Akiknek kétnyelvű a babája hogyan kezdte el használni az első szavakat?
Figyelt kérdés
Kislányom 19 hónapos egyre több szót mond és használ tudatosan. Kétnyelvű baba, sok szót kimond mindkét nyelven, de vannak szavak amiket nem mond ki magyarul. Ha én mondom magyarul, Ő gond nélkül mondja apa nyelvén. Értem, és tudom hogy jót mond csak nem magyarul. Később ez változik majd ugye? Bármilyen tapasztalatot szívesen fogadok! :) Köszönöm!2012. máj. 11. 08:54
1/6 anonim válasza:
Ez engem is nagyon erdekel mert az en länyom is ketnyelvü lesz!Meg csak 11 honapos ugyhogy meg nem beszel!Viszont azt eszre vettem hogy nemetül jobban "megerti" amit mondunk mert azt kettönktöl hallja a magyart meg csak tölem!Ha azt mondom neki nein azonnal hagyja ha azt mondom nem szabad akkor azert megprobälja egyszer!
2/6 anonim válasza:
Én babám 7.5 hónapos és ő is kétnylevű lesz (később 3). Hogyan kivitelezhető, hogy tökéletesen megtanuljon magyarul is a baba? Én hozzá csak magyarul beszélek, de a férjemmel csak angolul tudunk kommunikálni, így tőlem hallja az angolt is. Illetve olyan rosszul érzem magam, amikor hármasban vagyunk és én magyarul beszélek a kicsihez, de ezt a férjem meg nem érti.:(
3/6 anonim válasza:
Szerintem - a babával párhuzamosan - a férjedet is tanítsd magyarra. Gyönyörű nyelv, csak teljesebb lesz az életetek.
4/6 A kérdező kommentje:
A Párom tud magyarul. Mi ketten szinte csak magyarul beszélünk. A Lányunkkal beszél az anyanyelvén.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
2012. máj. 25. 07:53
5/6 A kérdező kommentje:
Talán nem is nekem mondtad, hanem a második válaszolónak!? Te tényleg tanítsd, mert így kellemetlen lesz a babának. Én is tanulgatom a Párom nyelvét, mert rossz hogy otthon Náluk egy kukkot sem tudok beszélni. Illetve, már egyre többet, de először rossz volt. Csak folytasd hogy magyarul beszélsz Hozzá, és meg fogja tanulni a Babád!
2012. máj. 25. 07:57
6/6 A kérdező kommentje:
Nem a babának lesz kellemetlen, hanem a Férjednek! Bocsi :)
2012. máj. 25. 07:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!