Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fél éves babának lehet adni...

Fél éves babának lehet adni nem cukros, nem édesítőszeres pl. Sió almalevet akár higítva?

Figyelt kérdés

A bébiitalok többsége 200 ml-es, és majdnem annyiba kerül, mint egy liter pl. Sió üdítő. Cukrosat nem szeretnék adni neki, nyilván édesítőszert sem ihat, de a sima vizet nem issza, és ami nem édes tea, azt sem. A Pacific Alma-szőlő levét nagyon szereti, csak drága (200 ml = 185,-). Vízzel higítva adhatok neki mást?

Mit gondoltok?

Eddig eszik almát, barackot, meggyet, sütőtököt.

2012. máj. 31. 17:01
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Èn félévesnek semmi esetre sem adnék, és föleg úgy hogy a vizet nem issza.

Egyetlen gyerek sem szereti ennyi idösen a vizet, csak az anyjuk nem ad nekik mást. Ha már megissza pár hét után akkor megfogja mindig. Itt szokták az anyák elrontani hogy félévesen 8 hósan, nem issza vizet és adnak nekik édes löttyöt. Ezek után kb 10 évesen kostolja meg elöször a gyerek a vizet, majd az anyák mindn nap 2x ide írnak a forumra mert nem tudják hol rontották el.

Èn max édesköményteát adtam ekkor még a babának azt is cukor nélkül.

Sionak szeinrtem nincs olyan ami ne lenne benne cukor valamilyen formája.

2012. máj. 31. 17:15
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Vannak ezek a Hipp, Milupa instant gyermek teák, dm-Tesco édes, barack, málna... Több féle ízben van, teszel 1-2 kiskanállal a cumisüvegbe, felöntös vízzel, össze rázod, és kész.

500-600 Ft kb. 2 hétre kitart.

Ezeket a dobozos ivóleveket még nem adnám, majd csak ha elmúlt 1 éves.

Vagy ha a tea nem tetszik, akkor inkább szörp, Sió vagy piroska ami tartósítószer mentes, meggy, nagyon felvizezve.

Főzz neki gyümölcsteát, amiben nincs tea, csak szárított gyümölcs. Az maga édes, finom!

2012. máj. 31. 17:17
 3/10 anonim ***** válasza:
Semmi szükség fél éves babának ilyen édes löttyöket adni! Tápszer vagy anyatej való neki, esetleg babaviz. Más nem!
2012. máj. 31. 17:20
 4/10 A kérdező kommentje:

Elsőnek igazat adok, megpróbálom a vizet adni.

A Hipp meg ezek tele vannak cukorral, nem gondolom, hogy bababarát lenne.

A Siókban találtam olyat, amiben nincs hozzáadott cukor.

Elsődlegesen megpróbálom a vizet adni. A köményteát próbáltuk, nem itta meg, pedig mindennap főztem neki.

2012. máj. 31. 17:21
 5/10 A kérdező kommentje:
Természetesen anyatej a legelső amit adok neki! Csak a tízórai után próbálom kínálni innivalóval.
2012. máj. 31. 17:23
 6/10 Kerria ***** válasza:

Első hozzászólóval nem értek egyet, mert az én kislányom szó nélkül issza a vizet.

Üdítőt én nem adnék még neki, nem akarom rontani egyik forgalmazó/gyártó márkáját sem, de nem bízok abban amit ráírnak :(

Én azt mondanám sűrűn kínálgasd vízzel, előbb utóbb el fogja fogadni szerintem, ha nem akkor pedig én is a HIPP, Kecskeméti, Szentkirályi....babatermékeket javaslom elsődlegesen. Drága, ez tény, de ha hígítod, máris gazdaságosabb!

2012. máj. 31. 17:44
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm Kerria! Kipróbálom!
2012. máj. 31. 18:10
 8/10 anonim ***** válasza:

én vettem fruktózt fél kiló 600 ft a rossmannba

és ebből élő citrommal limonádét készítek

annyira nagyon szereti pici hét hónaposom:)

2012. máj. 31. 19:41
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

napi kb két kiskanálnyi kell három-négy deci vízhez

ez elég lesz egy fél évig

ennél gazdaságosabbat még nem találtam

ráadásul nem kell inzulin a fruktóz feldolgozásához

2012. máj. 31. 19:44
 10/10 anonim ***** válasza:

édesítószert nem szabad babának adni!

erre mindig figyelj, nem tud mit kezdeni ezzel a mű vacakkal a szervezetük. a cukor lehet nem jó de közel se olyan káros egy babára mint az édesítő.

na meg a 100%-os-ban nincs hozzáadott cukor, a gyümölcscukrot írják a dobozon, ami ugye a gyümölcsben van

2012. jún. 1. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!