Kisfiam lázas, más tünet nincs. Két órája adtam neki Nurofent, nem hatott, adhatok neki Germicidet, így, hogy két órája Nurofent kapott? 14 hónapos,38,6 a láza
Figyelt kérdés
2012. máj. 21. 22:28
1/8 anonim válasza:
Nemrég voltam egy baba-elsősegély tanfolyamon, és a gyerekorvos azt mondta, hogy ha lázcsillapító szirupot (mint most te Nurofent) adunk neki, és mégsem hat, akkor 3 óra múlva lehet kúpot adni. És így felváltva lehet, több lehetőség marad a lázcsillapításra, mert más jellegű a két csillapító szer. A hűtőfürdő is hatásos lehet ha mégsem válnak be ezek. Jobbulást a picurnak.
2/8 anonim válasza:
nem! ha nem megy le a láz akkor 3 óra után kaphat más hatóanyagút, egyéként 4 óránként lehet váltva adni.
addig pedig hűtőfürdő, mindig ez legyen az első!
jobbulást!
3/8 anonim válasza:
Én már 2 óra múlva simán beadtam neki a másik félét ha az első semmit nem hatott.És mindig szerencsével jártunk.A második kúp után fél óra és szép lassan lement neki.A saját tapasztalatomat írtam le(2 éves gyerkőc anyukája)
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2012. máj. 21. 22:49
5/8 anonim válasza:
Nekem azt mondta a doktornő, hogy a kúp éjszakára sokkal jobb, mint a Nurofen, és be is vált, mikor kb hasonló korú volt a kislányom.
6/8 anonim válasza:
Szerintem ez még nem olyan magas láz, hogy két óra múlva adj kúpot, inkább várd ki az 'előírt' 3 órát, ahogy előttem is írták. Nekem egyszer mondta a gyermekorvos, hogy a Nurofen után 2 órával adhatok Germicidet, mert a közben lévő 2 hűtőfürdő sem vitte le 39,5 alá a lázát. (féltünk nehogy lázgörcsöt kapjon) Így a 2 órás közzel sem lett semmi baja egyébként, viszont segített levinni a lázat.
Remélem azóta jobban van a kis Mazsola!
7/8 anonim válasza:
6. vagyok, az 5.-nek teljesen igaza van, azóta én is csak Germicidet adok éjszakára, Nurofen sokkal gyengébb az én tapasztalataim szerint és nem is tart addig a hatása, mint a kúpnak!
8/8 anonim válasza:
Lehet, hogy 3 napos láza van. Az én fiamnak 2 hete volt, nappal Panadolt kapott 38,7 felett, este Germicid C-t (ha làzas volt). Egyébként nappalra nem adtam neki, ha 38,7 alatt volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!