Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ezt a Fillikid kengurut hány...

Ezt a Fillikid kengurut hány hónapostól kortól lehet használni? Vagy egyáltalán bármilyen kengurut?

Figyelt kérdés

[link]

3 hónapos a babám

2012. máj. 15. 19:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
58%

Lehetőleg soha, mert a kenguru nem ad olyan támasztást, mint egy kendő vagy mei tai, nem biztosítja a terpesztartást sem, ezért árt a baba csípőjének, gerincének. Ha jót akarsz a babádnak, nem hordozod kenguruban!

Üdv, egy kenguruban hordozott, kiskora óta gerincbajos medika

2012. máj. 15. 19:07
 2/11 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem ilyen kengurut csak akkortól, amikor már tud ülni. Egyébként kenguruban is van sok fajta, nem az ördögtől való dolog. Van olyan amit újszülött kortól lehet használni, befele fordítva, lába terpeszben stb. Persze valami lejárató szöveggel el kell adni a mei tai-t is :)
2012. máj. 15. 20:20
 3/11 anonim ***** válasza:
18%

Inkább valami ilyesmit vegyetek.

[link]

2012. máj. 15. 21:36
 4/11 anonim ***** válasza:
65%

A hordozáskor nem csak a terpesz maga számít! A békatartás nem egyenlő a terpesszel!

Kedves Kérdező:)!

A babának igazán megfelelő hordozóeszköz megvásárlásakor arra is figyelni kell, hogy a hordozó anyaga szorosan körülölelje a babát, a már említet "M" lábtartás mellett engedje gömbölyödni a gerincét. Ezek együttes fennállásakor veszi le a terhet a hordozó a baba ferincérő és ágyékáról.

Ezen kívül gondolni kell arra is, hogy egy idő után, pont 3- 4 hónapos korban már nem lesz elég a babádnak, hogy csak Téged lát,és miután az elöl arccal kifele hordozás nem tesz ót a babának(homorít, nem tud hozzád bújni mikor szüksége lenne rá a külvilág soksok ingere miatt...), eljöün a háton hordozás ideje. Ezzel a Te gerinced és gát- tájékod sem kap extrém terhelést, valamint a baba is tud nézelődni.

Linkelek egy képet a helyes hordozó- beli testtartásról szépen látszik, hogy ezt egyetlen egy kenguru sem tuda biztosítani.

[link]

[link]

2012. máj. 15. 22:00
 5/11 anonim ***** válasza:
16%

Inkább ezt a fajtát ajánlanám:

[link]

2012. máj. 15. 22:39
 6/11 anonim ***** válasza:
69%

Ne haragudj, Kedves Kérdező, nem tudok e mellett "elmenni".

Nem gondolom, hogy Te pontoztál le, hiszen Te érdeklődsz, információt szerzel. És ha Te megkérsz, tekintsük tárgytalannak a kér(d)ésem:

A hozzászólásom, amelyben a helyes hordozási testtartásról írok, miért haszontalan?

Kiváncsian várom, és szerintem a Kérdező is, hogy vajon mik az ellenérvek? Mik szólnak a kenguru mellett(azon kívül, hogy beleteszeméskész- elven működik)?

Nem sarat dobálni szeretnék, hanem értelmes beszélgetést:) és egymás érveinek kultúrált körülmények közötti megvitatását.

Hiszen itt Valaki a hordozásról kérdez, információk birtokában szeretne dönteni a hordozóeszköz kiválasztásáról.

Köszönöm szépen:)!

2012. máj. 15. 22:49
 7/11 anonim ***** válasza:
16%

3.vagyok

Megkérdezhetem miért lettem lepontozva 0%-ra???????

Mi nem jó abban amit belinkeltem? Ha már lepontoztok legalább annyi tisztesség legyen bennetek hogy meg is indokoljátok!

2012. máj. 15. 23:47
 8/11 anonim ***** válasza:
38%

Kedves 6-os!

Ugyan én nem pontozok, de nekem is szúrja a szemem ez a hisztéria, és rémhír terjesztés a kengururól. Az egész a fanatikus szoptatás pártiak szövegére hasonlít, miszerint a szoptatás fejben dől el, ha nincs elég tejed, ne adj tápszert a gyereknek akkor sem, ha az üvölt az éhségtől te meg idegbeteg vagy, mert a tápszer MÉREG!!!

Nos, a tápszer szerintem nem méreg, ahogy a kenguru sem. Én inkább hiszek az orvosoknak, mint az elvakult fanatikus hordozókendő-pártiaknak, az orvosok pedig azt mondják, hogy akkor lenne valami ebben a kenguru-hisztériában, ha egész nap ebben lenne a gyerek. De attól, hogy mondjuk napi fél-1 órát ebben sétáltatjuk, az égvilágon semmi baja nem lehet.

Ezen kívül nem hinném, hogy engednének árusítani valamit, ami ennyire nagyon káros, mint ahogyan ti állítjátok.

2012. máj. 16. 00:58
 9/11 anonim ***** válasza:
62%
A kenguru nagyon káros. Én is megvettem annó az egyik legdrágábbat, de több specilaista orvos elmondta, hoyg soha ne rakjam kenguruba mert ártalmas.
2012. máj. 16. 01:24
 10/11 A kérdező kommentje:

sziasztok!

Ma reggel léptem be, h megnézzem milyen válaszok jöttek! NEM PONTOZTAM LE SENKIT és örülnék, ha lenne olyan beállítás, amivel kikapcsolhatja a kérdező a kérdésénél a pontozást, ill. maga döntheti el, h szüksége van a válaszok %-s megítélésére v sem.

A kérdésekre reagálva: köszönöm mindenkinek a hozzászólást, pontosan ezért tettem fel a kérdést, mert ezt mi sem vettük, hanem ajándékba kaptuk. Mivel már annyi mindent hallottam a kengururól így gondoltam begyűjtöm a tapasztalatokat!

Én is sok olyat olvastam, amiket írtatok és továbbra sem merem használni :(

Mindenkinek nagyon köszönöm a hozzászólását!

2012. máj. 16. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!