Mit főztök minden nap a babátoknak?
Általában erőlevest főzök neki.
Uzsira meg lecsós kolbászt készítek neki.
10 hónaposnak főzhetsz főzelékeket(tök, kelkáposzta, krumpli,finomfőzelék,sárgarépa főzelék)...
Leveseket is nyugodtan(húsleves és abból husit is kaphat)
Párolt husikat(csirkemell)....Kb ennyi jutott most eszembe.
nem tudom ti miket esztek,de szerintem már abból vehetsz ki neki.
Míg külön főztem addig készítettem rizst husival borsóval vagy brokkolival vagy kukoricával, vagy vegyesen.
Krumplit paradicsom vagy meggyszósszal, husival, krumplifőzeléket,tökfőzeléket,finomfőzeléket,sűrű leveseket(borsóleves,bableves,zöldségleves tésztával vagy grízgaluskával,lebbencs vagy tarhonya leves)
de már adtam neki paprikás krumpliból is,krumplis tésztából,készítettem husos paradicsomos spagettit,spenótos tésztát,vagy spenót főzeléket főtt tojással,volt hogy rizzsel,ezzel is kiváló,főleg ha szórsz rá egy kis sajtot is:)
huh most hirtelen ennyi jut eszembe...
uszira meg készítettem krémtúrót:egy kis túró natur joghurttal,banánnal, vagy gyümölcs joghurt almával, zabpehellyel, esetleg csak alma keksszel,vagy valamilyen gyümölcs.
Kisfiam igaz már nagyobb, de elég kicsinek kapott kenyeret ,így lekváros kenyeret is régóta eszünk uzsira,nagyon szereti.
De adhatsz gesztenye pürét kis meggyel,keksszel, tejbegrízt vagy tejberizst fahéjjal,gyümölcsökkel.
Ma nekünk túrógombóc lesz az uzsi:)ez is finom:)
Mondjuk én hamis túrógombócot készítek, aludt tejből,ezt nálunk jobban szereti mindenki és egyszerűbb is:)
13 hónapos kisfiam a tésztás és a rizses dolgokat szereti a legjobban. Csinálok valami husis ragut, rizzsel, krumplival vagy tésztával tálalom, ezekből rengeteget megeszik. A főzelékek közül a kapros tökfőzelék és a borsófőzelék tükörtojással, a levesek közül pedig a jó sok zöldséggel főzött húsleves a kedvence.
Uzsonnára mindig joghurtot, pudingot vagy gyümölcsöt kap babakeksszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!