Egy jó barátnőm babája sürgősségi császárral született,1200 grammal. Mire lehet számítani? (Még nem voltam bent nála a kh-ban, csak telefonon beszéltünk, és nem nagyon akartam faggatni)
hát, hiába a sok jó példa, mégis bármi megtörténhet!
Nagyon sajnálom, ami történt!!!!
Ha azóta megtudtad, le tudnád írni, milyen fertőzés volt, hátha tanulhatnánk belőle? Lehet, hogy a baba is a fertőzés következményeként nem maradt életben?
köszönöm a sok jószándékot!!
annyit tudok, hogy a fertőzés ráhúzódott a kicsi szívburkára, és ez okozta a szívműködési elégtelenségeket. Kapott egy rakás gyógyszert, volt egy hirtelen félnapos nagy javulás, aztán összeomlott a szervezete.
Ennyit mondtak, én meg nem akartam részletesebben faggatózni.
Hát gondolhatjátok, hogy hogy vannak... anyukát altatásban műtötték, nem is látta élve a babáját, csak videón meg fényképeken. Meg se ölelhette vagy érinthette egyetlen egyszer sem.... Most telenyomták nyugtatókkal, úgy volt hogy hétfőn hazaengedik, de nem fogják egyenlőre. Apuka is maga alatt van teljesen, olyan mint egy holdkóros szegény. Mi, a barátok amiatt aggódunk, hogy nem tudni, kibírja-e a kapcsolatuk ezt a csapást.
nagyon nagyon sajnálom!
Sajnos mi is átmentünk ezen, 25. hétre született ikrekkel. Nekünk szerencsére megerősítette a kapcsolatunkat, beszélniük kell majd erről sokat egymással. Mi sokat veszekedtünk, sírtunk ezután, valahogy így jött ki a feszültség.
A barátok úgy tudtak segíteni, hogy sokat jártunk társaságba, az volt a jó, ha nem faggatóztak, de látszott rajtuk, hogy megértik a problémánkat, és tisztelettel fordultak felénk, hogy ilyenen kell keresztül mennünk. Volt aki azt is mondta, hogy a példaképei lettünk, hogy milyen erősek vagyunk. Ez persze talán túlzás, de akkor nagyon jól esett. Az is nagyon sokat jelent, hogy vittek ki gyertyát, virágot a babáink sírjára. Összejártunk kártyázni, iszogatni, kávézni akkor sokat, mindig el tudták terelni a gondolatainkat.
Viszont voltak, és vannak még mindig nagyon idióta beszólások. Hallottunk pletykákat, hogy miért lettek koraszülöttek a babák, hát cifra történetek voltak, a férjem nem is mondta el mindet amit hallott. Még a baráti körünkben is volt, aki nem éppen az igazat mondta tovább, hanem kiszínezte a történetet.
A másik, mikor valaki a saját fájdalmára vetíti ki a dolgot, hogy neki mennyire rossz volt ez, és erről panaszkodik nekünk.
Még érdekes kérdés: "Még mindig rossz, ugye?"
és: "Téged annyira nem viselt meg, mert nem látszott rajtad..."
Legyetek ott velük, de ne legyetek tolakodóak, ezzel nagyon sokat tudtok segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!