Hogyan töltitek a napotokat 13 hó körüli babátokkal?
Ilyenekre gondolok, hogy:
- miket játszotok együtt?
- saját szobában van vagy lakás-szerte?
- te mikor tudod csinálni a házimunkát?
- mikor sétáltok (főleg ebben a melegben)?
- játszótérre mentek-e? mikor?
Szia, 1 éves múlt a babám, második gyerek, van egy 2,5 éves fiam, aki miniovis, és dolgozom is, így néz ki egy nap nálunk:
- a fiam 8-kor megy apával oviba
- 8-9 között dolgozom, kiadom a munkát az alkalmazottaknak az irodában, megtervezem az aznapi ügyeket
- lányka 9-10 között kel (este 7-től alszik, nem kel fel éjjel, jó alvókája van)
- reggeli
- f11-ig játszunk a kertben, a tesó szobájában (mert az izgi), a saját szobájába ritkán megyünk be játék kedvéért
- alszik délig (én ilyenkor dolgozom, telefonálok, tárgyalok, ügyet intézek - vagy kicsit kutatok-lazítok a neten, mint most :))
- ebéd (ekkor jön a nagymama heti háromszor)
- játék a kertben, szobákban, kicsi mesenézés (én közben igyekszem kicsit dolgozni is), néha séta (nem sűrűn fordul elő, mert a kert helyettesíti (kisház, csúszda, hinta, homokozó van)
- f3-f4 között alszik (dolgozom, előkészítem a vacsit és az uzsit)
- ha van mama, akkor egyedül, ha nincs, akkor együtt megyünk az oviba (uzsi után)(utána bevásárlás)
- itthon szabadfoglalkozás (kert, játék), én ekkor készítem el a vacsit
- f7-7 vacsi (én közben még dolgozom picit), ha jó idő van, akkor locsolunk együtt, meg kertészkedünk
- f8-8-kor fürdik a pici, lefekszik
- f9 körül fürdetem a nagyot (míg fürdik, kb 40 p és dolgozom tovább), aztán mese, bohóckodás 8apa ekkor szokott megjönni)
- amíg a nagy mellettünk elalszik, dolgozom
- aztán amíg bírom dolgozom, meg apázom :)
Aztán előröl az egész. Hetente egy-kétszer járunk sétálni vagy viszem a picit magammal ügyeket intézni, hogy szokja a terepet is. :) Játszótérre nem sűrűn megyünk, mivel a kertünk is tök jó, gyerektársaság meg mindig van a sok unokatesó miatt.
A lányka szereti leszedegetni a matricákat a tesó szobájából a falról, ágyról, egyebekről, én meg igyekszem megakadályozni, rajzolni szoktunk, tornyot építeni, könyvet olvasgatni, mondókázni.
Szia! Kisfiam 26.án lesz 13 hónapos.
Könyvet nézegetünk,építünk,bújócskázunk,fogócskázunk vagy formabedobózunk,labdázunk stb.
Saját szobájában és a nappaliban szoktunk játszani,a két szobában és a folyosón mozoghat a többi ajtó be van csukva,ha van valami házimunka beteszem a karámba ott eljátszik 30-40 percet is,sőt sokszor 1 órát,segít teregetni adogatja a ruhákat.Délelőtt szoktunk menni boltba ha kell.Játszótérre 10-11 körül megyünk ki majd 4-5 körül délután akkor nincs annyira meleg.Ebéd után szokott aludni 2-3 órát.A játszótéren hintázik,homokozik,követ,botot gyűjt,leül a fűbe,ha vannak lenn kisebb 1-2 éves gyerekek velük játszik.Sokszor úgy főzök,hogy kint ül az etetőszékbe addig tízóraizik,vagy a karámban van,de a párom sokat van itthon így általában vagy Ő foglalja le,vagy Én és Ő főz.
Köszönöm, nagyon hasznosakat írtatok!:)
Kedves Első - jó húzós egy átlagnapod, biztosan nem unatkozol!
Most lesz 15 hónapos a kislányom, de jó ideje ugyanúgy működnek a napok.
Reggel 6 körül kel, fél 7-7 körül reggelizünk.
Utána ő elmegy a szobájába, elpakolászik, játszik. Addig én elmosogatok, felteszem az ebédet. Amíg fő a kaja, addig felporszívózunk, ebben ő is mindig segít. :)
Aztán elkészül az ebéd, és mielőtt kimennénk, gyorsan fel is mosok. Délelőtt szoktunk boltba menni, ezt csak autóval tudjuk megoldani. Utána jövünk haza, de még kint maradunk ebédig az udvaron, az utcán. 13 hónaposan is már járt, így nem babakocsizunk már jó ideje.
Ebéd, utána alszik egy nagyot. Addig én vasalok, filmet nézek, olvasok. Amikor felkel, akkor megint megyünk. Vagy az udvarra, vagy be a városba játszótérre, rossz időben néha játszóházba.
Ha itthon vagyunk, mert vacak az idő, akkor olvasunk, képes könyveket nézegetünk, énekelek neki, formabedobózunk, azt imádja, vagy a babáját kell megetetni, megitatni, lefektetni. Szeret Legozni is, meg építő kockázni.
Mivel szabadon jár-kel a lakásban, így mellette simán tudom végezni a házimunkát is. Sokat segít, törölgetni imád. :)
Szia!
2. vagyok gondoltam részletesebben leírom.
Nálunk így telik egy nap:
6-fél 7 körül kell,megissza a 180ml kakaóját,amit Apa ad neki.
7-fél 8 körül reggelizünk.Majd felöltöztetem,amíg felöltözöm és elpakolok a konyhában,megy a babkarámba vagy ha Apa itthon van vele játszik.Ha én vizsgázok Apával van vagy a Mamával.
Délelőtt vásárolunk ha kell ügyet intézünk,kimegyünk a játszótérre max 11ig,vagy ebédet főzök,vagy ha esik bent játszunk könyvet nézegetünk,építünk,dubloval játszik,vagy a kis autójával megy körbe,vagy tolja,fogócskázunk,bújócskázunk.házimunkát úgy tudom csinálni,hogy berakom a babakarámba ott nagyon jól el van 40-50 percet is,porszívozásnál segít,a teregetésnél adogatja a ruhákat,mosogatni pedig este szoktam miután lefeküdt.
Dél-1 körül ebédelünk,majd alszik kb 2-3 órát,addig én is pihenek,vagy tanulok,vagy dolgozom, vasalok stb.
Délután eszik egy kis uzsit megyünk a játszótérre ahol hintázik,vagy homokozik,más 1-2 évessel játszik,szaladgál,kavicsokat gyűjt leül a fűbe,virágot szed,csúszdázik.
Vacsorázunk együtt olyan fél 6-6 fele.Még egy kicsit játszunk Apával is.
Majd fél 7-fél 8 között a fáradtságától függően megy fürödni Apával,majd megiszik 200ml tápszert,berakjuk az ágyba elköszönünk és alszik reggelig.
Utána én rendbe teszem a konyhát,párom elpakolja a játékokat,tornázok, majd még az este maradék részét kettesben töltjük a párommal.
A konyhán,a fürdőszobán és a wc kívül mindenhol közlekedhet.Kedvence kipakolni a zoknis fiókot majd vissza :)
Köszönöm szépen az újabb kommenteket!!!
Kedves 4-es: magától megy be a kislányod a szobájába játszani reggeli után?
Kedves 5-ös: köszönöm, hogy részletezted, tök jó napirendetek van, irigylésre méltó, hogy még a tornázásra is fordítasz időt esténként, le a kalappal!:)
A reggeli kakaóját még ágyban issza meg egyébként?
Ha még ráadásul mindezt 22 évesen viszed véghez, akkor meg tényleg le a kalappal! Persze ilyen fiatalon még tele van energiával az ember:), de nem sok 22 évest ismerek, aki ilyen ügyesen és szorgalmasan osztja be az idejét.:)
Kedves 4-es: nagyon okos, édes kislányod lehet, elképzeltem a jelenetet, ahogy kimegy és ellenőrzi, hogy Anya hogy áll a munkával.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!