A baba adókártyáját is kipostázzák? Ha igen, mikor?
Figyelt kérdés
2hónapos a babám, de az adókártyája még nem érkezett meg.2012. máj. 14. 16:51
11/19 A kérdező kommentje:
köszi!
2012. máj. 14. 20:18
12/19 anonim válasza:
Tavaly augusztusban született a kislányom, és nekünk kipostázták a kártyát! Én meg is lepődtem, mert nem tudtam róla, hogy kapni fog! Azt már nem tudom mennyi idő alatt jött meg, de nem volt egy hónap se!
13/19 anonim válasza:
6hónapos a kislányom de nekünk sem jött még.
14/19 sumergo válasza:
Lányom 6,5 hónapos, de nem küldtek neki sem!
15/19 anonim válasza:
8 hetes a Kisfiam, nekünk sem jött még meg. Én is felhívtam az Apeh-ot, amikor 1 hónapos volt, azt mondták küldik majd, kb. két hónap, de ha szükségem lenne az adószámra, akkor menjek be és adnak róla papírt, amit tudok használni. Eddig nem kellett, úgyhogy nem mentem. De nemsokára újra felhívom őket, megkérdezem megint.
16/19 anonim válasza:
15-ös vagyok. Pont most kaptam meg a Kincstártól a levelet, hogy megnyitották a babakötvényünket, és azon rajta van az adószám. A levél végén pedig van egy mondat: "A gyermek adóigazolványát a NAV külön kérelem nélkül kiállítja és megküldi a szülőnek."
17/19 anonim válasza:
2010 jan 1 után született babáknak kipostázzák mindenféle kérelem nélkül, akik előtte születtek azoknak kell igényleni. Az első gyerkőc 2008-ban született neki igényleni kellett, a másodiknak akai 2011-ban született már küldték, én a kórházban kaptam tájékoztatót az intézni valókról, azon volt ez rajt.
18/19 anonim válasza:
Küldenek az biztos,de akkor ezek szerint rendszerhiba van.A nagyfiam 7 éves,anno nem kaptunk automatikusan,de hitelt igényeltünk és akkor kellett csináltatnunk.
19/19 anonim válasza:
A fiam 19 hónapos és nincs adókártyája.
Amikor megnyitották neki a babakötvényt, akkor elküldték az adószámát, de kártyát nem kapott. És semmilyen megjegyzést nem tettek, hogy kapni fog valamikor, vagy hogyan is kell igényelni.
És nem csak az én fiam, a családban egyik gyerek sem kapott, akik pár hónappal idősebbek csak a fiamnál.
Ezek szerint valaki kap, valaki nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!