Sumergo kérdése:
Normális súly ez? Lehet tényleg csak anyatejes lehet?
Figyelt kérdés
3 kg születési súlyú baba, 4 hónaposan 8 kg. Nekem kicsit hihetetlen, hogy csak anyatejtől ennyit hízott, szerintetek? Tapasztalatok? (Nem kötekedést, vitát várok, hanem tényleg tapasztalatot!)2012. máj. 14. 08:06
11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :-)
2012. máj. 14. 09:14
12/17 anonim válasza:
Szia!
Az én kisfiam is elég gyorsan és sokat hízik.
3200 g-al született, 1 hete az orvosnál 6800-at mértünk a 3 hónapos kontrollon! És én sem dicsekszem ezzel, inkább picit aggódom, hogy lelassul-e majd a növekedés, mert most elég kis hurkás még:) És csak anyatejes! Szóval van ilyen:)))
13/17 anonim válasza:
Szia!!Meglehet,végül is az én lánykám 4050 grammal született,6 hetesen volt 6200 gramm,csak anyatejet kap.Ma megyünk 8 hetes szurira meg súlymérésre,kíváncsi leszek a súlyára:-)Nem biztos,hogy később is ilyen mértékben fog gyarapodni a súlya,le fog lassulni,főleg ma már mászik,és megy a baba.Olyan meg szerintem nem nagyon van,hogy extra tápláló anyatej:-)
14/17 anonim válasza:
Bár az én babám nagy súllyal született, 4700 g volt és 58 cm, de az első 2-3 hónapban 1,3 kg-ot hízott. Fél évesen megduplázta az amúgy is hatalmas súlyát. Van ilyen, bár nekünk is azt mondta a doki, hogy valami iszonyat tápláló lehet a tejem. Miután abba hagyta a szopizást 11 hónaposan utána lassult le a súlygyarapodása.
15/17 alaszka válasza:
Lehet igen. Az én lányom 3 hónaposan már duplázott, pedig nem nagy súllyal született. 6 hónaposan már triplázott, akkor volt 9 kg. Most majdnem 12 kg, 11 hónaposan. Enyém se kapott sosem tápszert, viszont cicifüggő még ma is. A tejem nem tudom milyen, de hozzá kell tenni, én magam 47 kg vagyok, és a párom is nagyon vékony. Első lányunk is vékony, csak ő ilyen dundi. :) Mindenki rácsodálkozik.
16/17 anonim válasza:
Az én második kislányom 3 kiló 85 dekával született, és az első hónapban hízott másfél kilót, a másodikban 1 kiló 25-öt, aztán már "csak" egy-egy kilót minden hónapban. Hat hónapos koráig kizárólag anyatejes volt, utána is nagyon lassan haladtunk a hozzátáplálással, 7 hónaposan kezdett mászni, kicsit csökkent a súlygyarapodása, de most 10 hónaposan mértünk 11 kilót. A nagyobbik lányom egyévesen nem volt még 9,5 kiló, most 2,5 évesen hagyta el a 12 kilót. Szóval ez nem anyafüggő, inkább a gyereken múlik, hogy mennyit eszik. Az első gyerekem is anyatejes volt, de nem evett annyit, mint a kicsi. Azt meg ugye ők szabályozzák :)
17/17 A kérdező kommentje:
Ezeket a válaszokat is köszönöm! :-)
2012. máj. 15. 07:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!