4 hónapos körüli babák anyukáját kérdezem?
Minél erősebb lesz a háta, annál jobban fogja bírni hason. Én kislányom sem szerette, de az orvos javaslatára azért minden nap hasra tettem. Sokszor rövid időre, mindig ahogy bírta, és szórakoztattam. Egy pár hét alatt úgy megerősödött, hogy most már egy órát is elvan így, és teljesen kiemeli az egész felsőtestét. Most lassan 5 hós lesz már, tolat hátrafelé, próbál kúszni, forog.
Mondjuk nála azért is volt fontos, hogy megerősödjenek a háti és nyaki izmai, mert elég nagy baba (most 9 kg) és könnyen elmaradhatott volna a nagy súlya miatt a mozgásban, és akkor vinni kellett volna mozgásfejlesztésre. Még 3 hós korában szólt a gyerekorvosunk, hogy minél többet tegyem hasra, és akkor megúszhatjuk a tornákat.
Egyébként azért is fontos a hason fekvés, hogy kitámasszon, mert innen indulnak a nagyobb mozgások is. Így nehezen vagy legalábbis később fog beindulni a kúszás és a mászás is. A felülés is hason fekvésből indítja sok baba, kézzel támasztva.
Szóval szerintem ez fontos, én nagyon sok olyan babát ismerek, akit emiatt, amit te írsz, fejlesztésre küldtek. Én próbálnám minél többet hasra tenni, hacsak rövid időre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!