Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit gondoltok a tévéről és...

Mit gondoltok a tévéről és hatásairól?

Figyelt kérdés
Egy anyuka szerint legalább 20 év börtönnel kéne büntetni a kisbabájukat tévézni engedő szülőket. Én is engedem nézni a tévét gyermekemnek, két éves,semmi káros hatását nem látom. Ha nézzük,akkor is együtt,barátságos meséket pl. Uki, Barney a dinó. A színeket,formákat is sokkal könnyebben megtanulta,hogy Barney is mutogatta a tévében. Pl. Barney a zöld színről beszélt, a lányom is hozott nekem zöld kockát. A zenékre meg táncol és tapsol és mondja,hogy naon jó. Az állatokat is imádja nézni a Nationel-en. Mikor oroszlánt lát,hozza nekem az oroszlános plüssfiguráját, utána megnézzük a könyveit és kikeresi az oroszlánokat. Szerintem nem ártott neki a tévé,hisz nem akciófilmeket nézetek vele. A múltkor mondjuk meglátott a tv-ben egy sebből vérző nénit,mikor az apja nézte a Vészhelyzetet,akkor elmagyaráztam mi történt a nénivel,mert megszeppent,mondtam,hogy a sebre ragtapaszt kell tenni, erre ma a játszótéren egy kislány elesett, mire a lányom a táskámból kivett egy ragtapaszt és szaladt vele a kislányhoz. Ez a tv-s "véres" jelenet sem ártott neki. Hogy vagytok ezzel?
2012. máj. 20. 19:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A tv-t szennynek tartom, de azzal nem értek egyet, ha a szülő nem engedi nézni a gyereknek. Mégpedig azért nem, mert ez a szenny korunk egy alkotóeleme és a gyereknek éppen azt kell megtanulnia, hogy egyedül meg tudja különböztetni az értéket a szeméttől. Minden káros hatástól nem tudjuk megóvni, de arra meg tudjuk tanítani, hogy szelektáljon, és ránevelni, hogy igényelje a minőséget mindenből.
2012. máj. 20. 20:03
 2/11 anonim ***** válasza:
Mivel a mindennapi életünkhöz tartozik, ezért nem tiltom, régen is néztünk meséket. Egyébként nálunk mindig megy, de nagy néha nézi, elején még elájult tőle, ma már szinte csak meg, meg áll.
2012. máj. 20. 20:05
 3/11 anonim ***** válasza:
azt gondoltam, hogy én majd olyan anya leszek, akinek a gyereke tv nélkül nő fel, de aztán a szürke hétköznapok és a magány ráébresztett hogy ha játszik a tv, olyan mintha lenne még valaki a szobában. Nem nézem mert arra nincs időm, inkább csak megy, ha arra járok, fél füllel bekapcsolódok egy riportba, de én sem ülök le napközben elé. A felnőtt műsorok nem érdeklik, ha kifejezetten neki szeretnék kedveskedni és tudom hogy nézi, nagyon szelektálom hogy mi mehet át a fejébe és ezt tartani is fogom később is. Babytv-t töltögetünk le netről, ezek kifejezetten tanítgatják a színeket, számokat-igaz angolul-aranyos kis dalok vannak, lassú képváltások, logikai játékok apró gyerekeknek, ezeken kívül Süsüt,Kis vakondot, magyar népmeséket, Bogyó és Babócát töltöttünk le neki, jó ha 2percre leköti, de néha jól jön az a 2perc is. Mindezek ellenére a gyermekem naponta végigrágja az összes könyvét, nem ül a tv előtt, szépen fejlődik a szókincse, tehát egyelőre nem egy elbutult tv-néző kis bamba gyerek, ha foglalkoztatva van egyébként, az meglátszik rajtuk. szóval én azt vallom, hogy nem kellene, de ha már így alakult, kihozom belőle a legjobbat.
2012. máj. 20. 20:20
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

én valami ilyesmit gondolok

[link]

2012. máj. 20. 20:25
 5/11 anonim ***** válasza:
Nálunk nincs tv adás,de ha majd nagyobb lesz a fiam (1éves) akkor majd nézhet dvdket,meséket.Úgy gondolom,hogy nem sok értelmes műsor van a tvben,pl egyátalán nem kéne engedni hogy a gyerekek valóság showkat nézzenek.
2012. máj. 20. 20:33
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem értelmetlen dolog, és egyben felelősségmentes élet felé viszi el a gyerekét, aki kivonja az életéből a tv-t vagy a netet, vagy bármi mást. Lehet szidni az alkolholt is - hány családot tönkretesz -, de rajtad és rajtam múlik, hogy egy jó pörkölt után iszol egy pohár bort vagy részegre iszod magad kannás borral. Ugyanez van az élet összes dolgával - szeritem...
2012. máj. 20. 20:33
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem nézetem folyamatosan a kislányommal a TV-t, mert szerintem attól, hogy 2évesen nem néz TV-t, még fel fog nőni úgy, mint bármelyik másik gyerkőc. De tiltani semmiképp nem tiltom. Nekem is vannak kedvenc műsoraim, amiket szeretek nézni. De attól, hogy megnéz egy mesét vagy ahogy, Te, kérdező írtad, egy természetfilmet, még semmi baja nem lesz. Vannak neki is kedvenc meséi, amit ha úgyvan, együtt megnézünk :) Szerintem ebből tanulhat is. Eleve nem nézetnék vele Kill Billt, de én azt sem tartom katasztrófának, ha egy-egy filmet (ami nem mese) megnézünk. Vannak persze részek, amiket nem ért, ezeket el kell neki magyarázni az értelmi szintjéhez és a korához viszonyítva. Ha nem egész nap nézi, és odafigyelsz, hogy mit néz, nincs vele semmi gond. De ennek ellenére én azt mondom, hogy 2 évesen még nem kell mindennapos programmnak lennie. :)
2012. máj. 20. 20:35
 8/11 anonim ***** válasza:
nálunk napi 3szor van tv nézés..délelőtt mikor már álmos de még nem akarom letenni aludni..ilyenkor megnézünk egy részt bogyoékból és már indul is játszani..van hogy végig se nézi.. délután 4 körül kajcsi után egy kicsit megzuhan ilyenkor kerek 25 percet ül a tv előtt ésmegnézünkegyütt egyrészt a jó barátokból..néhányvicessebb részt.. mert bár nyilván nem érti a poénokat de valamiértnagyon szereti és fel sem kelmig végenincs ésmár sokszor nevetis..nyilván hallja ezt az alap röhögéseket a háttérben és utánozza..estefürcsi után megy megnéz még egy részt bogyóékból..addig tápszert csinálok,meg néhánydolgot aztán be az ágyba ésminden gond nélkül elalszik,,ugyanannyi idő alattmint a tv-nézések előtt..nem ébred sűrűbben éjszaka..nem agressziv..nem butul..ugyhogy lehet hogy rossz anya vagyok ettől de nekem személy szerint jól esik aza napi pár perc amit eltölt egyhelyben..és nem szégyenlem h ezt tv-vel oldom meg..ja 16hónapos
2012. máj. 20. 21:44
 9/11 anonim ***** válasza:
30%
azért lepontoztok,mert nem néz a gyerekem tvt és mi sem??majd lesz néhány csatorna de akkor sem fogom engedni hogy minden szennyet megnézzen,sőt nem kell neki tvt nézni 1-2 évesen...komolyan lassan én vagyok a felelőtlen,hogy nem nézetem a gyerekemmel a tvt...
2012. máj. 20. 21:53
 10/11 anonim ***** válasza:

Nekem sokat néztek tévét a gyerekeim. De kizárólag gyerekeknek való mese dvd-t. Igaz, még ezekről sem lehet tudni mindig, hogy mitől ijedhet meg egy gyerek. pl. a fiam fél Noddytól, nem tudom miért.

Én is mindenféle rosszat hallottam róla, úgyhogy aztán lekapcsoltuk. A fiam 2 éves múlt és még nem beszél, és mindig nagyon rossz alvó volt. Azt mondták nekem, hogy lehet ettől, mert a tévé villódzása kikészíti az idegrendszerét. Akkor is, ha csak mesét néz. (Mi nem is fizetünk elő tévére, csak a gyerekeknek kapcsoltam be.) Szóval már kb. 4 hónapja nem nézünk tévét, és nem lett jobb a helyzet. A lányom meg nagyon okos, ő mondta a legszebben a verset az oviban, az óvónők is mondták, hogy nagyon könnyen tanul, pedig ő is 2 éves korától elég sokat nézett tévét. Szóval én nem vagyok meggyőzve, hogy rossz, de egyelőre még nem kapcsolom be. Majd télen, ha rossz idő lesz.

Mellesleg nekem azt mondta az óvónő, hogy el sem hinném, de már van olyan 3 éves gyerek, akinek tévé van a szobájában. És éjjel bekapcsolja magának, és nézi a horrorfilmet. Szóval ilyenekre kell gondolni, amikor a tévé káros hatásait elemzik, nem a mesére.

2012. máj. 20. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!