Babahordozó vagy mózeskosár utazáshoz?
Hordozó. Mindenképpen.
Ha belerakod a mózesba és úgy utaztok, akkor elég sok következménye lehet. És most nem egy balesetről beszélek, hanem csak egy közúti ellenőrzésről!
Én a lányommal hetente 4× utaztam Szolnokról Pestre a munkám miatt. Első 3 hónapban világot látott szinte. Állandóan mentünk. Nem lett semmi baja.
Én se támogatom az egész napos hordozóban fekvést, épp ezért óránként - másfél óránként megálltunk nyújtózni.
Semmi baja nincs a lányomnak, csodálatosan szép egyenes gerince van.
Olcsón nem találsz, vagy használtat, és ha a rendőr elkap a jogsid is ugrik, mert a kressz nem engedi meg a beköthető mózes használatát.
A hordozóban meg nem egész nap lesz a baba, semmi baja nem lesz a gerincének. Amíg kell, legyen.
A mai napig ha menni kell a lányom bele teszem a hordozóba, még ha csak 3utcára megyünk is. Nem akarom, hogy baja legyen. És nincs gerincbaja. Nem ül benne, ha jól fekteted bele, hanem beCsedik, pedig 16hónapos nagy cula.
magyarországon nem megengedett a kresz szerint a mózes.
egyébként elég egyszerű kilogikázni a miértjét.
a mózesben oldalt fekszik a pici, egyenes testtartásban. ha karambolóztok akkor a pici nyaka nem bírja a rá ható G-t és... nem részletezem. gondolj a lehető legrosszabbra.
a babahordozó úgy van kialakítva, hogy a lehető legjobb pózt veszi fel a baba ahhoz, hogy egy ütközést túléljen.
egyébként a pocakodban pont abban a pózban volt mint ahogy a bébihordozóban, gondolom az nem zavart :)
nincs min gondolkodni! egyébként nagyon jók ezek a mai hordozók, fél-1 órát lehet benne a baba napi szinten anélkül, hogy megeröltetné vele a gerincét. persze, ha nem muszáj akkor nem kell használni, de autóban csak ez az opció van
Szia!
Én írtam neked a privátot, látom, hogy felmerült a KRESZ kérdés. Az az igazság hogy én próbáltam anno utánanézni ennek, de nem találtam semmi erre vonatkozót, hogy esetleg tiltva lenne. Bár, van benne logika, hogy a nagy fékezéskor így oldalról éri a babát az erő, tehát ilyen szempontból jobb a hordozó. Viszont az meg más szempontból nem jó a gerincének. Ugyanakkor még az is egy ellentmondás lenne, ha van ilyen szabály, hogy akkor miért árulnak a mai napig is, mert árulnak, ilyen beköthető mózeseket bébiüzletekben. szóval nehéz kérdés.
azért árulnak mert arra nincs törvény, hogy mit szabad árulni :)
amúgy vannak olyan országok ahol szabályos, tehát ezért van egyáltalán.
és igen, a rendőr megbüntet, ez a jó eset. rossz esetben 30al mögöttetek nem állnak meg a piroslámpánál megcsúszik és akkor már lehet bánkódni :(
Próbálok azóta én is utánanézni, idáig jutottam:
a KRESZ annyit ír, hogy 3 év alatti gyereket "integrált gyermekbiztonsági rendszerben" kell elhelyezni. Ezt tovább nem is részletezi, ez után csak az elöl-hátul, stb. kérdéseket taglalja. (mi se tanultuk bővebben, nem rég tettem le a jogsit)
amire a hivatalos fogalomként az alábbit találtam:
"hevederek vagy hajlékony elemek kombinációja, biztonsági csattal, beállító eszközökkel, tartozékokkal és egyes esetekben kiegészítő székkel és/vagy ütközésvédelemmel együtt, amit a saját beépített hevederrel vagy hevederekkel rögzítenek"
Most már csak az a kérdés, hogy ez igaz-e egy beköthető mózeskosárra. Szerintem igen.
Ha pedig ők nem úgy gondolták, akkor pontosítani kéne a KRESZT.
Talán azért terjed ez a hír, mert nagyon sok külföldi országban valóban tilos így szállítani babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!