Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan bátoríthatnám, hogy ne...

Hogyan bátoríthatnám, hogy ne legyen ilyen félős? Vagy ő ilyen és kész?

Figyelt kérdés
14 hónapos a kislányom és nagyon félős. Itthon persze tombol, aktív, de ha elindulunk és találkozunk valakivel, idegenek vannak, akkor nagyon visszahúzódik, bújik belém, nem enged el. Sosem mosolyog senkire, bárki udvarolhat neki az utcán, csak lesüti a szemét. A tőle kisebb babáktól is fél. Pedig ők szeretgetnék, ölelgetnék, de nem hagyja, majdnem sír, és jön oda hozzám. Azt is hagyja hogy fellökjék, mert csak áll ott búsan. Pedig olyan édesek azok a babák, akik barátkoznának. Ő miért nem barátkozós? Mi lesz később?
2012. máj. 7. 21:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ne búsulj lányom is ilyen volt :) ö ordított is sokszor ha egy gyerek akit nem ismert közel jött :)) 2 éves kora után oldódott,ma már 5 éves,igaz vagány barátkozó cserfes kiscsaj,senki nem gondolná róla milyen volt. Csak akik ismerték azk emlegetik neki mindíg hogy hogy sírt tőlük :) volt h anyukáméktól is félt ha egy hónapig nem látta öket! Fogadd el ilyennek, mondogasd mindíg h szeretik ne féljen és magától elhagyja!!! :)
2012. máj. 7. 21:18
 2/13 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, hogy ezzel jövök (de én picit hiszek benne): a lányod horoszkópja Halak?

Fiam is nagyon óvatos, bár ő nagyon barátságos, ha megvárják míg ő kezdeményez. Ha lerohanják, vagy hangoskodnak, visítanak: sírva fakad.

Ha csöngetnek hozzánk, már bújik hozzám, és el sem enged. 1-2 perc múlva oldódik.

Pár nap múlva lesz 14 hónapos :)

2012. máj. 7. 22:05
 3/13 A kérdező kommentje:
Én hiszek benne, nem is kicsit! És igen: Halak! :)) Biztos ez a jegy jellemzője. Nagyon igaz tud lenni, ami 1-1 jegyre jellemző.
2012. máj. 7. 22:14
 4/13 anonim ***** válasza:

Ne várjuk el tőlük, hogy bátor oroszlánok lesznek!!! :)

Kislányod elindult már önállóan? Fiam ebben is olyan bátortalan.

2012. máj. 7. 22:17
 5/13 anonim ***** válasza:

A Halak (II. 19. - III. 20.) gyermek üzenete

Mottója: "Megérkeztem hát közétek, édes, drága, szeretett szüleim. Mondjátok, mivel okozhatnék nektek maradéktalan örömöt?"

A Halak baba sokat és mélyen alszik. Álmodni jó, mert tökéletes biztonságra, mesés helyre visz.

Nagyon jó gyerek. Talán túlságosan is békés, csendes és engedelmes.

Tétován nézelődik, ezért bíztatni kell, hogy bármit is meg merjen tapintani.

Pelenkázás közben figyel. Azért akarja megismerni a környezetét, hogy tudja, mit várnak el tőle.

Szüksége van a kiegyensúlyozott, békés, családias hangulatra.

Örök álmodozó, gyakran csak úgy bambul a semmibe. Etetés közben tétovázik egy-egy falat előtt.

Sétálni nagyon szeret, akár karon ülve, akár babakocsiban, akár később a saját lábacskáján.

Nem szereti a nyüzsgést, a kiabáló néniket és bácsikat. Ha érzi a gondoskodásod, lassan és türelmesen elkezdi feltérképezni a világot.

2012. máj. 7. 22:20
 6/13 A kérdező kommentje:

Hááát nem minden igaz, de a többség igen :))

Kislányom nagyon gyors volt mozgásfejlődés téren és bátor is. Esett is sokat, ezért később indult el. 6,5 hósan állt fel, de csak 10 hósan indult el, 11 hósan már egyedül ment. Sokat koppant a buksi, most meg már plezúros a térde folyamatosan. Összejárunk egy Halak kisfiúval, ő meg pont az ellenkezője, abszolút nem visszahúzódó, sőőt...

2012. máj. 7. 22:32
 7/13 anonim ***** válasza:
az én lányom oroszlán és bizony volt hogy sírva fakadt mert a tescoban ránézett egy bácsi :) még a mai napig fél a bátyámtól is, lesüti a szemét ha ránéz. pedig imádja őt. 21 hónapos múlt, s remélem a bölcsi megoldás lesz a félénkségre.
2012. máj. 7. 22:56
 8/13 anonim ***** válasza:

Én is hittem az ilyen horoszkópos dolgokban,de a kislányom teljesen rácáfolt!!!

Március 9.-én született,tehát ő is Halak jegyű,de szinte semmi nem igaz rá amit előttem írtak a jellemzésben. Inkább az aszcendense ami igaz lehet,Nyilas.

Soha nem volt jó alvó,mai napig nem alussza át az éjszakát(26hónapos),és max 9órát alszik egyszerre.

Igazi örökmozgó,senkitől és semmitől nem fél,hamar barátkozik,minden érdekli. Egy percig nincs meg egy helyben,mindent megnéz,megfog,be nem áll a szája.

Enni,sétálni,inkább futni viszont imád. A babakocsiba 20hónapos korától nem hajlandó beleülni. Imádja a kisbabákat,folyton megy a nagyobb gyerekek után és állandóan mosolyog!:)))

Szerintem ha eleve ilyen a babád jelleme később sem fog sokat változni(de ne legyen igazam)! Bár vannak bizonyos korszakok amikor változhat,de a lányom mindig is olyan volt ahogy leírtam,és nem is változott(egyenlőre)!

2012. máj. 7. 23:34
 9/13 anonim ***** válasza:

szoval: a fiam 2,5 eves koraig ilyen volt. aztan a miniovi valtoztatott rajta. elso harom napba sirt, hogy nem akarok minioviba menni, aztan jott a nem is baj, hogy vannak mas gyerekek is korszak, mostmeg mar baratja is van.igaz, a legrosszabb gyerek (igazabol a legnagyobb gyerek, azert valoszinuleg).

de rengeteg olyan sztorim van, hogy odajott hozza egy kedves kisfiu (nala kisebb), es o uvoltve rohant hozzam, hogy menjunk haza..

a multkor a kalandparkban elkezdett vele jatszani egy nagyobb gyerek, aki termeszetesnek vette, hogy a fiam koveti, es jatszik vele, es lass csodat, a fiam elfelejtett hozzam rohanni. ha elvesztettek egymast, a fiam ugyanugy kereste, mint a nagyobb fiu, es amikor a nagyobb fiu anyukaja elindult, hogy mennek, mindketten rohogve szaladtak el elole :)

apa azt mondta o is ilyen volt, es persze, elfogult vagyok, de szerintem o a legcsodalatosabb ember a vilagon :D

a halak temarol: nekem mindket gyerekem halak, egy nap van koztuk, teljesen mas szemelyisegek, eg es fold a kulonbseg, szoval itt hitelet vesztette nalam a dolog :)

egy kozos pont van, hogy mindketto nagyon erzekeny gyerek, a fiam nagyon kreativ, jo a fantaziaja :)

2012. máj. 8. 07:25
 10/13 anonim ***** válasza:

Szia! Az én kisfiam 3 és fél éves és sajnos még mindig ilyen nyuszi!!! Az ovit amikor elkezdtük, az ovó néni mondta, hogy egyfolytában karon kell hordozni, mert fél minden gyerektől. Sokan hívják játszani, és ő senkivel sem megy el. Félek, hogy ki fogják közösíteni, nem fogják szeretni, nem fognak barátkozni vele egy idő után. Itthon mindig kapja a lelki fröccsöt, próbálkozok, hogy a játszótéren amikor én is ott vagyok, küldöm a gyerekekhez játszani, de csak akkor megy, ha én is!

Bezzeg itthon...

Sajnos nem tudok mit tenni, ilyen és kész! Nagyon remélem, hogy legalább iskolás korára összeszedi a bátorságát, mert ott már elég csúnyán tudják csúfolni egymást a gyerekek...!

2012. máj. 8. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!