Kislányom 8 hónapos, még nem vezettem be Neki a glutént. Olyan sok variálás megy ezzel kapcsolatban, ez baj?
Nyugodtan adhatsz neki, a gyümölcsébe tehetsz egy kiskanál darált kekszet.
Mi már kb 5 hónaposan bevezettük (4 hónapos kezdtem a hozzátáplálást) most már a kezébe adom egészben és elmajszolja 9,5 hónapos.
Pár éve (pontosan fogalmam sincs mikor) azt állították a nagytudásuak, hogy 8 hónapos kor előtt nem szabad bevezetni a glutént mert...(és itt egy csomó indok felsoroltak). Na abban az éveben megugrott a lisztérzékenyek száma..Érdekes hogy köv. évben már 4-6 hónapos kortól lehetett, illetve kötelező volt.
Én 5 hónaposan adtam már almás kekszet, és semmi baj nincs.
Elég szomorú, hogy nem mondták legalább a kötelező oltásoknál, hogy mit mikor és hogyan kell..Nekem mindig mondta a dokinéni.
Úgy hogy szerintem kezdj el reszelni a reggeli gyümölcsébe kekszet nyugodtan, sőt!!Most már mint az állat!!
Az üveges bébikajával nekem is meggyűlt a bajom, mert bevallom őszintén, hogy az elején lustaságból nem főztem a lányomnak, meg amúgy is az üvegeset visszazártam aztán köv. nap is jó volt.Aztán olyan 7 hónapos korában gondoltam most már főzőcskézek..na annál nagyobb arcon csapás nem is kellett.A lányom sikított, ordított, még a sima almapépet se akarta megenni amit csináltam.De nem adtam fel..nem fog a tömegtermelő nagyüzem túltenni rajtam!!!Elkezdtem Sinlac port rakni az ételekbe, így a lányom ette.Aztán csökkentettem a Sinlacot, és lásd csodát a lányom egy zaba gép lett, és nem kell neki az a fránya üveges az istenért sem!!! :) Hála az égnek.Sokszor hallom, hogy még 3 éves gyerekek is üveges kaját esznek, mert egyszerűen mást nem fogadnak el, és abból is csak pár félét..én azt mondom, hogy jobb minél előbb átszoktatni, mert hosszú távon nem kifizetődő.Pl. télen sokkal jobban megéri megvenni a sütőtököt és megsütni, utána pedig lefagyasztani, mint megvenni 1 üveget 300-ért...mert 1 sütőtök télen kb annyiba kerül, és 5-6 adag simán ki jön belőle.
Itt egy hozzátáplálási táblázat, én ebből működtem ha nem tudtam valamit! :)
De még a piciknek nem is kell ásznak lenni! :) 1 krumplit meg 1 répát megfőzöl, összeturmix aztán kész.
Általában egyébként a 10 órait szokták kiváltani, aztán mennek szép sorban, de egyébként te tudod mi a jó nektek.Én pl az uzsonnát váltottam ki elsőnek, mert így jobban aludt éjjel a babám, mert jobban tele volt a pocója.Egyébként tejpépet kapott uzsira sokáig.Aztán reggel meg kóstoltunk gyümit.Hallgass arra amit érzel, és figyeld a babád.Pontosan azért mond annyi mindenki annyi mindent, mert mindenki máshogy csinálja! :)
Ezt még elfelejtettem.Itt szerintem nagyon jó ki receptek vannak!!!Ott van minden, hogy hány hónapos kortól lehet.Én nagyon sokat merítettem ebből az oldalból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!