Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Járt úgy valaki, hogy a...

Járt úgy valaki, hogy a babája egyszer csak már nem nagyon akart szopni?

Figyelt kérdés
5 hónapos múlt. Iszik 1-2 kortyot, elfordítja a fejét, és nem kell neki több. Megmértem, 40 grammot evett. Adtam neki cunisüvegből, beszlopált még 120-at. Nagyon ritkán előfordult, mikor anyukám vigyázott rá, hogy cumisüvegből kapott enni. Megszokta volna, hogy nem kell érte "megdolgozni?" Vagy kevés a tejem, és lusta kiszívni rendesen?
2012. máj. 23. 14:02
 1/7 anonim ***** válasza:
a lányom pont ennyi idősen nem kérte többet az okát mai napig nem tudom.most azért imádkozom hogy a 22 hónapos öccse is megutálja egyik napról a másikra:)
2012. máj. 23. 14:05
 2/7 anonim ***** válasza:

Lányomnál ahogy nőtt, úgy érdekelte őt egyre kevésbé a szopizás. Minden mással el volt közben foglalva. Nézelődött, birizgálta a pólóm stb., csak szopizni nem akart...

Egyrészt lehet, hogy nálatok is az van, hogy minden érdekli, "dolga van", nem ér rá enni, nincs kedve megdolgozni a tejért.

Másrészt igen, az is lehet hogy tudja, hogy a cumisüvegből jobban és könnyebben jön.

S még az is lehet valamit érez (pl. ha megjön az anyukának, vagy ha front van, fene tudja).

2012. máj. 23. 14:11
 3/7 anonim ***** válasza:

A kisebbik lányom pontosan 8 hónapos volt amikor leszokott a ciciről. Előtte nap még 5X szopott, utána meg semmit. 2 hétig stresszeltem magam és őt is a próbálkozással, hogy visszaszoktassam, de hasztalan volt így maradt a tápszer. A legszebb az egészben az volt, hogy kb 2 napig se cici se tápszer nem kellett neki, de aztán döntött az éhség.

Nekem volt tejem rendesen (majdnem meghaltam 1 hétig).

Nálunk az volt, hogy ha bele akartam tenni a mellem a szájába akkor ordított. :(

Lehet, hogy kevesebb a tejed, vagy megváltozott az íze (pl menstruáció miatt). Próbálkozz egy darabig, de ha nem kell neki akkor nincs mit tenni (lelkiismereti válságba ne essél emiatt, nem éri meg az egészet...tapasztalatból mondom, mert én hónapokig szarul voltam miatta, de most már rájöttem, hogy annyira nem számít tápszer vagy anyatej, főleg, hogy 5 hónapig tudtad szoptatni!)

2012. máj. 23. 14:23
 4/7 A kérdező kommentje:
Mondjuk meg fog jönni a napokban, most 2x szülés óta. Az első alatt nem volt ilyen gond. Kevesebb tejem volt, de gyakrabban evett.
2012. máj. 23. 14:59
 5/7 anonim ***** válasza:

A gond: a cumisüveg.

Az enyém (is) szeretett szopizni, de lett egy mellgyuszim és a lefejt tejet cumisüvegből adtam oda. Hát rá is szokott. Először az egyik mellemet nem fogadta el, utána meg a másikat sem.

Van baba, amelyik nem érzékeny a cumisüvegre, de a legtöbb igen.

2012. máj. 23. 16:39
 6/7 anonim ***** válasza:
ja, és igen , még egy dolog! Ha nem fogadja el, nehogy ez "rossz" legyen. Én is úgy voltam, mint az egyik hsz, hogy bánkódtam h nem kell cici, nem kell cici... de amikor továbbra is ugyanúgy mosolygott rám evés után meg aludt el rendesen, már nem akartam ezen filózni. Sokan "nyúlunk" a cumisüveghez, akkor benne a van a pakliban h rászokik. Fejd a tejcsid, amíg tudod, -de a tápi se méreg, nyugi!:)
2012. máj. 23. 16:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Megnyugtattatok! Már nagyon el voltam keseredve, hogy "nincs szüksége rám"...
2012. máj. 24. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!