Tényleg ennyit kellene ennie a babámnak? 8 hónapos múlt.3550-nel született, most 7,6 kg. Tudom, nem sok, de igazán boldog és kiegyensúlyozott, mosolygós kisbaba.
Valóban nem sok, de nem hízlaló verseny ez. Próbálj neki többször adni, tehát reggeli, tízórai, ebéd, uzsi, vacsi. Az én kisbabám 9 hós, leírom a napi menüt, hátha segít. Átalussza az éjjelt.
Reggeli: cici
Tízórai: turmixolt gyümölcs(banán+s.dinnye+alma(néha más, de ezt szereti legjobban))
Ebéd: főzelék, vagy ha husi van és rizs, akkor azt turmixolom, heti 1x máj. +cici
Uzsi: joghurt
vacsi: cici+ tejpép
Remélem adtam hasznos ötletet.
SZia az én kisfiam is ennyi volt 8 hónaposan és azt mondta a védönö hogy teljesen normális és nincsen semmi gond.Most 9,5hónapos és éppen ma voltunk méreckedni és 8,4 kg azt mondta tökéletes.szerintem ne aggodj minden rendbe van és nem szépek azok a babák akik ilyenkorra már 9kg körül vannak szerintem.
9,5 hónapos baba anyukája
Az én kisfiam 8 hósan nem evett még egy gramm lisztes cuccot se és egy deci tejterméket sem, rántást meg pláne nem, mégis 9,5 kilós volt 8 hósan (3 kilóval született) Egyszerűen ekkora és kész, ilyen a genetikája, másnak meg másmilyen.
Kb ez volt a menüje: 500 ml tej/tápszer, 120 gramm tejpép, 150 gramm gyümölcs, 250 gramm főzelék (nem rántással, hanem normális gabonával, hetente 4x hús benne) Mindez orvossal és védőnővel egyeztetve!
Nektek hogy néz most ki a menü egy nap?
Utolsó vagyok, a "nem szép" nagy babákról jutott eszembe, hogy az sem mindegy milyen hosszú a babád. Az én fickóm nagyon hosszú, magas (ezt örökölte apától) és ilyen súly mellett is kapom a megjegyzéseket másoktól, hogy vékony. Sosem voltak igazán olyan kis babás hurkái. Szóval hidd el, nagyon eltérőek a babák és tökéletesek vagytok így :)
(A védőnőd tanácsa pedig kritikán aluli, nem is értem, hogy ez hogy lehet, őket nem ellenőrzi szakmailag soha senki ?!)
Látod, többet is esztek mint mi ettünk, szóval nem ezen múlik! :)
Nem mintha tudna az ember mit csinálni, mert hát úgyis ők döntik el mennyit kérnek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!