett vinni a gyereket (1éves) mert hőgutát kapott! Rendszeresen túlöltözteti, látom, h izzad a feje és a kis haja csupa víz! Érthetetlen! És sajna nem 1 ilyet látok! Múltkor majdnem szívrohamot kapott, h a 30fokba én a 3hónapos gyerekemet 1 ujjatlan bodyba+kisruhába vittem, neki a lánya harisnya, zokni, hosszú farmer, rövid ujjú body+póló és sapka! (ő akinek a lánya 1éves múlt) A védőnőm mondta, h rosszabb, ha túl van öltöztetve, hiszen sokkal könnyebben benyalják a betegségeket! Én is így gondolom! Szerintem néha rosszabb a túlaggódás!
Kapcsolódó kérdések: