Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen ételeket szeret másfél,...

Milyen ételeket szeret másfél, két éves gyermeked?

Figyelt kérdés
Kislányom evési zavarokkal küzd, most már ott tartunk, hogy csak tápszert, háztartási kekszet és levest eszik. Minden más ételt mereven elutasít. Bár azt mondják, hagyjam enni amit kíván, ne erőltessem, de én ezt nem bírom tovább. Kérlek írjatok olyan FŐTT ételeket, amit tapasztalatotok szerint az ilyen korú gyerekek nagyon szeretnek, hogy olyannal kínálgassam, mert a mi itt tipikusan angolosan étkezünk és lehet hogy azzal (is) van baj. Minden tippet örömmel fogadok.
2012. máj. 16. 08:42
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

bolognai spagetti a kedvenc, de szinte minden tésztaféle.

Ecetesen eszed a sültkrumplit?

2012. máj. 16. 08:51
 2/17 anonim ***** válasza:
A krumplipürét nagyon szereti a kislányom. Pörkölttel, sült hússal vagy hallal vagy magában :) A levesek nagyon jók, ha teszel bele sok zöldséget, mehet bele husi vagy máj is. A krumplilevest és szoktam tojással is dúsítani.
2012. máj. 16. 09:07
 3/17 anonim ***** válasza:
Szia! Paradicsomos krumpli husival, sült csirkecomb krumplipürével, fasírt, sárgarépa megfőzve/párolva vajjal összekeverve hússal, krumplival, rakott krumpli csirkehússal.
2012. máj. 16. 09:13
 4/17 anonim ***** válasza:
A tésztafélé amit egyedül tudnak enni azt imádják,amit én adok na azt annyira nem mert bizony szeretnének önállósulni és ha nem hagyom van hogy még a kaját is képesek kiköpni:))Szóval próbáld meg akár a bolognait,vagy pörköltöt tésztával vagy sajtos-tejfölös tészta stb...stb:))
2012. máj. 16. 12:01
 5/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm, mentek a zöldek. Nem eszem ecetesen a sült krumplit :-)

Igen, a tészta még elmegy nála néha, bár zöldséget semmivel sem hajlandó, a krumplihoz hozzá se ér :-(

Valaki írta a paradicsomos krumplit, na olyat még nem próbáltam, azt hogy csinálod?

2012. máj. 16. 22:05
 6/17 anonim ***** válasza:
Én írtam a paradicsomos krumplit. Simán megfőzöd a krumplit, és amikor megfő, raksz bele paradicsomot. Én konzervet szoktam, amibe nincs só, cukor. Összeforralod, besűrűsödik. Egy pici cukrot szoktam bele tenni. Próbáld ki, hátha beválik:-)
2012. máj. 17. 08:06
 7/17 anonim ***** válasza:

Első vagyok, nálunk a vadas is kedvenc.

Darált husit (szárnyas vagy sertés), megpirítod, sóval pici borssal, lereszeled a sárgarépát, hozzáteszed a húshoz, vízzel felöntöd, mikor a répa megpuhult besűríted tejföllel végül ízlés szerint teszel bele mustárt, és cukrot (esetleg mézet). Spagettivel, makarónival, csőtésztával kisfiam imádja.

2012. máj. 17. 13:42
 8/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mindent kipróbálok. Jöhetnek még ötletek, receptek, ha valakinek eszébe jut valami nagy kedvenc....
2012. máj. 17. 21:39
 9/17 anonim ***** válasza:
Én kicsi fiam imádja a sonkás vajas kenyeret. Csinálok falatkákat, és veszi el a tányérról, imádja :)
2012. máj. 21. 16:06
 10/17 anonim ***** válasza:
Az én kicsi fiam is szereti a tésztát, és a rizst is, akár magában is megeszi. Egyébként amiket szívesen eszik: zöldbab- krumpli-, lencse-, kelkáposzta fözelék, mustáros hús rizzsel, zöldséges hús rizzsel(kézzel szedegeti ki a borsó szemeket és egyesével teszi a szájába), vadas tésztával, tepsiben sült krumpli, pörkölt tésztával vagy krumplipürével,bármilyen párolt zöldség, föleg amiket meg tud fogni (brokkoli, répa, karfiol).
2012. máj. 21. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!