Leírnátok egy napotokat 7hónapot mostanában betöltő babátokkal? Én vagyok ennyire béna vagy mindenkinél ez van?
Szóval akkor nem én vagyok nagyon béna.....
Remélem hamar visszatérünk a régi kerékvágásba!! :)
Lehet, hogy ez csak a szeparációs szorongás. 8 hónapos kor körül szokott beütni, amikor a baba rájön, hogy ő és anya nem egy egység, hanem két különböző személy, és így el is tudnak válni egymástól. A baba nem érti még, hogy ha kimész egy percre, akkor csak ideiglenesen váltok el, és majd visszajössz, hanem bepánikol és üvölt. Ez élettani sajátosság, van, akinél alig vehető észre, máskor meg az addig nyugis gyerek, aki odáig simán eljátszott magában a kiságyában hosszú negyedórákig, most hirtelen olyan szoros emberfogásban kezdi követni az anyját, hogy pisilni se lehet tőle kimenni. A jó hír az, hogy ez elmúlik, viszont ki kell bekkelni, ilyenkor nem használ, ha pedagógiai célzatból juszt is egyedül hagyjuk egy kicsit, hadd szokja, mert attól még jobban szorong csórikám.
Kitartás, nálunk 10 hónapos korára már teljesen elmúlt ez a korszak, most már rájött a bébi, hogy nem Föld körüli útra indulok, csak elhúzok pisilni:)))
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, "örömmel" hallom, hogy nem vagyok egyedül, és nem én vagyok ilyen béna... :o)
Szoktunk mi is kukuccsosat játszani, meg tanítom neki a kedvenc játékával a letakarom-hol van?-felfedem-itt van! játékot, hogy tanulja: amit nem lát az akkor is van ha egy kicsit eltűnik a szeme elől, de eddig nem sok sikerrel jártam :o(
Doktornőnk emlegette ezt a szeparációs szorongást,félelmet egy hete mikor ott jártunk. Mondta is, hogy egy kicsit korábban kezdődik nála mint általában.
Mégegyszer köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!