Milyen ételeket szeret másfél, két éves gyermeked?
Az én kisfiam (21 hós) akkor eszik rendesen, ha kivárom, amikor ő kér enni, és hagyom önállóan enni (kanállal, villával, kézzel). Nagyon szereti, ha a mi felnőtt evőeszközeinkkel ehet. Szereti a tésztát, a rizst (kicsit sósra főzve, magában), a krumplit mostanában már hajlandó néha megenni (sült vagy főtt krumplit). Próbáld ki, hogy filézett csirkecombot kisebb darabokra vágsz, és enyhén sós palacsintatésztába forgatod, így sütöd ki. Nálunk ez nagy kedvenc.
Amit észrevettem a kisfiamnál: nem szereti, ha nem látja az ételben, mikből áll, ezért ha lehet, nem keverem össze pl a tésztát, rizst a husival stb., hanem egymás mellé teszem. Szerintem ezért is szereti jobban a párolt zöldségeket a főzelékeknél. A húst szoktam neki befőttel, konzerv ananásszal adni, imádja. A paradicsomos főtt ételeket csak cukrozva eszi meg. Ha valamit nem akar megenni, én bizony teszek bele még egy kis sót vagy máshogy ízesítem, sokszor beválik.
Hányszor eszik a kislányod egy nap? Nálunk négy étkezés van, reggel tejital, és ha még akkor kéri, reggeli, aztán ebéd, alvás után uzsonna, végül vacsora. De van, hogy kihagyjuk a reggelit, vagy ha ebédre jól evett, uzsonnára csak valami könnyűt kap (pl. gyümölcsöt). Sosem erőltetem az evést, ha nem kéri, amit adok neki, mehet játszani (de akkor nincs másmilyen kaja vagy nasi sem!). Ha nem akar jönni enni, amikor kész a kaja, van, hogy leülök egyedül enni, ő meg már jön is oda, hogy mit eszik anya, kérek :)
Sziasztok. Mindenkit felpontoztam, bár tudom, hogy nekünk ebből kicsi esély, hogy valami beváljon. Egyedül a bolognai spagetti jött be, de azt már régen is szerette. Az a baj hogy semmi újat nem hajlandó, és ő már a bébi ételről eleve a nem evésre állt rá, (vagyis a kérdéseben leírt ételekre.)
Sajnos meg sem kóstolja sem a rizst, a krumplit (sült krumplit sem) édességet sem, kivéve a kekszet, de abban is válogatós. (minél szárazabb)
Mindennel próbálkozom, aztán hátha bejön valami. Szerintem éheztetni kéne vagy két napig, akkor hátha enne, de ezt nem tudom megtenni.
Nálunk reggel - este tejital (180 vagy 210 ml)hétvégén napi 1- 2 húsleves, amúgy minden nap keksz háromszor, joghurt egyszer és néha véletlenszerűen egy rántotta. (a tojás miatt nem merem minden nap, de nem is kívánná.) ENNYi. Ha nem adok kekszet és nincs húsleves, akkor éhezik. Estleg száraz kenyeret rág. Én már nem bírom ezt tovább, de a gyerekorvos nem javasol semmit, nem küld sehova, nem tudom, mit csináljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!