Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a tapasztalatotok a tesók...

Mi a tapasztalatotok a tesók egy szobában való alvásáról? Az újszülött mennyire befolyásolta a nagyobb gyermek alvását (este, ill. délután)?

Figyelt kérdés

1 + 2 1/5 szobás panelban lakunk. A mostani hálószobát rendeznénk be gyerek szobának. Úgy tervezném, hogy a kezdetektől egy szobában aludna a két gyermek! Kisfiam kb 2,5 éves lesz, mire október végén megszületik a kis tesó!

Ti hogy oldottátok meg (kezdetben, ill. később) a gyermekek elhelyezését (kis lakásban)? Működhet, hogy az újszülött rögtön a nagyobb gyermekkel alszik egy szobában?

Köszönöm a válaszokat!

2012. máj. 30. 14:28
 1/9 anonim ***** válasza:

Nálunk is ekkora volt a korkülönbség amikor a fiam született.

a lányom elég csendes teremtés de a picit felébresztette elég sokszor . mi a nappaliszobában rendeztünk be neki egy kis babasarkot mert iszonyat pici volt a gyerekszoba .

aztán a vendégágyon való szoptatástól kikészült a hátam igy került a kisfiam a franciaágyra közénk.

már egy éves ... ha a lányom vmi miatt - pl. betegség miatt- itthon van rendszeresen felébreszti az öccsét . nem hibáztatom nem tehet róla. beküldöm játszani altatáskor de max egy fél - háromnegyed óra az amit tudott a pici aludni mellette utánna felébredt a csatakiáltásokra v. a nagy elfelejtette hogy csendben kell lenni.

soksok türelem kell és hideg fej. az lenne az ideális ha lenne egy csendes kis szoba ahol aludhatna a kisbaba .

2012. máj. 30. 14:34
 2/9 anonim ***** válasza:

Neked kell tudnod a szokásiatokat.

Nálunk tuti nem müködne ez.

Lányom mikor született 3 hónapig melettem aludt bölcsöben. Majd ment a szobájába.

Lányom olyan hogy mélyen alszik de ha egyszer valami felébreszti órák is mire vissza alszik.

Most jön a tesó, aki szintén jön a szobánkba mellém bölcsöbe. Majd 3 hósan megy a saját szobájába. Ez a terv. De még így is rettegek ha éjszaka nagyon sír a kicsi akkor felébreszit a nagyot akkor is ha az másik szobában alszik.

Ha nálatok ez müködik és jó alvó fiad akkor tuti nem fogja bántani. Kérdés lelkileg mennyire ragaszkodik az ü terülteéhez, nem leszöe neki rossz hogy egy bögö masina elfoglalja a szobája egy részét és még éjjel aludni sem hagyja.

A másik én félnék a pici újszülöttel egy 2,5 évest egyedül hagyni, aki még féltékeny is....

2012. máj. 30. 14:38
 3/9 anonim ***** válasza:

barátnőmék kezdetektől 1 szobában altatják az újszülöttet a nagytesóval, illetve már az újszülöttet a 2 nagytesóval. náluk bevált, nem ébrednek fel egymásra, megszokták a zajt.

nálunk kevesebb mint 2 év a különbség, de nem merem őket 1 szobában altatni, mert a nagy puszta szeretetből megmarkolná a pici arcát, meg ráfeküdne (be tud mászni az ágyba). szóval a balesetek megelőzése miatt altatjuk külön. szerintem az alvással csak az első pár napban lenne gond, utána megszoknák.

2012. máj. 30. 14:45
 4/9 A kérdező kommentje:
Kisfiam aránylag jó alvónak mondható! De nem tudhatom, hogy mit hoz majd ki belőle, ha itthon lesz a pici tesó! Jelenleg nagyon féltékeny, ha pl hozzáérek egy másik gyerekhez! Úgy tervezem, hogy az újszülött rácsos ágyban alszik majd, ahol biztonságban van (úgy vélem), a kisfiam, pedig heverőn alszik majd addigra! Türelem......hát, biztosan nagyon nehéz lesz! Az szóba nem jöhet, hogy a kisfiam velem aludjon (nem is tud úgy aludni se ő, se én).
2012. máj. 30. 14:47
 5/9 anonim ***** válasza:
Mi is így készültünk, hogy lesz egy gyerekszoba ahol a két kicsi alszik majd... persze egyik sem tudott aludni a másiktól. Aztán a kicsit magam mellé vettem, hátha nem lármázza fel a nagyot... az sem volt jó, mert ő nem az a tipusú baba aki szereti az ennyire szoros testi közelséget... Így a harmadik verzió lett a tökéletes, vettünk egy utazóágyat ami közvetlenül az ágyam mellett van, így ha felébred akkor ott vagyok, de a "nagy" is tud aludni nyugodtan. Majd ha már mindketten átalusszák az éjszakát átköltözik a bátyushoz :)
2012. máj. 30. 14:48
 6/9 anonim ***** válasza:
Nálunk is ennyi a korkülönbség.Mi is így terveztük,de kicsit változott a terv.A pici 3 óránként evett és bár úgy tűnt a nagy alszik,nagyon kialvatlan,fáradt volt napközben.Hisz mindig felébredt kis időre,amíg berohantam a nagyért és kivittem a nappaliba etetni.Utána visszaaludt.Ezt az időszakot úgy vészeltük át,h. a picur a nappaliban aludt addig amíg csak egyszer kelt éjszaka.Ez kb.4 hónapos korában volt.Onnantól egy szobában vannak(most 7 hós )és jól működik.Megfürdik a nagy fiam,majd a kicsi akit már viszek is be a szobába az utolsó szopira.Ez 8 ,fél 9 körül van.Általában bealszik,addig a nagyot lefoglalja apa vagy ha nincs itthon ott van mellettünk.Utána jön a tesó lefektetése.Utolsó pisi és a fektetési rituálé.Ideális esetben 9-kor már alszanak mindketten.5-6 körül egy gyors kajcsira ébred a kicsi de erre már nem kell fel a bátyus.Nálunk így sikerült de hallottam olyat is akinek első perctől tudott együtt aludni a két testvér.
2012. máj. 30. 14:50
 7/9 anonim ***** válasza:

25 hónap korkülönbség van és rögtön egy szobában aludtak (12 nm, nem túl nagy, átlagos). Mivel én már a motoszkálásra ébredtem éjjel, soha nem sírt a pici, rögtön áthoztam hozzánk a hálóba szopizni. Utána nálunk maradt a nagy ágyon. 3 hónapos korától átalussza az éjszakát, onnantól egész éjjel együtt voltak. Érdekes, a bátyó pont akkor szokott le véglegesen az éjszakai "randalírozásról", mikor megszületett a tesó. Ő már iszonyú ritkán ébred éjjel.

Fognövesztéskor persze megint átjön a kicsi hozzánk, mert azért a sok sírdogálás nem tesz jót a nagynak (hiába nem panaszkodik, tuti ,hogy ő is felébred)

2012. máj. 30. 22:36
 8/9 anonim ***** válasza:

A nagy fiam augusztusban lesz 4 éves, a pici pár nap múlva 2 hónapos. Már az első éjszaka egy szobában aludtak. A pici nem ébreszti fel a nagyot a nyöszögésével, sírásával, viszont a nagy direkt felébreszti a picit. Ennek viszont a nagy fiam issza a kárát, mert akkor a picivel kell foglalkozzak, így nem tudok neki este olvasni, vagy nem tudok vele játszani. Mert ugyebár ilyenkor a pici nagyon nyűgös, sírós lesz, míg nem nagy nehezen vissza tudom altatni. Néha már kezd erre rá jönni a nagy fiam, és békén hagyja a kistesót.

A délutáni alvással sincs gond. A nappaliban alszik mind a kettő. Általában pont akkor alszik a kicsi is, vagy teli a szája cicivel :)

2012. máj. 31. 08:37
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Sok hasznos dolgot írtatok.....de még mindig tanácstalan vagyok, hogy is oldjuk meg a gyerekszoba kérdést???!!! Az lenne a legideálisabb, ha a két gyerkőc külön szobában aludhatna.....de sajnos a férjemmel teljesen más az esti ritmusunk, ezért az sem jó megoldás, hogy mi alszunk a nappaliban (nagy szobában). Férjem este sokáig (éjszakáig is akár) számítógépezik, tévézik, én viszont korábban fekszem és soha nem nézünk pl egy adót a tévében! Szóval ez a szituáció csak feszültséget szülne. De a gyerekek szempontját kell elsőként néznem, hogy nekik mi lesz a jó! Ha van ötletetek, tapasztalatotok, szívesen venném! Kisfiammal sokat és sokáig "bajlódtam" éjszaka. 17 hónapig szopizott, közben jött a fogzás stb, szóval sokat éjszakáztam, míg eljutottunk odáig, hogy most csak 1-2-szer ébred meg éjszaka, azt sem mindig! Nem tudom, mit vált majd ki belőle a tesó születése....??? Viszont szeretném, ha a tesónak is lenne egy saját kis "kuckója", ahol nyugodtan pihenhet nappal és éjszaka egyaránt, hallgathatja a babazenét, ahol biztonságban érzi magát! (Nem szeretném utazóágyba rakni valamelyik sarokba, ahol nem zavar senkit!)
2012. máj. 31. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!