11 hónaposnak adhatok olyan zöldségkeveréket, amiben kukorica is van?
Szerintem adhatod.
Egyrészt, mert ez "csak" fűszerkeverék, értem ez alatt tehát, hogy nem nagy darabokban található meg benne a kukorica.
Másrészt a gabonafélék közül valóban adható a kukorica 4-6 hótól.
Másrészt:
"A főtt kukoricát nagyon kedvelik a kicsik, már néhány foggal is szívesen elrágcsálják a csöves kukoricát. 8-9 hónaposan már szívesen felcsipegetik a leszemezett főtt kukoricát, 10-11 hónaposan pedig csövestől nyugodtan a kezükbe adható (de érdemes komolyabb takarításra felkészülni utána)"
Sokan adnak kukoricát főzve, átpasszírozva a kicsiknek, hasonlóan, mint a zöldborsót (olyan 6-8 hó körül).
Puffasztott kukoricát is hamar ehetik (már ha a szülő nem zárkózik el ettől a rágcsálnivalótól).
"6 hónapos kortól adható
alma, őszibarack, meggy, gesztenye
burgonya, sárgarépa, sütőtök, cékla
gabona-pelyhek, rizs, búza, zab, kukorica"
Bocs, hogy ennyi mindent linkeltem és írtam, csak meg akartalak erősíteni abban, hogy a kukoricás fűszerkeverék (ha nem agyon-tartósítószerezett) adható a 11 hónapos babádnak.
Az én 13 hónapos lányomnak nem fáj tőle a hasa, csak épp megemészteni sem tudja, ha egészben nyeli le a kukoricaszemet. Ugyanolyan állapotában köszön vissza a pelusban, ahogy a tányérján volt. :)
Mostanában csak turmixolva adom neki, pedig amúgy simán eszik már darabosat.
Az összes kukorica több mint 90%-a és a szója több mint 95%-a génkezelt.
El tudod dönteni a cikk után adod e a kukoricát babádnak, érdekes.....!
Szerintem már jóformán semmit sem adhatnánk a gyereknek, ha jobban utánaolvasnánk...
Ha csak nem magam termesztek, a magam által előállított egészséges talajban, egészséges vízzel locsolva...na ja, és az egészséges talaj és víz hol van már?
Kérdező, adhatod már a fűszerkeveréket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!