Szerintetek kevés a napi 4 étkezés egy lassan 8 hónapos babánál?
Reggel 10-11 között ébred.
Reggeli: 240ml tápszer
14-15 óra között éhezik meg legközelebb, akkor bébiétel vagy tejpép.
18-19 óra között 240ml tápszer
Fürdés után u.e.
Éjszakákat végigalussza, a súlya minden hónapba gyarapszik 40-60 dkg-ot. Nem kevés ez? Próbáltam közbe iktatni még 1 étkezést, de nem kell neki...
Elvileg 8 hónapos korban már inkább 4 óránként éheznek meg a kicsik. Viszont én megdöbbenve olvasom, hogy tápszer-bébiétel-tejpép. Nem próbálkozol adni neki friss gyümölcsöt, kis zöldséglevest, főzeléket husival és hasonlókat? Szerintem jól gyarapszik és túletetni sem kell, de én biztos, hogy változatosabban adnám neki az ennivalót, mert így nagyon egyhangúnak tűnik. Ráadásul a bébiételek annyira egy kaptafára készülnek, semmi természetes ízük nincs, hogy talán jobb étvággyal megenné, amit te készítesz.
Nálunk így van:
Reggeli 8 körül
Tízórai néha kimarad, mert úgy jóllakik reggel, de néha eszik 1-1 szelet almát
Ebéd 12:30
Uzsonna 16 óra
Vacsora 19:30 körül
Lefekvéskor még iszik kis natúr teát, vagy vizet.
Szerintem nem sok, de ha ennyit kíván, akkor ennyit adj. A vacsoránál esetleg próbáld meg főzeléket husival, már szüksége van rá!
Ha nem is akar még egy étkezést, de meg lehet próbálni kóstoltatni délben pl gyümölcsöt, hátha korábbra jönne az ebéd....de a gond szerintem az, hogy későn ébred, jó alvókája van a kicsinek és emiatt kimarad egy étkezés.
Mi 6kor ébredünk, már 8 hónapja nem aludtam 7ig sem.....
Köszönöm nektek!
A bébiételt úgy adom neki, hogy vagy zöldséges+husis, vagy gyümölcs+babapiskóta. De ha főzök húslevest, vagy valamilyen zöldséglevest, abból veszem ki a zöldséget+husit, és megcsinálom neki.
Most már nem lenne időszerű kiváltani a 3. étkezést is szilárd ételre?
De, időszerű lenne!
Egyébként nem semmi, milyen jó alvókája van a babádnak. :-)Napközben mennyit alszik?
Az én kisfiam is nagyon jó alvó. Épp ezért neki iskimarad egy egy étkezés.
Ő 11 hónapos lesz 26.-án. Nálunk mindennap 11 kor van ébresztő. (Addig alszik este 19.30 tól). 11kor kap 250 tápszert. Fél 1kor ebédel husis főzeléket, utána rögtön teszem le aludni. Fél 5 kor ébresztem, akkor általában 250 tápszer, utána piskóta gyümölccsel, vagy joghurt keksszel. Fél 7kor vacsi. Az általában tejpép, vagy csak gyümölcs még lereszelve, mert a darabosak nagyon nem szereti. Fél8kor 250 tápszer.
Ez is kevésnek tűnik, de ő is hízik, a többi nem érdekes. Majd fog mást is többször is enni :)
Változó, hogy mennyit alszik. Este 22:30-tól aludt 10:38 ig. Délben elaludt, még nem ébredt fel.
De pl pénteken+szombaton napközben csak 2x fél órát aludt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!