Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen ételeket szeret másfél,...

Milyen ételeket szeret másfél, két éves gyermeked?

Figyelt kérdés
Kislányom evési zavarokkal küzd, most már ott tartunk, hogy csak tápszert, háztartási kekszet és levest eszik. Minden más ételt mereven elutasít. Bár azt mondják, hagyjam enni amit kíván, ne erőltessem, de én ezt nem bírom tovább. Kérlek írjatok olyan FŐTT ételeket, amit tapasztalatotok szerint az ilyen korú gyerekek nagyon szeretnek, hogy olyannal kínálgassam, mert a mi itt tipikusan angolosan étkezünk és lehet hogy azzal (is) van baj. Minden tippet örömmel fogadok.
2012. máj. 16. 08:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
19 hónapos kislányom nagyon szereti a palacsintát (üresen), bundás kenyeret, zöldséges rizs apró husikákkal, tarhonyás husi, pogácsa, halat, halrudacskát, sajtostésztát, nokedli csirkepörivel. Hirtelen ennyi :)
2012. máj. 21. 21:22
 12/17 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: próbáld meg (ha eddig nem próbáltad), hogy adsz a kezébe kanalat, hadd próbálkozzon vele, azzal megjön a kedve, ha ő is matathat a kajában :) Nálunk most éppen ez van.
2012. máj. 21. 21:24
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam (21 hós) akkor eszik rendesen, ha kivárom, amikor ő kér enni, és hagyom önállóan enni (kanállal, villával, kézzel). Nagyon szereti, ha a mi felnőtt evőeszközeinkkel ehet. Szereti a tésztát, a rizst (kicsit sósra főzve, magában), a krumplit mostanában már hajlandó néha megenni (sült vagy főtt krumplit). Próbáld ki, hogy filézett csirkecombot kisebb darabokra vágsz, és enyhén sós palacsintatésztába forgatod, így sütöd ki. Nálunk ez nagy kedvenc.

Amit észrevettem a kisfiamnál: nem szereti, ha nem látja az ételben, mikből áll, ezért ha lehet, nem keverem össze pl a tésztát, rizst a husival stb., hanem egymás mellé teszem. Szerintem ezért is szereti jobban a párolt zöldségeket a főzelékeknél. A húst szoktam neki befőttel, konzerv ananásszal adni, imádja. A paradicsomos főtt ételeket csak cukrozva eszi meg. Ha valamit nem akar megenni, én bizony teszek bele még egy kis sót vagy máshogy ízesítem, sokszor beválik.

Hányszor eszik a kislányod egy nap? Nálunk négy étkezés van, reggel tejital, és ha még akkor kéri, reggeli, aztán ebéd, alvás után uzsonna, végül vacsora. De van, hogy kihagyjuk a reggelit, vagy ha ebédre jól evett, uzsonnára csak valami könnyűt kap (pl. gyümölcsöt). Sosem erőltetem az evést, ha nem kéri, amit adok neki, mehet játszani (de akkor nincs másmilyen kaja vagy nasi sem!). Ha nem akar jönni enni, amikor kész a kaja, van, hogy leülök egyedül enni, ő meg már jön is oda, hogy mit eszik anya, kérek :)

2012. máj. 22. 23:16
 14/17 A kérdező kommentje:

Sziasztok. Mindenkit felpontoztam, bár tudom, hogy nekünk ebből kicsi esély, hogy valami beváljon. Egyedül a bolognai spagetti jött be, de azt már régen is szerette. Az a baj hogy semmi újat nem hajlandó, és ő már a bébi ételről eleve a nem evésre állt rá, (vagyis a kérdéseben leírt ételekre.)

Sajnos meg sem kóstolja sem a rizst, a krumplit (sült krumplit sem) édességet sem, kivéve a kekszet, de abban is válogatós. (minél szárazabb)

Mindennel próbálkozom, aztán hátha bejön valami. Szerintem éheztetni kéne vagy két napig, akkor hátha enne, de ezt nem tudom megtenni.

Nálunk reggel - este tejital (180 vagy 210 ml)hétvégén napi 1- 2 húsleves, amúgy minden nap keksz háromszor, joghurt egyszer és néha véletlenszerűen egy rántotta. (a tojás miatt nem merem minden nap, de nem is kívánná.) ENNYi. Ha nem adok kekszet és nincs húsleves, akkor éhezik. Estleg száraz kenyeret rág. Én már nem bírom ezt tovább, de a gyerekorvos nem javasol semmit, nem küld sehova, nem tudom, mit csináljak.

2012. máj. 24. 09:50
 15/17 anonim ***** válasza:
Én is ismerek ilyen kislányt, aki képes lenne 2 szelet vajas-lekváros kenyéren el lenni egész nap. Ennyi az igénye. Tudom, hogy idegölő, mert én is idegbajt kapok, ha csak egy nap is nem eszik rendesen a kislányom (mint ma). Talán átmeneti a probléma, idővel nekilát szépen enni, csak addig kell kibírni. Kínálgasd, mást nem tudsz tenni. Néha én is legszívesebben lefektetném és egy tölcsérrel jól megtömném, de persze ez vicc :)
2012. máj. 24. 15:44
 16/17 anonim ***** válasza:
Szia!A második vagyok...mióta ennyire válogatós? És pontosan mennyi idős? Azért nem tudtam több ötletet írni, mert az én Lányom is rosszabbul eszik mostanában. Neki a joghurt ami bármikor jöhet és 'sajnos' kéri is mindig. Jó az is, no de nem mindig. Én is abban bízom, hogy ez átmeneti és majd elmúlik. A súlya megy fel? Azt figyelni kéne azért. Aztán tényleg ne erőltesd, már én sem teszem. Ha elfordul, megkérdezem, hogy nem kérsz. Válaszol és hagyom hogy menjen játszani. Nasit ritkán kap és nagyon keveset. A Te babádnál azért többet eszik... 19hós.
2012. máj. 25. 08:14
 17/17 A kérdező kommentje:
A kislányom két éves múlt januárban és a döbbenet az hogy egy jó húsban levő leányzó, no nem duci, de egyáltalán nem vékony, a legtöbb korabeli kislány vékonyabb nála, igaz magasabbak is. Ezért nem vesz komolyan a gyerekorvos sem. Azt persze hogy a nagy pocakjában majdnem egy heti kakát hordoz állandóan, nem veszi figyelembe a kedves doktornő. A lányom másfél éves kora óta ilyen, előtte is válogatott, de a kedvenceit jókora mennyiségben ette. A férjem elment külföldre dolgozni, én elkezdtem az egyetemet levelezőn (muszáj megcsinálnom a kiegészítőt, mert a régi diplomámat már nem fogadják el) és azóta vagyunk ebben a helyzetben.
2012. máj. 25. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!