Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg ennyit kellene ennie...

Tényleg ennyit kellene ennie a babámnak? 8 hónapos múlt.3550-nel született, most 7,6 kg. Tudom, nem sok, de igazán boldog és kiegyensúlyozott, mosolygós kisbaba.

Figyelt kérdés
A védőnő szerint a napi menüje ilyen kellene, h legyen: 500 ml tej/tápi, 2 dl natúr joghurt, fél kiflinek megfelelő kenyér/zsemle, 500 g rántásos húsos főzelék, 1 adag tejpép vagy Sinlac, némi gyümölcs. Elég jó étvágyam van, de még én sem tudnék ennyit megenni.
2009. jún. 30. 18:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Valóban nem sok, de nem hízlaló verseny ez. Próbálj neki többször adni, tehát reggeli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsi. Az én kisbabám 9 hós, leírom a napi menüt, hátha segít. Átalussza az éjjelt.

Reggeli: cici

Tízórai: turmixolt gyümölcs(banán+s.dinnye+alma(néha más, de ezt szereti legjobban))

Ebéd: főzelék, vagy ha husi van és rizs, akkor azt turmixolom, heti 1x máj. +cici

Uzsi: joghurt

vacsi: cici+ tejpép

Remélem adtam hasznos ötletet.

2009. jún. 30. 18:24
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

SZia az én kisfiam is ennyi volt 8 hónaposan és azt mondta a védönö hogy teljesen normális és nincsen semmi gond.Most 9,5hónapos és éppen ma voltunk méreckedni és 8,4 kg azt mondta tökéletes.szerintem ne aggodj minden rendbe van és nem szépek azok a babák akik ilyenkorra már 9kg körül vannak szerintem.

9,5 hónapos baba anyukája

2009. jún. 30. 18:25
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam 8 hósan nem evett még egy gramm lisztes cuccot se és egy deci tejterméket sem, rántást meg pláne nem, mégis 9,5 kilós volt 8 hósan (3 kilóval született) Egyszerűen ekkora és kész, ilyen a genetikája, másnak meg másmilyen.

Kb ez volt a menüje: 500 ml tej/tápszer, 120 gramm tejpép, 150 gramm gyümölcs, 250 gramm főzelék (nem rántással, hanem normális gabonával, hetente 4x hús benne) Mindez orvossal és védőnővel egyeztetve!

Nektek hogy néz most ki a menü egy nap?

2009. jún. 30. 18:41
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok, a "nem szép" nagy babákról jutott eszembe, hogy az sem mindegy milyen hosszú a babád. Az én fickóm nagyon hosszú, magas (ezt örökölte apától) és ilyen súly mellett is kapom a megjegyzéseket másoktól, hogy vékony. Sosem voltak igazán olyan kis babás hurkái. Szóval hidd el, nagyon eltérőek a babák és tökéletesek vagytok így :)

(A védőnőd tanácsa pedig kritikán aluli, nem is értem, hogy ez hogy lehet, őket nem ellenőrzi szakmailag soha senki ?!)

2009. jún. 30. 18:45
 5/8 A kérdező kommentje:
köszi a hasznos válaszaitokat! kicsikém 72 cm, szerintem nem sovány. a napi menü: 500 ml tápszer, 120 ml Sinlac vagy pép, kevés gyümölcs, jobb napokon főzelék 2x, de nincs 500 g. ő lisztes-olajos, és minden esetben húsos, néha húsos-sajtos főzeléket eszik. elfogad mindent, csak nem sokat. ja, és kiflivéget szopogat, de tényleg csak a végét :D
2009. jún. 30. 19:10
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Látod, többet is esztek mint mi ettünk, szóval nem ezen múlik! :)

Nem mintha tudna az ember mit csinálni, mert hát úgyis ők döntik el mennyit kérnek :D

2009. jún. 30. 19:35
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia ! Ez kemény étrend lenne:) az én kislányom 8hónapos 70cm és 6500gr...reggel 170ml tápszer,tizórai fél-1üveg gyümi, ebéd 120-160ml főzi,uzsi tejpép gyümivel,vacsi 150ml tápi és éjjel eszik + 170ml tápszert is :)ennyit általában megeszik :)
2009. jún. 30. 20:03
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!!
2009. júl. 1. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!