Hogyan oldjátok meg az utazást gyerekkel?
Szia!
Én rengeteget taxiztam,mert párom nem engedett vezetni (másik babánk pocaklakó volt)és bizony én meg tömegközlekedéssel nem vagyok hajlandó menni bizonyos részeken.Én vittem magammal a hordozóját amit ugye ülésnek is lehet használni, pedig tudtam hogy nem kell,de engem jobban érdekel hogy túléljünk egy esetleges balesetet minthogy mit kell és mit nem!
Persze nálad már nagyobb a gyerek,de nem nagy dolog ma már ha hívsz egy taxit akkor ált kérdezik hogy hány utas lesz,milyen igényeid vannak stb én mondtam hogy kombit kérnék és egy birkatürelmű sofőrt aki apuka és van a kocsiban gyerekülés és kávét főz,sütivel vár és megmasszírozza a lábam út közben:DDD Háááát volt nagy röhögés és volt nagy fogak csikorgatása pedig csak poénkodtam:)DE mindig rendes (valószínű gyeremekes) ,tiszta taxis érkezett...
Érdekes ez a hozzáállás, hogy milyen jó, hogy a taxiban nem kötelező a gyerekülés, mert akkor kényelmesebb...
Nem tudom ki hogy van vele, de én nem azért teszem gyerekülésbe a gyerekeimet és kötöm be őket normálisan, mert az kötelező és félek a rendőröktől, hanem mert féltem őket! Elég egy nagyobb fékezés vagy egy kisebb koccanás is, nem beszélve a többiről...
Persze nyilván, ha vészhelyzet van és azonnal kell egy taxi, nem fogok a gyerekülésen nyafogni, de ha tudom előre, akkor igenis megoldom.
Igen az a baj, hogy a hordozós korszakból már kinőttünk. Én is a biztonságos utazás mellett voksolnék, ezért mióta gyerekülés kell nem is mentem sehova a gyerekkel, hívtam babysittert és egyedül mentem. De ez se megoldás, nem is olcsó és nem szívesen hagyom másra a gyerekem, jobban szeretem ha velem van, de ez mostanában nem kivitelezhető. Pl megyek nőgyógyászhoz, egyedül és viszem a gyereket eljutunk valahogy oda bkval, mindenféle kellemetlenségek és atrocitások árán, de vizsgál a doki hova teszem a gyereket? szóval vannak furcsa helyzetek így két kis korkülönbségű babával.
Nem rendszeresen szeretnék taxizni, de van hogy egy-két havonta kénytelen vagyok valahová el menni, vagy akár a picinek cipőt venni, gyerekprogramra menni akármi és jogsi nélkül ez nem kivitelezhető. Alapból nem szeretek bkvzni, de terhesen még úgy se, kisgyerekkel és babakocsival pláne, szóval ebben az esetben nem tartom luxusnak a taxizást.
Aki taxizik és mondjuk nem kér gyerekülést vagy éppen nincs, hogyan csinálja, hátra ül a gyerekkel és becsatolja, vagy az ölébe veszi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!