Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lustácska babátok hány hónapos...

Lustácska babátok hány hónaposan tanulta meg a felállást, ülést?

Figyelt kérdés

Az én picim már 9,5 hónapos, de nem ül, nem mászik, nem akar felállni. Csak kúszik.

Ma voltunk mérésen és a védőnő már mondta, hogy kellene ezeket csinálgatnia és egy hónap múlva újra szeretné látni, hogyan fejlődik.

Gond lehet?

Már én is kezdek megijedni kicsit.

2012. máj. 8. 18:45
 1/9 anonim ***** válasza:
Az én lányom 10 és fél hónaposan kezdett el mászni,10 hónaposan állt fel,10 hónaposan ült fel,de stabilan csak 11 és fél hónaposan tudott.
2012. máj. 8. 18:55
 2/9 anonim ***** válasza:
Jajmár. Mi az, hogy kellene ezeket csinálnia? Ugyanmár. Az én fiam most lesz 11 hónapos, azaz alig múlt 10. 9,5 hónaposan még semmit nem csinált kúszáson kívűl. Megült, ha felültettem. Aztán egyszer csak egyik nap kb 2-3 hete, elkezdett négykézlábra állni, de vissza is feküdt és kúszott tovább. 9-10 hete napja a kertben mászott négykézláb először 2 "lépést". Aztán kicsit többet, de még mindig nem viszi túlzásba, sőt bent a lakásban esze ágában nics mászni, itt f@szán csúszik neki a laminált, majd hülye lesz küszködni mikor olyan sebesen halad a hasán mint egy vonat. De sokkal többször áll négykézlábra. Ülni 4-5 napja sikerült neki négykézlábból. Azt azóta is gyakorolja, élvezi, ügyes. És feláll az ülőgarnitúra mellett napja 5-6 napja, és lépeget mellette (2 lépést!) kb 4-5 napja. Tehát ha megfigyeled egy csomó dolgot "egy kupacban" rohamosan tanult meg. Én egyik nap még azt hittem, hgy még suloba is kúszva fog menni, másnap meg már csak kapkodtam a fejem:-) Nyugi.
2012. máj. 8. 20:07
 3/9 anonim ***** válasza:

*suloba =suliba :D

(sötétben gépelek)

2012. máj. 8. 20:16
 4/9 anonim ***** válasza:

olyan butaság ez a babaosztályozás...

felnő, lediplomázik, unokákat szül neked és jónapot

nem kéne már most megfeleltetni, csak feszültséget szül

2012. máj. 8. 20:41
 5/9 A kérdező kommentje:

Nem akarom én megfeleltetni, de mindenhol azt olvasom és hallom, hogy 10 hónapos korig fel kell ülni, nem kell stabilan, de ülnie kell.

És nagyon rossz úgy elindulni bárhová, hogy nem tudom leültetni valahová egy percre sem, mert eldől. Nem merek vele sehová menni, mert ölben nagyon nehéz (9420 gramm) hosszú távon, a babakocsit meg nem viseli fektetve, ha félig megdöntöm, akkor lecsúszik és csak kínlódik.

Nem siettetem én sehova, csak nem tudok már mit kitalálni, hogyan közlekedjek vele, másoknak már az ilyenkorú babája lépeget.

2012. máj. 9. 08:21
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia! Teljesen megértelek! Csak azok az anyukák aggódnak, akiknek a babájuknál késik valamilyen mozgás. A többiek csak hülyének néznek minket...

Nekem 8 hónapos múlta a picim, és tornára járunk, mert először nem fordult vissza. Ma már megy. Most azzal küzdünk, hogy kússzon, de lehet, hogy már nem fog... A konduktor is feszít, mert azt mondja már ilyen korban ülnie kellene. Viszont még nem csinál semmi olyat magától. Ha ültetem egy darabig tartja magát, de még nem elég erős/ügyes. Mindenféle gyakorlatot csinálok vele, amit a konduktor mutat, de már elegem van. A kicsi menne, mert érdekli mindenféle, de nem tud.

2012. máj. 9. 11:15
 7/9 anonim ***** válasza:

Fiam kb. 10 hónaposan állt fel először, de leülni csak most 11 hósan tud. És még mindig csak kúszik, de én nem aggódok. Amúgy felállni tényleg, csak egyik pillanatról a másikra csinálta. Teljesen meglepő alkalommal.

Van itt nálunk a faluban olyan baba is, aki már13 hós, de csak kúszni tud, a védőnő mégse "piszkálja" őket.

Anyukám mindig mondja, hogy régen nem voltak ilyen "követelmények" mégis felnőttünk.

De ha nagyon kétségeid vannak esetleg keress fel egy gyógytornászt vagy konduktort.

2012. máj. 9. 22:32
 8/9 A kérdező kommentje:

Kétségeim nincsenek, mert mindenkét kezét és lábát egyformán használja.

De lassan itt a kirándulós, kertben pancsizós időszak és lassan ötletem sincs, hogyan vigyem el valahová is. Nem sokára megyünk nyaralni, erdei házikóba. Még a házban oké, mert el kúszik a padlón, de hogyan fogunk elmenni kirándulni, hogyan fogunk kisvasutazni?!

2012. máj. 14. 11:01
 9/9 anonim válasza:

Kisbabám most volt 10 hónapos, csak pár napja mászik, de már hét hónaposan ült...

Unokatestvére 10 hónaposan ült és 7 hónaposan mászott...

Olyan nagyok a különbségek, szerintem nincs min aggódni. Érdemes talán egy konduktornak megmutatni, kicsit megtornásztatja, és azonnal megmondja, ha valamelyik izma merev vagy renyhe.

Mi is elmentünk, mutatott egy-két torna gyakorlatot, talán az segített, de azért annyira nem vittem túlzásba a tornásztatást.

2012. máj. 23. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!