Mennyit beszél, hány szót használ másfél év alatti gyermeked?
Szia.
15 hónaposan kb.15 szót tudott,sőt összetette,mint pl:adjál nyam-nyam,gyere tátá.
Most 17 hónaposan elhagyta a beszédet utánozza a szavainkat,de nem használja,viszont a saját baba nyelvén határozottan beszélget amiből én semmit sem tudok kihámozni.Nem tudom,hogy miért hagyta el a szavak használatát.Felkapta a mutogatást és a torokhangot.Ez kb úgy hangzik /okkhü-ottvan/,de ezt következetesen nem óhajtom megérteni.Remélem hamar visszaáll a rendes szóhasználatra.
Eddig is sokat beszélt 14 hónapos kora óta folyamatosan bővül a lányom szókincse, most a napokban volt másfél éves és kb 80-90 szó az amit tudatosan és jól is használ,emellett a maga babanyelvén si sokat beszélget.
Persze vannak olyan szavak amiket nem tud rendesen kimondani pl. a tessék helyett tettyék:):)És számos olyan szó van,aminek a kezdőbetűit mondja csak alma=al, banán=ba...
DE: vele egy idős barátnője max 10 szó amit mond, illetve van egy két héttel idősebb kisfiú ismerősünk, aki már mondatokban beszél, ha nem a saját fülemmle hallom el sem hiszem: pl. Anya,gyere enni. Sziasztok csajok.....elképesztő kissrác:)
53szót számoltam össze, amit a lányom használ napi szinten, és naponta bővül minimum 1szóval, a tegnapi új szava a szomjas(kér inni, innivaló), és pluszban azok a babaszavak, amiket én megértek, de más nem:)"töntön=csön csön... és dúdolni próbálja, táncol rá, cipcip=csipcsip, és mutatja, kedvencem a mosó ham=fogkefe:).
Vannak "2szavas mondatai" apa tente, baba hinta, anya gyere, vava hess.
Ez mellett kb minden egyszerű dolgot megért:), megmutat, végrehajt:) pl nem tudja kimondani "fül", de megmutatja, elviszi a szennyesbe a ruhát, ha kérem, és tudja, hogy a gépbe tegye vagy a szennyes tartóba.
16hónapos.
Most összeszámoltam nagyjából, de szerintem nincs meg mind. 85 szó, de ebben vannak olyanok is, amiket csak én értek, pl csiga-biga neki bida :)
Meg sok olyan van, ami bár érthető, de nem tiszta. Pl cipő-pipő.
De szinte tényleg napról napra van egy csomó új szava, jóformán már nem is lehet követni. :)
Mondjuk ő még nem kapcsolja össze a szavakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!