Mennyi ideig szopizhat? Hogy aludja végig az éjszakát?
Szerintem is felesleges 1 éves kor után szoptatni, (a tejed sem tartalmaz már semmi oylat amit máshonnan nem kaphat meg) de ha neked jól esik, akkor szoptasd nyugodtan, amíg akarod.
Viszont az éjszakát már régen át kéne aludnia, az éjszakai evésről szoktasd le, mert nem fog rendesen megtanulni aludni. (az alvásfázisok között később is fel fog ébredni és magától nem alszik vissza)
Hol laksz?
Elég érdekes a hozzáállása mindegyiknek.
Kíváncsi lennék, milyen tanácsokkal láttak még el....Úr Isten!!!!
A dokinő nem gondolja, hogy nem attól függ, hogy meddig szopik, hogy hány kilós a baba?!
A védőnő nem hallott a WHO-ról??? 2 éves koron túl is ajánlott a szoptatás.
Szerintem ne hallgass ezekre a nagyokosokra, szoptass csak tovább, amig mindkettőtöknek jó.
Volt a héten erről már érdekes topik:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..
Mi is hasonló cipőben járunk...
Én már csak az Anyai megérésemre hallgatok ilyen téren....főleg ha még a Kicsim igényli is a cicit:-)
Az, hogy mikor alussza át az éjszakát, az főleg szoktatás dolga. Már át tudja aludni (fizikailag képes rá), ha erre vagy kíváncsi.
Ha akarsz, szoptass még nyugodtan, feltéve, hogy mást is eszik természetesen. A kizárólagos szoptatás ilyenkor már biztosan nem jó, de ártani nem ártasz vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!