Csirkepörköltet, makarónit mikortól lehet adni a babáknak?
Utolsónak! Erről a saját gyerekorvosom a következőt mondta:
a mai társadalom nagyon ellentmondásos ebben a tekintetben. Vannak tények, bizonyos élelmiszerek valóban nagyobb számban okoznak allergiát. Jobb velük csínján bánni. DE!!! A mai kor bölcsődéiben is ugyan azt a főzeléket adják a 6 hónapos babának is, mint a 2 éves kisgyereknek, max. összetörik. Miért? Miért nem babakaját rendelnek el föntről? Ő saját tapasztalatáról számolt be, mi szerint azoknál a gyerekeknél kevesebb allergiás reakcióról szerzett tudomást, akik korán bölcsődébe kerültek, hiába nem a bio és hiper-szuper mindentől mentes ételeket ették. A túlzott és itt kihangsúlyozta, hogy túlzott (tehát az alap szabályok betartása kell) óvás pont a viszályát érte el. Én az első gyerekemnél még a húslevest is mérgezőnek véltem 8 hónaposan. A másodiknál annyira szoptatni akartam, hogy 8 hónaposan mást el sem akart fogadni, 16 hónaposan a bölcsődében sikerült az első szilárd ételt normálisan (öklendezés, hányás) nélkül megennie. A harmadiknál pedig boldog voltam, hogy turmixolás nélkül elfogadta a csirkepörkölt húsát. És végre jóízűen eszik!!!
Kisfiam 22 hónapos, de én még nem adtam neki soha csirkepörköltet (én magam sem szem meg). Nagyon jó étvágyú gyermek, szinte mindent megeszik, kivéve a nokedlit és a tésztaféléket, így még makarónik sem adtam neki! A húsféléket egyébként kedveli!
1,5-2 éves korig szerintem nem ajánlott pörkölt félét adni egy kisgyermeknek, pláne ha fűszeres (pl bors van benne).
Ezt anyámnak az egyik gyerekorvos mondta: "ház lesz a vályogból, a téglából és a betonból is"
Persze, beadod a bölcsibe, ott meg kap valamit, ami neked mind1, csak meg legyen etetve?
Akkor inkább nem megy korán bölcsibe és eszik olyat, ami neki való.
kérdező! nyugodtan adj neki ha nem csinálod fűszeresre, én csak sót, vegetát szoktam rakni bele,meg jó sok hagymát. Az enyém imádja.
Valamelyik válaszoló voltam már nem tudom hanyadik.
És mennyi idős a babád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!