Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Zoltán, vagy Milán esetleg...

Zoltán, vagy Milán esetleg József név most mennyire gyakori?

Figyelt kérdés
Elsősorban most szült anyukák válaszaira lennék kiváncsi ,hogy a kórházban milyen nevekkel találkoztak sűrűn.

2012. máj. 25. 20:03
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Júl 27re vagyok kiírva,úgyhogy nem sok van még hátra! És köszi!:D
2012. máj. 25. 21:10
 12/23 anonim ***** válasza:
Az én környezetemben Milán egyáltalán nincs. Én pont ezt a nevet szántam a babámnak,amíg ki nem derült,h kislány lesz! :) Fiú nevek terén a Gergő most a gyakori,2 barátnőm,és egy szobatársam is ezt a nevet adta a babájának. :)
2012. máj. 25. 21:12
 13/23 A kérdező kommentje:
Huhhh akkor minden jót nektek .Ha majd eszedbe jut irj kérlek magatokról pár sort :)
2012. máj. 26. 00:00
 14/23 A kérdező kommentje:
Milán nagyon szép nagyon tetszik de én eddig mindenhonnan a gyakoriságáról hallottam .Ezek szerint mégsem mindenhol .:)
2012. máj. 26. 00:01
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia Kérdező! Ne haragudj, nem egészen a kérdésedhez kapcsolódik, de nekem tegnapig a netes kalkulátorok dec. 25-ére tették a szülés várható időpontját, tegnap azonban elmentem egy maszek UH rendelőbe, ahol a Picim méretei alapján áttették dec. 21-ére! Szóval ugyanannyi idősek vagyunk! :)

Ha kislány lesz, nekem két "szerelmem" van nevek terén: Liza és Szofi. Ha kisfiú, akkor Apa ötlete a Benedek, nekem pedig nagyon tetszik a Márton név. :)

2012. máj. 26. 10:07
 16/23 anonim ***** válasza:
Ja, és Apa születésnapja is dec. 21.! :D
2012. máj. 26. 10:08
 17/23 anonim ***** válasza:
43%
A József egy régi szép magyar név nem túl gyakori. Legalábbis a környezetemben nincs ilyen név. Gyakori: István, Csaba, Milán, Tamás lány nevekben pedig a Vanessza, Linda. Ha ritka nevet keresel kislánynak akkor ajánlom a Hortenziát, Alexandrát ezek most nagyon ritkák.
2012. máj. 26. 10:56
 18/23 anonim ***** válasza:

A 3 közül jelenleg az újszülöttek között a Milán a legnépszerűbb (benne van a Top10-ben országos szinten 2011-ben is, idén lehet, hogy még több lesz belőle!).

A Zoltán is elég népszerű (kb. 25. legnépszerűbb név lesz idén is, most már évek óta tartja ezt a szintet. 70-80-as években ennél gyakoribb volt.

József a 3 közül a legkevésbé gyakori jelenleg, a középmezőnyben van a top-nevek listáján (kb. 50. helyen lesz).

Talán azért népszerűek jelenleg is ezek a "tradicionálisnak" mondható nevek, mint Zoltán, József, mert sok családban él most is az a hagyomány, hogy az első vagy az egyik fiú az apa nevét viszi tovább és 2. névnek adnak neki valami mást. Illetve mindkettő név olyan, hogy becézve jisfiús, felnőttként viszont elég komoly nevek. Nekem az egyik nagypapám volt József.

Zoltán nincs a családunkban, de baráti körömben nagyon sok Zoltán van (30-as/40-es korosztály), és köztük is van 2, akinek a kisfia is Zolika lett.

2012. máj. 26. 12:38
 19/23 A kérdező kommentje:
Kedves 15-ös ma voltam a 12 hetes uh-on és a szülés várható időpontja dec.23 :D Valóban nagyon egy időben vagyunk ! :))Ti hogy vagytok ?:)
2012. jún. 12. 14:44
 20/23 A kérdező kommentje:
Egyébként mindenkinek köszönöm szépen a válaszokat ! :)Lány néven még megy a vacila ,de a kisfiú Zoltán József lesz sztem :)) A Zoltán a párom ,a József a kereszt apukája után !:))
2012. jún. 12. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!