Ezt a Fillikid kengurut hány hónapostól kortól lehet használni? Vagy egyáltalán bármilyen kengurut?
Lehetőleg soha, mert a kenguru nem ad olyan támasztást, mint egy kendő vagy mei tai, nem biztosítja a terpesztartást sem, ezért árt a baba csípőjének, gerincének. Ha jót akarsz a babádnak, nem hordozod kenguruban!
Üdv, egy kenguruban hordozott, kiskora óta gerincbajos medika
Inkább valami ilyesmit vegyetek.
A hordozáskor nem csak a terpesz maga számít! A békatartás nem egyenlő a terpesszel!
Kedves Kérdező:)!
A babának igazán megfelelő hordozóeszköz megvásárlásakor arra is figyelni kell, hogy a hordozó anyaga szorosan körülölelje a babát, a már említet "M" lábtartás mellett engedje gömbölyödni a gerincét. Ezek együttes fennállásakor veszi le a terhet a hordozó a baba ferincérő és ágyékáról.
Ezen kívül gondolni kell arra is, hogy egy idő után, pont 3- 4 hónapos korban már nem lesz elég a babádnak, hogy csak Téged lát,és miután az elöl arccal kifele hordozás nem tesz ót a babának(homorít, nem tud hozzád bújni mikor szüksége lenne rá a külvilág soksok ingere miatt...), eljöün a háton hordozás ideje. Ezzel a Te gerinced és gát- tájékod sem kap extrém terhelést, valamint a baba is tud nézelődni.
Linkelek egy képet a helyes hordozó- beli testtartásról szépen látszik, hogy ezt egyetlen egy kenguru sem tuda biztosítani.
Ne haragudj, Kedves Kérdező, nem tudok e mellett "elmenni".
Nem gondolom, hogy Te pontoztál le, hiszen Te érdeklődsz, információt szerzel. És ha Te megkérsz, tekintsük tárgytalannak a kér(d)ésem:
A hozzászólásom, amelyben a helyes hordozási testtartásról írok, miért haszontalan?
Kiváncsian várom, és szerintem a Kérdező is, hogy vajon mik az ellenérvek? Mik szólnak a kenguru mellett(azon kívül, hogy beleteszeméskész- elven működik)?
Nem sarat dobálni szeretnék, hanem értelmes beszélgetést:) és egymás érveinek kultúrált körülmények közötti megvitatását.
Hiszen itt Valaki a hordozásról kérdez, információk birtokában szeretne dönteni a hordozóeszköz kiválasztásáról.
Köszönöm szépen:)!
3.vagyok
Megkérdezhetem miért lettem lepontozva 0%-ra???????
Mi nem jó abban amit belinkeltem? Ha már lepontoztok legalább annyi tisztesség legyen bennetek hogy meg is indokoljátok!
Kedves 6-os!
Ugyan én nem pontozok, de nekem is szúrja a szemem ez a hisztéria, és rémhír terjesztés a kengururól. Az egész a fanatikus szoptatás pártiak szövegére hasonlít, miszerint a szoptatás fejben dől el, ha nincs elég tejed, ne adj tápszert a gyereknek akkor sem, ha az üvölt az éhségtől te meg idegbeteg vagy, mert a tápszer MÉREG!!!
Nos, a tápszer szerintem nem méreg, ahogy a kenguru sem. Én inkább hiszek az orvosoknak, mint az elvakult fanatikus hordozókendő-pártiaknak, az orvosok pedig azt mondják, hogy akkor lenne valami ebben a kenguru-hisztériában, ha egész nap ebben lenne a gyerek. De attól, hogy mondjuk napi fél-1 órát ebben sétáltatjuk, az égvilágon semmi baja nem lehet.
Ezen kívül nem hinném, hogy engednének árusítani valamit, ami ennyire nagyon káros, mint ahogyan ti állítjátok.
sziasztok!
Ma reggel léptem be, h megnézzem milyen válaszok jöttek! NEM PONTOZTAM LE SENKIT és örülnék, ha lenne olyan beállítás, amivel kikapcsolhatja a kérdező a kérdésénél a pontozást, ill. maga döntheti el, h szüksége van a válaszok %-s megítélésére v sem.
A kérdésekre reagálva: köszönöm mindenkinek a hozzászólást, pontosan ezért tettem fel a kérdést, mert ezt mi sem vettük, hanem ajándékba kaptuk. Mivel már annyi mindent hallottam a kengururól így gondoltam begyűjtöm a tapasztalatokat!
Én is sok olyat olvastam, amiket írtatok és továbbra sem merem használni :(
Mindenkinek nagyon köszönöm a hozzászólását!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!