Jaj anyukák, SOS írjatok, mert felrobbanok az idegességtől?
Ezt a neten olvastam egyszer:
A belénk fúródott kullancsot minden erőszak nélkül egy szál gyufával könnyedén eltávolíthatjuk! Nyálazzuk meg a gyufa fejét, majd közvetlenül a kullancs teste mellett lassan körözzünk, mintha kenegetnénk. A kullancs néhány másodperc múlva átmászik a gyufára, mert nagyon szereti a nedves foszfor illatát, képes elhagyni miatta "önként" testünket! Lehet, hogy ez nem a tudományos, szakszerű, műszerekkel történő eltávolítás, de a lehető legegyszerűbb és mindig sikeres. Így nem kell attól félnünk, hogy a kullancs potrohát rosszul rögzítve, szöveteinkbe fecskendezze a kórokozókat tartalmazó nyálát, sőt a kullancs feje sem marad bennünk!
Ha ilyen hamar kivetted, biztos nem fertőzte meg a babásat!
De biztos ami biztos, minden esetben fel kell írni/meg kell jegyezni a kullancscsípés idejét, mert 4-6 héten belül jelentkezhetnek a tünetek. Tehát ha akár egy hónap múlva is megbetegszik a baba, szólni kell az orvosnak, hogy kullancs volt benne.
a védőnőnk azt mondta, hogy ha 24 órán belül eltávolítják, akkor nem okozhat bajt a kullancs.
Nekem volt már lyme-kórom de akkor én nem is vettem észre , hogy kullancs járt bennem, csak egy piros kerek folt volt a karomon.
Elnézést, nincs időm végigolvasni, lehet, hogy ismétlek valakit...
A napokban vettek ki kullancsot, (bár két és fél évesemből), és azt mondta a doki, hogy ilyen rövid időn belül nem fertőz. Gondolom te is hamar észrevetted.
Hát ha téged azért aggaszt ez a téma, mert június végén mész olaszba, akkor nem vagy teljesen ép. Amúgy meg elég sok védőoltást kap a pici már 2 hós korától elkezdve, amikből sok a kullancsok által is okozott betegségek ellen van.
1 éves korától kezdve vannak kullancscsípés által terjesztett betegségek elleni védőoltások. Szerintem beszélj a gyerkőc háziorvosával mielőtt elmennétek nyaralni. Lehet, hogy ajánlatos beadatni őket.
Ne aggódj! Remélem nem lesz gond a kisfiaddal.
Nem lesz gond ne aggódj!
Az oltáson érdemes elgondolkozni, de most nem fogják neki beadni, majd 4-6 hét elteltével, amikor már tuti hogy nem kapott semmi fertőzést, tudom, mert én is így jártam a lányommal. Mikor vittem volna oltásra előtte 2 nappal volt benne, mondta a doki, hogy majd 6 hét múlva menjünk vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!