Mi a tapasztalatotok a tesók egy szobában való alvásáról? Az újszülött mennyire befolyásolta a nagyobb gyermek alvását (este, ill. délután)?
1 + 2 1/5 szobás panelban lakunk. A mostani hálószobát rendeznénk be gyerek szobának. Úgy tervezném, hogy a kezdetektől egy szobában aludna a két gyermek! Kisfiam kb 2,5 éves lesz, mire október végén megszületik a kis tesó!
Ti hogy oldottátok meg (kezdetben, ill. később) a gyermekek elhelyezését (kis lakásban)? Működhet, hogy az újszülött rögtön a nagyobb gyermekkel alszik egy szobában?
Köszönöm a válaszokat!
Nálunk is ekkora volt a korkülönbség amikor a fiam született.
a lányom elég csendes teremtés de a picit felébresztette elég sokszor . mi a nappaliszobában rendeztünk be neki egy kis babasarkot mert iszonyat pici volt a gyerekszoba .
aztán a vendégágyon való szoptatástól kikészült a hátam igy került a kisfiam a franciaágyra közénk.
már egy éves ... ha a lányom vmi miatt - pl. betegség miatt- itthon van rendszeresen felébreszti az öccsét . nem hibáztatom nem tehet róla. beküldöm játszani altatáskor de max egy fél - háromnegyed óra az amit tudott a pici aludni mellette utánna felébredt a csatakiáltásokra v. a nagy elfelejtette hogy csendben kell lenni.
soksok türelem kell és hideg fej. az lenne az ideális ha lenne egy csendes kis szoba ahol aludhatna a kisbaba .
Neked kell tudnod a szokásiatokat.
Nálunk tuti nem müködne ez.
Lányom mikor született 3 hónapig melettem aludt bölcsöben. Majd ment a szobájába.
Lányom olyan hogy mélyen alszik de ha egyszer valami felébreszti órák is mire vissza alszik.
Most jön a tesó, aki szintén jön a szobánkba mellém bölcsöbe. Majd 3 hósan megy a saját szobájába. Ez a terv. De még így is rettegek ha éjszaka nagyon sír a kicsi akkor felébreszit a nagyot akkor is ha az másik szobában alszik.
Ha nálatok ez müködik és jó alvó fiad akkor tuti nem fogja bántani. Kérdés lelkileg mennyire ragaszkodik az ü terülteéhez, nem leszöe neki rossz hogy egy bögö masina elfoglalja a szobája egy részét és még éjjel aludni sem hagyja.
A másik én félnék a pici újszülöttel egy 2,5 évest egyedül hagyni, aki még féltékeny is....
barátnőmék kezdetektől 1 szobában altatják az újszülöttet a nagytesóval, illetve már az újszülöttet a 2 nagytesóval. náluk bevált, nem ébrednek fel egymásra, megszokták a zajt.
nálunk kevesebb mint 2 év a különbség, de nem merem őket 1 szobában altatni, mert a nagy puszta szeretetből megmarkolná a pici arcát, meg ráfeküdne (be tud mászni az ágyba). szóval a balesetek megelőzése miatt altatjuk külön. szerintem az alvással csak az első pár napban lenne gond, utána megszoknák.
25 hónap korkülönbség van és rögtön egy szobában aludtak (12 nm, nem túl nagy, átlagos). Mivel én már a motoszkálásra ébredtem éjjel, soha nem sírt a pici, rögtön áthoztam hozzánk a hálóba szopizni. Utána nálunk maradt a nagy ágyon. 3 hónapos korától átalussza az éjszakát, onnantól egész éjjel együtt voltak. Érdekes, a bátyó pont akkor szokott le véglegesen az éjszakai "randalírozásról", mikor megszületett a tesó. Ő már iszonyú ritkán ébred éjjel.
Fognövesztéskor persze megint átjön a kicsi hozzánk, mert azért a sok sírdogálás nem tesz jót a nagynak (hiába nem panaszkodik, tuti ,hogy ő is felébred)
A nagy fiam augusztusban lesz 4 éves, a pici pár nap múlva 2 hónapos. Már az első éjszaka egy szobában aludtak. A pici nem ébreszti fel a nagyot a nyöszögésével, sírásával, viszont a nagy direkt felébreszti a picit. Ennek viszont a nagy fiam issza a kárát, mert akkor a picivel kell foglalkozzak, így nem tudok neki este olvasni, vagy nem tudok vele játszani. Mert ugyebár ilyenkor a pici nagyon nyűgös, sírós lesz, míg nem nagy nehezen vissza tudom altatni. Néha már kezd erre rá jönni a nagy fiam, és békén hagyja a kistesót.
A délutáni alvással sincs gond. A nappaliban alszik mind a kettő. Általában pont akkor alszik a kicsi is, vagy teli a szája cicivel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!