Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más 16 hónapos baba is csinál...

Más 16 hónapos baba is csinál ilyet?

Figyelt kérdés
1 hete elkezdte tekergetni a csuklóját, nem csinálja sokszor csak néha de ezt idáig nem láttam nála, ez valami új dolog? De nem baj ugye?
2012. máj. 19. 22:24
 1/4 anonim ***** válasza:

épp felfedezi a testét és ez tetszik neki??

én 19 hónaposom ma majdnem egész nap úgy rohangált, hogy bedugta a fülét az ujjával...és nevetett rajta:)

2012. máj. 19. 22:30
 2/4 A kérdező kommentje:
akkor jó:), mert egyszer olvastam hogy az autisták csinálnak ilyet, ezért ijedtem meg! Köszi a meggyugtatást
2012. máj. 19. 22:32
 3/4 anonim ***** válasza:

jaaaj hol olvastad???ne olvass annyi netet:)

egyszer volt itt egy kérdés, hogy normális-e hogy a gyereke rázza a fejét.ő is autizmusra gyanakodott, az ő babája is 2 év alatti volt.Aztán később kiderült,hogy mosolyog közben a gyereke, élvezi:)Csak próbálgatja a testét,ilyet is csinált sokat a fiam.

Amúgy meg az autizmust csak később lehet megállapítani.

De ha korához képest normálisan fejlődik babád(persze a nagykönyv szerinti pár hónap eltérés simán belefér)akkor nem kell aggódnod.Most tanulja mi mire való és nem csak a környezetében hanem a testén is.

Szóval szerinte,de hangsúlyozom ez csak az én véleményem, nem kell aggódnod:)Ha valami kirívó furcsaság lenne,vagy baj, azt tuti észrevennéd,mert az biztosan nem átlagos!

első voltam, szép estét:)

2012. máj. 19. 22:45
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez az átka a sok szűretlen hülyeségnek. Az én fiam 11 hónapos, naponta 10-12 alkalommal tuti, hogy tekergeti a csuklóját, nézegeti, beszélget a kezével. Naponta többször rázza _nem_ rázással a fejét, és nevetgél. Van, hogy a szemét ráfixálja valamire egy pontra, és elkezdi a feét rázni, és boldog tőle. Gondolom én, hogy elszédül és tetszik neki.

DEHOGY autimus. Ma már minden autizmus, ha gyorsan fejlődik az is, ha lassan az is.

2012. máj. 20. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!