Más 16 hónapos baba is csinál ilyet?
épp felfedezi a testét és ez tetszik neki??
én 19 hónaposom ma majdnem egész nap úgy rohangált, hogy bedugta a fülét az ujjával...és nevetett rajta:)
jaaaj hol olvastad???ne olvass annyi netet:)
egyszer volt itt egy kérdés, hogy normális-e hogy a gyereke rázza a fejét.ő is autizmusra gyanakodott, az ő babája is 2 év alatti volt.Aztán később kiderült,hogy mosolyog közben a gyereke, élvezi:)Csak próbálgatja a testét,ilyet is csinált sokat a fiam.
Amúgy meg az autizmust csak később lehet megállapítani.
De ha korához képest normálisan fejlődik babád(persze a nagykönyv szerinti pár hónap eltérés simán belefér)akkor nem kell aggódnod.Most tanulja mi mire való és nem csak a környezetében hanem a testén is.
Szóval szerinte,de hangsúlyozom ez csak az én véleményem, nem kell aggódnod:)Ha valami kirívó furcsaság lenne,vagy baj, azt tuti észrevennéd,mert az biztosan nem átlagos!
első voltam, szép estét:)
Ez az átka a sok szűretlen hülyeségnek. Az én fiam 11 hónapos, naponta 10-12 alkalommal tuti, hogy tekergeti a csuklóját, nézegeti, beszélget a kezével. Naponta többször rázza _nem_ rázással a fejét, és nevetgél. Van, hogy a szemét ráfixálja valamire egy pontra, és elkezdi a feét rázni, és boldog tőle. Gondolom én, hogy elszédül és tetszik neki.
DEHOGY autimus. Ma már minden autizmus, ha gyorsan fejlődik az is, ha lassan az is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!