Járt úgy valaki, hogy a babája egyszer csak már nem nagyon akart szopni?
Lányomnál ahogy nőtt, úgy érdekelte őt egyre kevésbé a szopizás. Minden mással el volt közben foglalva. Nézelődött, birizgálta a pólóm stb., csak szopizni nem akart...
Egyrészt lehet, hogy nálatok is az van, hogy minden érdekli, "dolga van", nem ér rá enni, nincs kedve megdolgozni a tejért.
Másrészt igen, az is lehet hogy tudja, hogy a cumisüvegből jobban és könnyebben jön.
S még az is lehet valamit érez (pl. ha megjön az anyukának, vagy ha front van, fene tudja).
A kisebbik lányom pontosan 8 hónapos volt amikor leszokott a ciciről. Előtte nap még 5X szopott, utána meg semmit. 2 hétig stresszeltem magam és őt is a próbálkozással, hogy visszaszoktassam, de hasztalan volt így maradt a tápszer. A legszebb az egészben az volt, hogy kb 2 napig se cici se tápszer nem kellett neki, de aztán döntött az éhség.
Nekem volt tejem rendesen (majdnem meghaltam 1 hétig).
Nálunk az volt, hogy ha bele akartam tenni a mellem a szájába akkor ordított. :(
Lehet, hogy kevesebb a tejed, vagy megváltozott az íze (pl menstruáció miatt). Próbálkozz egy darabig, de ha nem kell neki akkor nincs mit tenni (lelkiismereti válságba ne essél emiatt, nem éri meg az egészet...tapasztalatból mondom, mert én hónapokig szarul voltam miatta, de most már rájöttem, hogy annyira nem számít tápszer vagy anyatej, főleg, hogy 5 hónapig tudtad szoptatni!)
A gond: a cumisüveg.
Az enyém (is) szeretett szopizni, de lett egy mellgyuszim és a lefejt tejet cumisüvegből adtam oda. Hát rá is szokott. Először az egyik mellemet nem fogadta el, utána meg a másikat sem.
Van baba, amelyik nem érzékeny a cumisüvegre, de a legtöbb igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!