Írnátok nekem ebéd ötleteket 10hónapos babának, főzeléken kívül?
rakott zöldségek:pl kivajazott jénaiba felszeletelt cukkinit,sárgarépát majd előre megpárolt darálthússal tégezve végén nyakonönteni natúr joghurttal(10 hósan én még nem adtam tejfölt)majd egy kis sajt a tetejére és be a sütőbe.
zöldséges,csirkemájas rizottó:csinálok egy pörkölt alapot csak pirospaprika nélkül(én azt csak 1 éves kor után adtam) majd bele a zöldborsó,felkockázott fehérrépa,sárgarépa mikor majdnem puha a zöldség akkor rá a feldarabolt csirkemáj és végül a külön kifőzött rizzel összeforgatom,bár borsót csak keveset tettem bele mert az még nem biztos hogy bírja a pici pocija.
Vagy kifőzhetsz valamilyen tojásnélküli tésztát és mellé házi bolognai szósz vagy paradicsomos húsgombóc csak a húsgombócból kihagyod a tojást.
Hát most ennyi jutott eszembe amiket nagyjából ehet egy 10 hónapos baba.
A védőnőm szerint 10 hótól óvatosan ugyan, de már eheti azt, amit mi. Én már nem minden nap főzök külön neki, ma például rakott krumplit ettünk mindannyian (a kolbászt és a virslit neki kivettem belőle és jó sok tejfölt adtam), és a gulyás levest is imádja mindenestül.
Szoktam neki rio mare tonhalat is adni, főtt rizzsel, főtt paradicsommal összeturmixolva.
Kölest főzök, és cékla és csirkemellet főzök hozzá, ezt is összeturmixolom. De a múlkor pizzát rendeltünk, és ő is ette nagyon! Jó mondjuk teljes kiőrlésű lisztes pizza volt, és sajt, sonka, paradicsom volt az ő részén. Egy egész szeletet elnyammogotott, pedig csak egy foga van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!