Anyukák, titeket felköszönt a férjetek/párotok anyák napja alkalmából?
Oké,anyák napja,nem feleségek napja,ilyen alapon az én anyukámat sem kellett volna felköszöntenie,mert nem ő szülte?
A mi családunkban az a szokás,hogy az anyukákat ünnepeljük ezen a napon,és,aki anyuka,azt felköszöntjük,tökmindegy,hogy kinek az anyját,maga a köszöntés a lényeg.
"...és,aki anyuka,azt felköszöntjük,tökmindegy,hogy kinek az anyját,..."
Igen, aki GYEREK (saját, vagy házastárs révén, stb.) az felköszönti azt, akit ANYUKÁNAK érez (saját, vagy házastárs révén, stb.) - és NEM a saját párját köszönti fel, mert azzal (legalábbis én így érzem) NEM anya-gyerek viszonyban van.
Persze ha valaki mégis így érzi, szíve joga, köszöntse fel... Nem tilos, és nem bűn felköszönteni egy nőt anyák napján.
Sőt, az, hogy az apuka a gyermekét arra neveli, hogy anyák napján vigyen virágot az édesanyjának, az nagyon helyes, engem is így nevelt a saját apám, és én is így neveltem a saját gyerekeimet. De azt azért tudni kell, hogy ilyenkor A GYEREK viszi a virágot az ANYJÁNAK, és nem a férj a feleségének.
Az anyák napján a GYEREKEK ünneplik az ANYJUKAT. Ne akarjuk már ezt megváltoztatni!
Pedro
de furcsa a kérdésed a kiegészítéssel :O
az, hogy ad apa egy szál virágot a baba nevében az nagyon aranyos gesztus. de hogy felköszönt azért mert van gyereketek? hát ez szerintem nagyon is furcsa, anyák napján az anyukánkat kell felköszönteni, megköszönni, hogy vagyunk :)
Reggel mondta, hogy boldog anyák napját, egy puszi kíséretében.... én meg csak mosolyogtam, hogy hát nem én vagyok az anyukád. :D
Azt mondta, nem baj, akkor is és még 3 puszit kaptam. Ennyi. Ő virágot külön ezért nekem nem vett, de nem bánom, nem engem kell felköszöntenie.
Viszont a nagymamájához nem akart ma lemenni (mivel nem az anyukája), de megkértem szépen, hogy azért egy szál virágot vigyünk neki is, hiszen, ha ő nem lenne anyukája sem lenne. Én is felköszöntöttem a nagymamámat.... anyukám sajnos már nem él, de vittem a sírjára virágot.
"anyák napján az anyukánkat kell felköszönteni, megköszönni, hogy vagyunk"
Apák nélkül anyák sem lennének, és Anyák napja sem :) És ugyanígy Apák napja sem lenne anyák nélkül. Akkor maradjunk annyiban, hogy mi egymásról is megemlékezünk Anyák és Apák napján is :), mert mindkettőnk érdeme, hogy gyermekünk született. Üdv, 11:02-es.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!