Adhatok lekvárt (házit) 10 és fél hónaposnak?
Persze. Ha nem túlontúl cukros, akkor nyugodtan.
(Meg persze cukrosan is lehet)
Bár azt érdemes átgondolni, hogy hogyan lett tartósítva.
Én tavaly csináltam irtó finom baracklekvárt, és pont azért, hogy kevesebb cukorral lehessen, tettem bele dzsemmfixet. A két éves lányom miután evett belőle, a szája körül a bőre tele lett kiütéssel. Szóval a bőre nem bírta...
Ezt érdemes figyelni, esetleg kis mennyiséggel kezdeni. Már ha van benne valamilyen tartósítószer, mert tudom, hogy van aki teljesen anélkül csinálja, én úgy még nem próbáltam sose...
én 10 hótól adtam, amit én készítettem, gyümölcsön, cukron kívül nincs benne más.
ha tartósítószeres, akkor inkább nem adnám.
OFF:
Hogy csináljátok csak cukorral, hogy ne buggyanjon meg?
off:
Köszi, idén ki fogom próbálni!
off
én 2 kg gyümölcshöz teszek 1 kg cukrot, meg 1 citromot, összefőzöm. és nem romlik meg 1-2 évig biztosan, annál tovább nem szokott maradni.
de van aki a fedő alá tesz 2 réteg celofánt, és közé tesz tartósítót. (tehát a levegőt felfogja, de a lekvárba nem kerül bele.)
Utolsó!:)
Csak ennyi a lekvárfőzés, hogy a gyümihez adunk cukrot és összefőzzük???? MEnnyi ideig szoktad főzni??
Honnan tudom meddig kell?
És a citromot hogy adod hozzá? Csak a levét kifacsarva?
igen,a citrom levét, magok nélkül, simán.
nálam ennyi a lekvár főzés, és mint már írtam 1-max 2 évig így is eláll.
a gyümölcsöt krumplinyomóval szoktam szétnyomkodni (hogy azért darabos legyen, csak ne legyenek túl nagy darabok), de lehet egy részét turmixolni is. cukorral felforralom, forrástól számítva 5-10 percig főzöm. a befőttes üveget max-ig töltöm, hogy ne legyen benne sok levegő, mert attól erjedne meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!