10hónapos babának milyen ételt adtatok a ti főztötökből? Mi az amit egyáltalán ne adjak még?
Zsíros, füstös ételeket, tejet, nehéz ételeket, sülteket...itt nem egy csibére gondolok, hanem egy fasírozott vagy ehhez hasonlók.
Persze hogy adhatsz neki a ti ételetekből, elvileg 12 hónapos korára mindenből kellene egyen, már csak 2 hónapotok van hátra, ez mind az elmélet, gyakorlatilag a krumplistésztától, a túrósig mehet a zöldségleves és pipipörkölt, krumpli, borsó, zöldbabfőzelék. Ebédre mehet a zöldség husival, rizs, minden ami egészséges és nekünk is ennünk kellene, hogy ne hízzunk. Kefir, joghurt, én a simát veszem és gyümölcssel keverem, babakeksz de már mehet a sima is túróval, almával. Tojássárgája vajjal kikavarva kenyérrel, a lányom egyik kedvence, vagy reszelt májjal, mint a májkrém és egészséges, van benne máj, nem úgy mint azokban amiket a boltban veszel. Spenót, sóska, saláta, mindben sok vas van és erre szüksége is van a picinek, pipi, sertés, nyuszi, hal husit is lehet már ilyen korban próbálgatni.
Én azt gondolom jobb főzni, mint megvenni, de nekem sem jön össze, és télen a gyümölcsöket nem tudod változatossá tenni, ezért néha kell pótolni üvegessel, de ízletesebb amit te készítesz otthon, van van rá időd.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!