Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek a fiammal? Orvos...

Mit tegyek a fiammal? Orvos kell neki? vagy mi?

Figyelt kérdés
a kisfiam egy hónapja nagyon agressziv..elmult 15 hónapos de naprol napra rosszab a helyzet..nem csak akkor "ideges" ha frusztrálódik mert valami nem sikerül vagy amikor megtiltok neki vmit..hanem csak ugy elkapja a "dili" ma reggel pl reggeliztünk..jó kedvűen ébredt nem volt semmi baja a kedvenc tevékenysége amugy is az evés nem vártam hogy eközben is bedühödjön..minden ok nélkül elkezdte ütni az etetőszék tálcáját "örjöngve" kivettem a székből..mindent hozzám vágott ami a keze ügyébe került,rám ütöt többször is! nem tudtam mit tegyek kivittem a játszótérre hátha lenyugszik ott el is volt..aztán hazajöttünk még fél óráig mosolygos volt és vidám..aztán ujbol kezdte..de ez csak egy példa..ha nagyon belelovaljamagát üti a fejét a padlóhoz,ajtohoz..amihez csak tudja mindenre rácsap és mindenkire,és mindent földhöz vág..Ilyen helyzetben mit tegyek??? hogyan kezeljem?büntessem ilyenkor?ha igen hogyan? nem válik be a"nem nem szabad anyának ez fáj,vagy ne vágdföldhöz 30árais a távirányitot idáig nagyon türelmes mert tönkre megy.. eddig türelmes voltam..soha nem csaptam se popora sekezére,üvöltözni se szoktam csak megemelem kicsit a hangom és ugy szolok rá.. de eztcsinálja már társaságban is..sose látott ilyet senkitől..tehát nemutánzás,sose reagáltam tul a helyzetet nehogy aztán már azért csinálja hfelidegesitsen..tényleg nem tudom..ilyenkor olyan ilyesztő..vigyem pszichologushoz?mit tegyek?segitsetek mert már veszélyes önmagára is ezzel a fejem a falba verem cimű műsorral..
2012. máj. 12. 12:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Arra gondoltam még hogy nem-e az a baj hogy pl. egyedül szeretne enni, vagy egyedül szeretne több mindent csinálni?
2012. máj. 12. 13:31
 12/19 A kérdező kommentje:
nem sajnos ez sem lehet mert elég nagy a lakás..mindig minden ajtó nyitva ha egyedül akarlenni sokszor kimegy aszobábol de amugy isannak ellenére hogy tényleg nem tv-zek vagy ilyesmi nem avatkozok bele a játékába amig nem látom h szüksége van rám..de pl amikor nem ilyen kis habzó záju ingerült nagyon bujos...sokszor odajön megölel.."kéri" mutatja h fogocskázni akar,ha azt akarja h megcsikizzem felmegy az én ágyamra és kacagva gurul ide oda mintha máris csiklandoznám..szoval vannak jó pillanatai is de egyre több a dühroham vagy "mittudoménmi"
2012. máj. 12. 13:41
 13/19 anonim ***** válasza:

Kéne egy stabil büntető hely, de nem a kiságy, ahol alszik, hanem járóka, vagy ilyesmi, ahonnan azért szökni sem tud.

Ha dühöng, tedd be oda (vagy hagyd magára, vagy ne), de csak akkor szólj hozzá, ha megnyugodott. akkor kedvesen kérdezd ki, mi a baj.

De lehet, hogy azért pszichológushoz elvinném. Ez csak itt Magyarországon szégyellni való, mindenhol máshol elfogadott dolog. Inkább most menjen párszor, mint hogy nagyobb galiba legyen.

2012. máj. 12. 14:18
 14/19 anonim ***** válasza:
Nálunk a hideg víz olaj volt a tűzre, igaz 3.5 évesnél...
2012. máj. 12. 14:23
 15/19 anonim ***** válasza:
Bocsánat az off-ért,de az én 15 hónapos fiamnak is vannak ilyen dührohamai. Veri a fejét a padlóhoz, meg üti a játékokat. Mindezt egyik pillanatról a másikra, egyszer még dühöng, de a másik pillanatban, mintha kicserélték volna, nincs semmi baja.
2012. máj. 12. 15:05
 16/19 anonim ***** válasza:

Ne haragudjatok, de egy ennyi idős, temperamentumos gyereknél kizárt, hogy a büntetés beváljon. Nem tudom, pontosan a hónapot, de még 1,5 éves kora előtt az én fiam is csinálta a fejbeütést, hiszti is volt. Nem mondom, hogy rá kell hagyni, nálunk a figyelemelterelés akkor még működött. De hogy sarokba állítani? A hisztinek sokszor van oka, csak mi nem tudjuk... Pl valami nem sikerül, nem kap meg valamit, vagy egy kisebb fájdalomra így reagál. És még büntessük is érte? Ha nagyobb lenne, jobban megértené a büntetés lényegét, de szerintem 15 hónaposan még irtó kicsi a sarokba állításhoz.

Ha nagyon nem boldogulsz vele, és nemcsak időszakos a dolog, akkor én neurológiára vinném elsőként.

2012. máj. 12. 15:31
 17/19 anonim ***** válasza:
Mindenképp beszélj szakemberrel. Nem tudom merre laktok, de Pesten nagyon sok helyen foglalkoznak ilyennel (pl korai fejlesztő központ). Ha más nincs a közeletekben akkor menjetek el a nevelési tanácsadóba. De ez nem normális helyzet, a dac korszak még azért odébb van!
2012. máj. 12. 15:55
 18/19 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat..amint tudok felkeresek egy orvost bár először konzultálok a háziorvossal..amugy szerinte ez normálisjelenség..nem tom..számomra nem és ahogy látom sokak számára sem..kedves 15ös, te nem aggodsz gyermekedért?nem gondoltál még rá hogy el vidd kivizsgáltatni? háziorvos,védőnő mit mondd neked erre? van olyan modszered ami bevált hogy lehiggadjon? te biztos megérted milyen érzés ez..probálom kifigyelni mi váltja ezt ki nála..de láthatolag semmi ok..nem tom..te észrevetted már picid mitől bocsánat"dilizik" be?
2012. máj. 12. 20:48
 19/19 anonim ***** válasza:

15-ös vagyok.

Akkor "dilizik" be amikor nem sikerül neki valami, vagy nem kap meg valamit, vagy egészen egyszerűen nem az Ő elképzelései szerint történnek a dolgok.

Férjem szerint a kötelező oltások ludasak a dologban (ilyen hatással vannak a kis agysejtekre) hozzáteszem, hogy Ő nagyon oltásellenes és amiket mostanában olvasok ezekről a kötelező oltásokról egyre inkább elhiszem amit mond.

2012. máj. 13. 08:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!