Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Azok a babák, akik nem szopnak...

Azok a babák, akik nem szopnak, vagy csak rövidebb ideig,1-2 hónapot, azok kisebb termetűek lesznek később kisgyereknek, felnőttnek?

Figyelt kérdés
2012. máj. 22. 12:55
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Én a saját helyzetemből kiindulva tettem fel a kérdést, és nem "azért, hogy a tápszeres anyukák rosszabbul érezzék magukat". Aki pedig leprovokatívozza az aggodalmamat, az pedig engem provokál.
2012. máj. 22. 13:23
 12/20 A kérdező kommentje:
A genetika pedig nem minden. Én nagy babának születtem, nagy gyerek voltam, családomban férfiak és nők nagy termetűek és én is annak indultam. Kamasz koromban viszont átestem egy elég rázós beteges időszakon, aminek következtében felnőttként mégis kis termetű lettem. ((A vicces az, hogy még mindig "azt hiszem magamról", hogy magas vagyok, mert gyerekként mindig azt hallgattam, hogy milyen magas vagyok :D...)) szóval ilyenek miatt foglalkoztat, hogy kihat-e a fejlődésére, ha nem szopik.
2012. máj. 22. 13:31
 13/20 anonim ***** válasza:
4,5 hónapos koráig kapott a kislányom minimális anyatejet, az elejétől tápszeres. 22 hós múlt, kisebb, mint az átlag, de ez inkább genetika, mert én is alacsonyabb vagyok, apuka meg átlag. Ehhez szerintem a tápszernek semmi köze. Kisebb a babád Neked is, mint az átlag?
2012. máj. 22. 13:34
 14/20 anonim ***** válasza:
A hugom kisfia 2 éves korág szopizott és mindig beteg. Mióta bekerült a bölcsibe. Most 4 éves és most sem jár oviba , megint beteg. Ennyit az anyatejröl. Kiváncsi leszek az én kisfiamra. Most 2 hós, csak anyatejes és elég nagy baba is. Már 6,5 kg. De ettöl még lehet majd beteges. De remélem nem lesz.
2012. máj. 22. 13:34
 15/20 anonim ***** válasza:

12 éves lányom tápszert kapott, ma pár centivel kisebb csak nálam, kilóban meg kettővel több. :)

9 éves lányom szintén nagy a társaihoz képest.

Genetika!

2012. máj. 22. 14:01
 16/20 anonim ***** válasza:
Tudod nálad sem biztos, hogy a beteges időszak a felelős, ugyanis nem tudjuk, hogy anélkül milyen termetű lettél volna. A genetika nem úgy működik, hogy ha a családodban mindenki magas, te is az leszel, akkor elég egyszerű tudományág volna.
2012. máj. 22. 14:03
 17/20 A kérdező kommentje:

de igen, mert akkor álltam meg a növekedésben, addig nyúltam, mint a gumi.

Köszönöm a válaszokat, megnyugtatóak!

2012. máj. 22. 14:17
 18/20 anonim ***** válasza:

Lányom 4 éves 110 cm és 17 kg, a legmagasabb az csoporttársai között, 2 hónapig szopizott. Egyébként sem apa sem én nem vagyunk extrém magasak, de van a családban nagynövésű. Fiam 11 hónapig szopott, 16 hónapos 89 cm és 13 kg, akkora mint egy 2 éves, róla sem tudjuk, hogy kire ütött, tuti hogy nem azért nőtt ekkorára, mert nem tápszeres volt.

Nálad sem az volt a gond, ahogy írtad, hogy kevés anyatejet kaptál, hanem a betegség. Valószínű örökölted a családod magas génjeit, de a betegség közbeszólt. Ennek semmi köze szerintem az anyatejhez. Egy betegség bárkinél bármikor közbe szólhat, hiszen, hogy mennyire hajlamos valaki a betegségre, annak egy részét is a génjeinkben hordozzuk, illetve meghatározza a környezetünk is.

2012. máj. 22. 14:45
 19/20 anonim ***** válasza:
Én minden betegség nélkül kb 7.-ben megálltam a növésben, addig én voltam a tornasor elején utána kb hátulról a 3. voltam.
2012. máj. 22. 15:27
 20/20 anonim ***** válasza:
Nem hinném. Kislányom 15 hónapos, 82cm és 11,5 kg, nagynak számít a kortársaihoz képest, csak tápszerezett. Ehhez az tartozik hozzá, hogy apukája 186cm magas, termetes férfi. Valószínű felnőttként sem egy 160 cm-s csajszi lesz.
2012. máj. 22. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!