Van valami ötletetek, hogy miért nem tud aludni?
Kislányom lassan egy éves lesz és éjjelente 1-3 óránként kel. Ilyenkor cicin altattam eddig vissza. Már elég sokmindent kipróbáltam, de mivel a bátyjával egy szobában alszik, így korlátozottak a lehetőségeim.
1) van, hogy mostmár 10-30 perc múlva is újra megébred
2) ahogy megébred, rögtön felpattan és állva sír a kiságyban
3) ha hagyom, akkor sem fekszik vissza aludni, viszont legalább a bátyját felkelti
4) ringatva nagy ordítások árán néha sikerül visszaaltatni rövid időre
5) ma éjjel az ágya mellett aludtam, semmi különbség. Kb 3 órán keresztül 4-szer kelt fel - nem adtam neki cicit, de ennyi időre lehetett visszaimádkozni, mialatt ordított és a bátyját is altatgattam vissza
6) nem gondolnám, hogy éhes/szomjas - vagy mégis?!
7) ha magam mellé veszem az ágyba, akkor egész jól alszik, de ott is max 3 óra múlva sír, ha nem kap cicit
Kislányom 12.5 kg körül van, pedig egyébként 100-190 milinél többet sosem eszik, inkább a 120-130 mili a jellemző.
Köszönöm az ötleteket és tanácsokat.
Hát, azért egy majdnem 1 éves gyereknek, ha azt nézzük, nem 120-130 ml anyatejjel kéne lefeküdnie aludni. Ez szerintem nagyon kevés. Ennyi táplálékkal simán lehet éhes.
De! Írod, hogy ennél nem fogad el többet, tehát akkor, abban a pillanatban nem kíván többet. Beletömni meg nem szabad.
Én azt tanácsolnám neked, hogy próbálj szilárd ételt is adni neki estére, hisz, már simán több étkezést is kiváltottál neki gondolom, meg utána adhatsz neki anyatejet is és a kettő így laktatóbb, éhes biztos nem lesz.
Mégis azt gondolom, ha egy gyerek azért kel föl éjjel, ráadásul ennyiszer, mert éhes, akkor nem ordítva kelne fel. Szerintem fáj valamije. Lehet hogy jönnek a fogai. Vagy a hasa fáj. Próbálj meg neki fájdalomcsillapítót adni.
Ha ez sem válik be, akkor az is lehet, hogy csak simán anyahiánya van. Akkor pedig vigasztald meg, majd tedd újra le aludni.
De ha ezek után is így megy tovább, akkor valami teljesen másra kell gondolni.
Érdemben én sem tudnék többet és jobbat írni mint amit előttem írtak. Én rögtön a fogára tippeltem, de valóban mintha keveset enne.
Ha eddig nem tetted, fürdetés előtt 1 órával adj neki szilárdabb kaját, kenyeret, grízt...ilyesmit.
Szerintem ez a szeparációs szorongás, a megoldás pedig (szerintem) az, hogy továbbra is ott vagy mellette, ha arra van szüksége.
A ti körülményeitek mellett szerintem az együttalvás lenne a legkényelmesebb mindannyiotoknak. Így a lányod is megkapná, amit szeretne (amíg még igényli az éjjeli gyakori szopikat), a bátyja is tudna aludni és neked se kéne ennyit próbálkozni, felkelegetni.
Természetesen nem csak szopizik. Egész pontosan uzsonnára szopizik, elalvás előtt és éjjel. Vacsorázik fél 7-7 között és 9 körül van az elalvás előtti szopi. Amikor majd 200 mili tejpépet megvacsorázott, akkor is éjjel ez a műsor ment. Mostanában egyre többet kezd enni napközben egy-egy étkezésre, de én is csodálkoztam, hogy ennyire kevés kaját kér a nagy súlya ellenére.
Szóval a vacsival szerintem nincs gond. A fogát ugyan nem látom, de az persze lehet (még csak 4 van).
Szia! Az én ötletem, h a foga jön, lehet egyszerre több, nagyon fájhat neki és ezer kér téged és a cicit az nyugtatja.
A babák érzékeny kis emberkék, fáj valamilyük v félnek nem tudják egyedül megoldani ránk van szükségük.
Mindig vigasztald meg akkor se, hagyd sírni, ha nem ébresztené fel a bátyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!